10x leukste reisspellen voor twee personen op vakantie

10 tips voor leuke spellen voor 2 personen om te spelen op vakantie

Samen spelletjes spelen is één van de leukste dingen die we doen op vakantie! Gezellig tijdens de borrel, als we wachten op het openbaar vervoer of heerlijk op het strand. In de meeste gevallen reis ik alleen met mijn vriend de wereld over. Met zijn tweeën zijn niet alle spelletjes geschikt of uitdagend genoeg om te spelen. Daardoor hebben wij veel uitgetest en zetten voor jou de leukste reisspellen op een rij die geschikt zijn voor twee personen.

Tips bij het uitzoeken van reisspellen voor twee personen

Als je op zoek gaat naar een nieuw reisspel voor twee personen is het belangrijk dat het spel voor langere tijd uitdagend blijft. De meeste spellen zijn geschikt vanaf twee personen, maar dat betekent niet altijd dat ze leuk zijn voor twee personen. Ook is het formaat van het spelletje belangrijk. Niet alles past natuurlijk in jouw koffer of backpack. Voor deze blog hebben we daarom alleen compacte spelletjes aangeraden. Bedenk ook goed wat je leuk vindt om te spelen? Hou je van tactische spellen, geluksspelletjes of juist dobbelspellen? En met wie speel je graag spelletjes? Speel je vaak in een groep of juist met twee personen? Neem dit mee tijdens het overwegen bij je volgende aankoop om miskopen te voorkomen.

Lees hier onze blog over ‘de 15 leukste reisspellen voor op vakantiedie geschikt zijn voor twee of meer personen!

Ook heb ik nog wat handige reistips. Combineer bijvoorbeeld meerdere spelletjes in één doos. Gekleurde dobbelstenen van verschillende spellen kun je vaak combineren en je hebt ook geen 16 pennetjes nodig! Ook het lamineren van blaadjes kan helpen om ruimte te besparen in jouw koffer.

Leukste reisspellen voor twee personen

Top 10 | De leukste reisspellen voor twee personen

Hier onder staan de reisspellen die ikzelf het liefste speel met mijn vriend of een vriendin. Bij elk spel vertel ik kort wat je kunt verwachten, hoe lang het duurt en waar je het kunt bestellen. Heb je een spel al? Bekijk dan of ik er een vervolgversie aan heb toegevoegd. Die zijn meestal nog leuker!

1. Clever (tot de 3e macht)

Spel clever

Dit is ons favoriete spelletje met twee personen. Clever is een uitdagend en tactisch spel om je hersens te kraken op vakantie. Het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren door de dobbelstenen op de juiste plek op de juiste rondes te noteren. Denk strategisch na en maak slimme keuzes om de juiste combinaties in te vullen. Clever is een uitdagend denkspel dat leuk is om alleen of met zijn tweeën te spelen! Niet zo competitief? Dan is het spel ook leuk om elkaar te helpen!

 • Spelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • Koop hier Clever!

Ook Clever heeft leuke vervolgvarianten! Zo heb je ‘Dobbel zo Clever, ‘Clever tot de 3e macht en ‘Clever 4Ever. Wij kochten op basis van online reviews ‘Clever tot de 3e macht’ en zijn hier onwijs fan van! Het biedt net weer extra moeilijkheidsgraad door de vele kettingreacties die je kunt veroorzaken. Over de andere twee kan ik moeilijk oordelen, maar Clever tot de 3e macht is echt een aanrader voor twee personen.

2. Keer op keer 2

Spel Keer op keer 2

Een andere topper die altijd mee gaat op vakantie is Keer op Keer 2! Dit verslavende dobbelspel heeft als doel om zoveel mogelijk punten te scoren door de juiste vakken aan te kruisen op een scoreblad. Spelers gooien zes dobbelstenen en kiezen vervolgens de beste combinatie van hun gekleurde- en gecijferde dobbelstenen. De extra versie geeft extra dimensies waardoor het spel uitdagender wordt. Wel zo leuk als je met twee personen speelt!

Nog niet bekend met Keer op Keer 2? Probeer dan zeker eerst de normale versie uit. Dit spel is zeker uitdagend en veroverd je hart snel genoeg om ook Keer op Keer 2 uit te proberen.

 • Spelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • Bestel Keer op Keer hier!

3. Twenty-one

Spel Twenty-One

Twenty-one is een snel en eenvoudig kaartspel om met twee personen te spelen. Het doel is om in iedere rij zoveel mogelijk punten tot een maximum van 21 te scoren. Dit doe je door zelf de juiste dobbelstenen te kiezen en uit te zoeken in de beurt van jouw medespeler. Er zijn zes verschillende kaartjes waardoor het extra spannend is en nooit gaat vervelen. Het is een kort en snel gezelschapsspel waar je het geluk aan jouw zijde wilt hebben!

 • Spelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • Bestel Twenty-One hier!

4. The Game

The Game is een leuk en niet te moeilijk spel waarbij je samen moet werken om te kunnen winnen. Het doel is om alle vier de stapels in oplopende volgorde van 1 tot 100 uit te leggen. Het is een spannende uitdaging, omdat je beperkt mag communiceren met jouw medespeler. Het is een strategisch kaartspel dat teamwork en heldere communicatie vereist! Heel leuk om een spel mét elkaar te spelen, in plaats van tegen elkaar. Zo blijft de sfeer in ieder geval goed!

 • Spelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • The Game koop je hier!

5. The Mind

Nog zo’n leuk spel om samen te spelen! Probeer zonder te communiceren de kaarten in oplopende volgorde te spelen. Spelers moeten hun kaarten in stilte spelen en proberen te raden wanneer de juiste tijd is om een kaart op tafel te leggen. Probeer jouw gedachten te matchen aan die van je speelpartner en gebruik je intuïtie om alle kaarten goed neer te leggen. Het is een uitdagend en innovatief spel waarbij je top moet samenwerken. Dit spel is vooral heel leuk om met je partner te spelen, vooral omdat je elkaar zo goed kent en denkt ‘te kunnen lezen’! Nou, bewijs het maar!

 • Spelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • The Mind bestel je hier!

6. Qwixx

Spel Qwixx

Qwixx is een snel en interactief dobbelspel en leuk om samen te spelen. Het doel is om de meeste punten te scoren over alle gekleurde rijen heen. Iedere speler gooit zowel witte als gekleurde dobbelstenen en probeert de beste combinaties te vinden om zoveel mogelijk punten te behalen. Het is een snel, competitief en tactisch spel. Let goed op want je kunt ook goede combinaties bij jouw tegenstander kiezen! De snelheid en toegankelijkheid van Qwixx maken het een leuk spel om mee te nemen op vakantie!

 • Spelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • Bestel hier Qwixx!

Probeer ook de uitbreiding van Qwixx! Dit is hetzelfde spel met nieuwe uitdagingen. In deze variant krijg je twee nieuwe scoreblokken. Bij het eerste scoreblok zijn de cijfers in willekeurige volgorde geplaatst. In het tweede blok verschieten de kleuren van elkaar. Extra veel uitdaging dus!

7. Regenwormen

Spel regenwormen

Geen pennetjes, kruisjes of veel kleurtjes: maar echte stenen! Regenwormen is een gezellig en snel dobbelspel dat erg leuk is voor twee personen. Op tafel liggen regenwormen met getallen tussen de 21 en 36 met ieder een aantal regenwormen. Het doel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen door zo goed en hoog mogelijk te gooien. Wees strategisch in je keuzes en durf risico te nemen om voor de overwinning te gaan! Het is een gezellig spel om te spelen op het strand, bij het zwembad of tijdens de borrel.

 • Spelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: 8+ jaar
 • Koop hier Regenwormen!

Er is ook een uitbreiding van Regenwormen. Persoonlijk ben ik hier niet zo’n groot fan van als de originele versie, maar het geeft wel extra uitdaging als je speelt met twee personen!

8. Rummikub

Rummikub is terug van weggeweest! Dit gezelschapsspel herken je zeker nog van vroeger en is ideaal om met jouw reispartner te spelen. Het doel is om als eerste al je tegels op tafel te leggen door setjes tegels neer te leggen. Met de juiste strategie, inzicht en een gezonde dosis geluk kun jij dit gezellige spel zeker winnen. Het spel is internationaal bekend, dus ook leuk om met een nieuwe vriend of vriendin te spelen. En met de reiseditie neemt het ook nog is weinig bagageruimte in beslag.

 • Spelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: 6+ jaar
 • Bestel hier Rummikub!

9. Phase 10

Zin in een competitief kaartspelletje? Probeer dan eens Phase 10. In dit spel probeer je zo snel mogelijk om tien verschillende fases te voltooien voordat jouw tegenstander dat is gelukt. In elke fase sta je voor een nieuwe uitdaging en vraagt om een specifieke reeks kaarten die je moet verzamelen. Kies strategisch je kaarten om zo snel mogelijk een fase uit te spelen. Het is een uitdagend en competitief kaartspel dat nooit zal vervelen.

 • Spelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: 7+ jaar
 • Koop Phase 10 hier!

Een ander leuk spel dat hier op lijkt is Level 8! Dit spel heeft iets minder fases, maar is iets uitdagender. Ook zeker een tip!

10. Skip-Bo

Spel Skip-bo

Skip-Bo is een snel kaartspel en leuk voor twee personen! Het doel is om zo snel mogelijk al jouw kaarten kwijt te raden. Spelers moeten vier stapels maken in oplopende volgorde van 1 tot 12. Het is een strategisch spel waarbij je wat geluk nodig moet hebben. Het is een leuk spel dat gemakkelijk is te leren. Ideaal voor een nieuwe reisvriend(in) of met jouw reisgenoot!

 • Spelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: 7+ jaar
 • Bestel Skip-bo hier!

Standaard in onze bagage:

Naast bovenstaande spellen hebben we twee dingen altijd in onze backpack:

Reisspellen voor meer dan twee personen

Ben jij op zoek naar de leukste reisspellen en zit je niet vast aan maximaal twee personen? Lees dan onze blog 15x de leukste reisspellen voor op vakantie. Hierin staan al een aantal spelletjes uit deze blog en nog een aantal leuke tips om met een grotere groep te spelen!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad! Heb je een spel gekocht uit deze lijst? Laat vooral weten wat je er van vindt! Mist er volgens jou een spel die echt in deze lijst had moeten staan. Dan hoor ik dat ook graag. Ik hou van nieuwe spelletjes uitproberen. In ieder geval: Veel speel plezier!

Have fun en reis je vrij ,
Esmee

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Fotocredits: Esmee
Esmee noordermeer blog

Esmee Noordermeer

Buiten in de natuur, nieuwe plekken ontdekken en mooie herinneringen maken: dat is wat reizen voor mij het allerleukste maakt! Sinds 2017 reis ik samen met mijn vriend de hele wereld over. Van landen als Zuid-Afrika, Australië en Mexico tot Brazilië en de Emiraten; ieder land heeft iets unieks en onverwachts. Er staat nog zoveel op mijn lijstje! Ik neem je in mijn blogs graag mee in mijn liefde voor reizen!

Meer over Esmee Noordermeer

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *