10 Redenen waarom India écht Incredible is

10 Redenen waarom India écht Incredible is

There is no place like India, of land beter gezegd. India is te gek! In totaal heb ik 20 weken in dit fantastische land doorgebracht en al veel gezien en meegemaakt. Elke keer als ik opnieuw een reis kan maken, dan twijfel ik om toch weer terug te gaan naar India. India zal je verbazen, op alle fronten. Het zal je kijk op het leven veranderen. Het zal één van je meest bijzondere reizen ever zijn. Hieronder 10 redenen waarom India echt Incredible is en ook jou zal verbazen.

Bekijk hier de reisroutes en rondreizen door India.

1. Het chaotische verkeer

Verkeer in India

Zodra je de luchthaven verlaat, start de échte chaos. Je weet niet wat je meemaakt. Riksja’s, taxi’s, brommers, bussen, vrachtwagens, motors, voetgangers, dieren… de weg is van iedereen. Een orkest aan getoeter. Links of rechts inhalen, het maakt niet uit. Het verkeer is zo indrukwekkend. Het zal je verbazen hoe dit chaotische verkeer toch blijkt te werken.

2. De heilige koeien

Deze heilige beesten lopen overal. Op straat, op de stranden, op het vliegveld en soms zelfs in restaurants (levend hè). Minder prettig is de koeienvlaai die overal ligt. Geloof mij, daar wil je niet met je teenslippers instaan. Het zal je verbazen hoe de koe vereerd wordt, terwijl ze hun maag vullen met plastic en ander afval. :’(

heilige koe india

3. De ongehaaste en pure cultuur

De cultuurverschillen tussen Nederlanders en Indiërs zijn zo groot dat het niet in een paar regels te beschrijven is. Niet voor niets krijgen veel mensen een cultuurshock zodra ze India binnenstappen. Tijd speelt in India geen rol. Ik zat/lag in een trein die maar liefst 12 uur vertraging had! De enige twee chagrijnige mensen in de coupé, waren mijn zus en ik. Je kan in India veel leren over het geloof, uithuwelijken, onderhandelen, hun leefwijze, het nog steeds zichtbare kastensysteem.

4. De mensen

Het zijn natuurlijk de Indiase mensen die je reis zo bijzonder gaan maken. De mensen zijn nieuwsgierig, vriendelijk, kleurrijk en vaak heel behulpzaam. Maar wat zijn het er veel, zo verschillend en allemaal op straat. Ze zijn ook vaak heel onsmakelijk, onhygiënisch – rochelen, spugen en openbaar neuspeuteren – en een tikkeltje vermoeiend om mee te communiceren. Ze zullen je onbewust aan het lachen maken, ze zullen je verbazen.

Natuurlijk ontmoet je ook andere backpackers en reizigers. Je kan hier hele leuke vriendschappen aan overhouden.

Indiërs Indiase mensen

5. Het communiceren

Vraag een riksja-rijder om je ergens naar toe te brengen en je zal denken dat hij nee zegt. Indiërs schudden nee-knikkend met hun hoofd en bedoelen dan “ja” of “oké”. Vraag ook niet met je beste Engels om bijvoorbeeld naar het Amber fort te gaan: Could you take us to the Amber fort please? Beter zeg je gewoon: Amber fort, yes? Communiceren met de Indiërs is een uitdaging. Het accent is ook zo leuk!

6. Het 24/7 straatleven

Straatleven India
Van links naar rechts: Delhi – Mumbai – Udaipur

India heeft veel mooie bezienswaardigheden, maar het straatleven is het echte India wat mij betreft. Veel interessanter dan de mooie tempels, forten en paleizen. In India ben je nooit alleen, er zijn altijd mensen (en honden en koeien) op straat. De drukte, de geuren en geluiden zullen je nog lang bijblijven. Aanschouw het straatleven, it will be jaw dropping.

Indiaas eten
Tasty!

7. Het eten

Mmmm… de curry’s, naanbrood, biryani, tandoori, dhal, dosa, het is allemaal even lekker. Spicy ook! Wil je spoedbezoekjes aan het toilet overslaan? Dan eet je beter in betere restaurants waar het eten en drinken met gefilterd water is bereid.

8. De treinreizen

Je bent niet in India geweest als je geen treinreis hebt gemaakt. Al toeterend rijdt de trein door schitterende landschappen, terwijl de wind lekker door je haren waait. De raampjes zijn open en de deuren ook! ’s Avonds worden de zitbankjes omgetoverd tot bedden. Terwijl je lekker in je eigen “bedje” ligt, reis je door naar de volgende bestemming. Incredible toch?

Reizen met de trein India
Op de rechter foto heb ik al heel wat spoedbezoekjes aan het toilet gehad.

9. De diversiteit

India is een groot land en heeft veel verschillende gezichten. Van grote steden tot onontwikkelde dorpjes, van de droge woestijn tot de groene backwaters, van Hindoe tot Christen, van strand tot meer. Elke plek is uniek en heeft je iets anders te bieden. Lees hier welke dorpjes mijn favoriet zijn!

Diversiteit India
Van links naar rechts: Jaisalmer – Jaipur – Ooty – Backwaters Allepey

10. De bezienswaardigheden

Ook dat nog! India heeft veel mooie bezienswaardigheden, met als hoogtepunt de Taj Mahal. Hij is echt prachtig, groots en indrukwekkend. Vrijwel elke stad heeft mooie tempels, paleizen en forten. De kleurrijke markten mag je ook zeker niet overslaan.

Bezienswaardigheden India
Markt Udaipur – Taj Mahal in Agra – Mehrangarh fort in Jodhpur

Lijkt India jou ook zo incredible? Of ben je er al eens geweest?

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *