3 ideeën voor een vakantie in eigen land

Op vakantie in Nederland: 3 tips

Je hoeft natuurlijk helemaal niet het vliegtuig in te stappen om op vakantie te gaan. Nederland heeft namelijk ook zijn eigen, prachtige vakantiebestemmingen. Je kunt er dus ook voor kiezen om op vakantie te gaan in je eigen land. Wanneer je deze keuze gemaakt hebt, is het belangrijk om duidelijk te hebben waar je precies naartoe wilt en wat je precies wilt doen. Daar weten wij wel raad mee!

Kies een toffe accommodatie, altijd!

bijzonder overnachten twente
bijzonder overnachten
relax weekendje weg

Persoonlijk vind ik een leuk verblijf minstens even belangrijk als de bestemming. Als je kiest voor een leuke of bijzondere accommodatie, dan wordt een vakantie in eigen land ook meer een experience. Maak er iets bijzonders van door te kiezen voor een bijzonder hotel of gezellige camping of luxere glamping. Je vindt meer informatie na het klikken over glamping in eigen land. In Nederland zijn zoveel leuke plekken te ontdekken.

Bekijk hier al onze tips over een vakantie, citytrip of dagje weg in Nederland

Er is zoveel te doen in Nederland, dat hebben we tijdens de C-pandemie wel ontdekt!

1. Eilandhoppen op de waddeneilanden in Nederland

dagje texel tips
strandvakantie Vlieland

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie in Nederland, zul je honderd procent de waddeneilanden voorbij zien komen. De waddeneilanden die zich in het noorden van Nederland bevinden, zijn namelijk op de lijst gezet van werelderfgoederen die samengesteld is door UNESCO. Elk waddeneiland heeft zijn eigen sfeer. Het is daarom een geweldige ervaring om van het ene eiland naar het andere eiland te varen. Hierdoor ga je de verschillen en de overeenkomsten tussen de waddeneilanden enorm goed zijn. Daarnaast heeft elke waddeneiland wel een knus, groot dorpje waar je heerlijk kunt slenteren door de straten. Bovendien heeft ieder waddeneiland ook zijn eigen uitgestrekte en verlaten stranden. Het is dus zeker de moeite waard om deze eilanden één voor één te bezoeken.

2. Het heuvellandschap in Limburg bezoeken

Naast de mooie waddeneilanden in het Hoge Noorden, kun je er ook voor kiezen om juist het zuiden van Nederland te bezoeken. De provincie Limburg is namelijk de meest zuidelijke provincie die Nederland kent. In Limburg zul je ook het meest snel een beetje ‘buitenlandgevoel’ voelen. In deze provincie is namelijk de Bourgondische sfeer terug te vinden die je in de rest van Nederland niet terugziet. Daarnaast spreken ze in Limburg met een sterk dialect waardoor je eigenlijk meteen het idee hebt dat je helemaal niet meer in Nederland bent. Het heuvellandschap in Limburg zorgt er daarbij ook nog eens voor dat de omgeving er ook heel anders uitziet dan in de rest van Nederland. Limburg is dus zeker een bezoekje waard!

3. Pak de fiets en ga ermee op pad

Fietsen Achterhoek Nederland
Ga lekker op de fiets op avontuur door de Achterhoek!

De allerlaatste tip is misschien wel de leukste én sportiefste tip die meegegeven wordt. Je kunt er namelijk ook voor kiezen op de fiets uit de schuur te halen en met dit voertuig Nederland te verkennen. Wanneer je namelijk op de fiets stapt, zul je al snel genoeg merken dat je op plekken komt waar je met de auto niet zal komen. Je neemt namelijk niet de snelweg maar mooie, prachtige binnenlands wegen. Nederland is er bovendien op gebouwd om veel te fietsen. Je kunt op internet veel verschillende soorten fietstochten vinden. Op de fiets door Nederland trekken is een bijzondere manier om het land te ontdekken maar zal bij terugkomst één van de mooiste ervaringen zijn die je hebt opgedaan.

Ben jij van plan om op vakantie te gaan in eigen land? Heb je nog leuke tips? Laat hieronder een reactie achter.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *