3 redenen om je gravel bike mee te nemen op vakantie

3 redenen om je gravel bike mee te nemen op vakantie

Je fiets meenemen op vakantie is iets wat veel Nederlandse vakantiegangers doen. Wij Nederlanders houden van fietsen, dus ook in het buitenland. Je kunt verschillende type fietsen meenemen op vakantie, zoals je stadsfiets, een vouwfiets of een racefiets. Een ander type fiets dat men steeds vaker meeneemt op vakantie is de gravel bike. Dit type fiets is enorm aan populariteit aan het winnen en dat is niet voor niets. Wij vertellen je graag meer waarom dit een prima fiets is om mee te nemen op je reis.

1. Op allerlei paden fietsen

Het grote voordeel van een gravel bike, is dat het een fiets is die je op vrijwel elke ondergrond kunt gebruiken. Je kunt een gravel bike zien als een combinatie tussen een racefiets en een mountainbike. Het sterke en moderne frame dat een racefiets heeft, in combinatie met de techniek en banden van een mountainbike. En dát is precies wat je nodig hebt om op bijzondere paden te kunnen fietsen. Fietsen over asfalt voelt heel comfortabel, maar met een gravel bike kun je op alle andere ondergronden ook goed uit de voeten. Of je nu een grindpad, een zandpad of een bebost terrein tegenkomt, met je gravel bike kun je hier prima gaan fietsen.

gravel bike vakantie

2. Weersomstandigheden spelen geen rol

Met een gewone racefiets ben je erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen, sneeuw of andere winterse omstandigheden kan het gevaarlijk zijn om met de racefiets naar buiten te gaan. De dunne bandjes hebben dan weinig grip waardoor valpartijen op de loer liggen. Met een gravel bike is dat juist een uitdaging. Een besneeuwd pad is voor mensen met een gravel bike een avontuur, in plaats van een reden om niet de weg op te gaan. Ook op gravelpaden, waar deze fiets ideaal voor is, kunnen de omstandigheden een rol spelen. Het maakt echter geen verschil of deze gravelpaden bedekt zijn onder een laagje sneeuw of een plas water, je kunt gewoon op op pad.

3. Avontuurlijk

Er wordt nogal eens gezegd dat fietsen op de racefiets relatief saai is. Ook in het buitenland kun je enorm mooie routes uitstippelen, maar je maakt het pas echt avontuurlijk als je de gravel wegen opzoekt. Zo heb je in populaire vakantielanden als Spanje, Italie en Frankrijk prachtige routes die vol liggen met gravelpaden. Fietsen is dan alles behalve saai. Maak een mooie route door asfaltwegen met gravelpaden te combineren. Deze routes zijn moeilijk begaanbaar met de traditionele racefiets, maar met een gravel bike maak je er een avontuurlijke tocht van. Geen route is hetzelfde, en elk pad dat je volgt is een verrassing. Fietsen was nog nooit zo leuk.

Lees hier ook meer over leuke fietslanden!

Haal het maximale uit je vakantie door je gravel bike mee te nemen. Ga online op zoek naar mooie routes in de buurt van jouw vakantiebestemming en pak dat avontuur. Je kunt ook mensen uit de regio vragen of ze tips hebben, om zo de mooiste plekjes te kunnen bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen dat je je gravel bike hebt meegenomen. Nog geen gravel bike in je bezit? Je kunt een gravel bike kopen bij Bikester.nl. Goede reis en veel fietsplezier gewenst.

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *