3x doen met je vakantiefoto’s

Fotograferen op reis is echt een hobby van mij geworden. Even door de knieën, wachten totdat de laatste toerist uit beeld gelopen is en ‘klik’: foto! Even na controleren of de belichting goed is en of hij helemaal scherp is. Natuurlijk ben ik geen professionele fotograaf, maar voor mezelf en Reisjevrij.nl probeer ik wel mooie foto’s te maken. Heel veel foto’s belanden op Facebook, Instagram, mijn website en dit keer ook aan onze muur!

Wat doen met je vakantiefoto’s?

Je kent het wel. Na een mooie vakantie sla je honderden foto’s op op je PC. Je laat ze trots aan je familie en vrienden zien, maar daarna verdwijnen ze toch echt in de kast, of eh je computer. Om langer te genieten van de mooie reizen de we gemaakt hebben, besloot ik om nu écht mijn huis op te fleuren. Dit is wat ik gedaan heb met onze vakantiefoto’s:

1. Afgedrukt als posters

vakantiefotos als posters afdrukken

Een superleuke manier om dagelijks te genieten van je vakantiefoto’s is door ze af te drukken als poster. Bovendien is dit erg goedkoop, dus voor iemand met een klein budget: ideal! Er zijn heel veel poster-aanbieders, maar ik wilde wel graag een kwalitatieve afdruk. Ik selecteerde drie van mijn favoriete reisfoto’s van Zuid-Afrika en liet deze drukken door Saal Digital. Ik koos voor Fujifilm glans omdat ik het mooi vind als de foto glanst. Je kunt ook voor een mat effect kiezen. Ik liet de posters drukken in 40×50 cm formaat en kocht 3 witte lijsten bij de IKEA. Het resultaat van de poster heeft me echt doen verbazen! De afdruk was superscherp, eigenlijk een hele grote foto, maar dan op kwalitatief dik materiaal! Dit is het resultaat.

2. Fotolijstjes op rails

fotorails wit ikea
Sorry voor de licht weerkaatsing!

Natuurlijk heb ik meer dan 3 foto’s die ik afgedrukt wil hebben. Ik had nog een heleboel fotolijstjes én een fotorails van IKEA liggen, klaar voor gebruik. Van elk (bijzonder) land heb ik een mooie foto gekozen en ik heb deze afgedrukt in verschillende formaten. De foto’s heb ik ook via Saal Digital gedrukt. Je kunt per foto de afmeting en het materiaal kiezen en de prijs per foto is echt heel laag, zeker voor de kwaliteit die je krijgt.

Bij Saal Digital kun je overigens allerlei soorten foto’s laten afdrukken. Ook in Instagram formaat, of inclusief standaard. Erg leuk om cadeau te geven aan iemand.

fotorails
Nu kan ik elke dag genieten van onze reizen!

3. Wanddeco

wanddecoratie vakantiefotos
Foto op Acryl glas

Als je fotoboeken, foto’s en posters niet origineel genoeg vindt, dan moet je echt kiezen voor ‘wanddecoratie’. Je foto wordt dan gedrukt op bijzonder materiaal en wordt een echte blikvanger in huis. Je hebt in de meeste gevallen geen lijst nodig. Je foto wordt bijvoorbeeld gedrukt op een acryl-glasplaat of aluminium-plaat. Ik had al eens eerder iets op Dibond laten drukken. Supermooi, scherp, maar niet superscherp. Daarom koos ik nu voor Acrylglas, ja hoor ook bij Saal Digital.

Het resultaat is heel mooi. De afbeelding is superscherp. De afbeelding wordt van achteren direct op de acrylplaat gedrukt en daardoor ontstaat er een soort spiegeleffect.

Bestellen via Saal Digital gaat heel gemakkelijk. Je kunt de foto’s online uploaden of je kunt hun ontwerpsoftware gebruiken wanneer meer ontwerp mogelijkheden wilt. Ik heb het gewoon online via hun website besteld en had de bestelling binnen 5 dagen in huis!

Wat heb jij gedaan met je vakantiefoto’s?

Have fun en reis je vrij,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *