Hero background

Hero background

Albanië

Albanië

Albanië is een land gelegen in de Balkan en is een upcoming (budget) vakantiebestemming. De badplaats Ksamil wordt vaker ‘de Malediven van Europa’ genoemd en hoewel het inderdaad erg mooi is, moet je je verwachtingen ook weer niet zó hoog leggen. Waar je Albanië sowieso wel voor moet bezoeken? De adembenemende natuurlijke schoonheid. Het land heeft een gevarieerd landschap, variërend van de ruige Albanese Alpen in het noorden tot de zonnige stranden van de Albanese Rivièra in het zuiden.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: mei t/m september
  • Je betaalt in Albanese Lek (ALL). €1 ≈ 105 lek.

  • Enkele reisvaccinaties aanbevolen.

  • Geen visum nodig voor korte reizen.

  • Een retourtje Albanië tussen de €50,- en €200,-.

  • Je kan een auto huren via SunnyCars.nl en EasyTerra.nl.

  • Wij boekten onze hotels online via Booking.com.

Onze reisroute

Albanië reisblogs en tips

Reizen naar Albanië

Albanië is niet een van Europa’s bekende trekpleisters, maar wint wel aan populariteit. Veel mensen weten niet wat ze kunnen verwachten bij dit land. Maar wat dacht je van hoge bergen, diepe dalen, prachtige blauwe rivieren en meren, gezellige dorpjes, prachtige stranden en heel veel outdoor activiteiten?

Hoe lang moet je gaan?

Albanië is een klein land, ongeveer even groot als Nederland en België. Dat is erg fijn tijdens je roadtrip, je bent nooit te lang onderweg naar je volgende highlight. Al moet je er wel rekening mee houden dat de wegen en het landschap in Albanië anders zijn, waardoor de reistijd toch wel kan oplopen.Als je wilt genieten en Albanië echt wilt beleven, blijf dan minimaal 2 tot 3 weken.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. je kunt Albanië ook bereiken met je eigen auto, maar dan ben je echt heel lang onderweg. Trek er dan gerust 3 reisdagen voor uit. Autorijden in Albanië is heel goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed en het verkeer langs de kustwegen rustig.

Heb je geen rijbewijs? Dan kun je ook met de bus een eind komen. De grotere steden en bekende toeristentrekpleisters zijn goed bereikbaar.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak de Balkan onderdeel van een roadtrip door Europa. Je kunt Albanië leuk combineren met Griekenland (het vaste land) en ook met Italië! Je steek dan vanuit Bari of Brindisi over naar Albanië.