Ancona in Le Marche: de bezienswaardigheden en hoogtepunten

Dit is waarom je de stad Ancona in Le Marche moet zien

Italië is al decennialang een van de meest populaire vakantiebestemmingen en dat is ook begrijpelijk want er is geen enkel land in Europa dat zo verrassend is als Italië. Er is letterlijk voor ieder wat wils te vinden in Italië. Of je nu de rust op zoekt en het heerlijke Italiaanse eten, de kunst en de cultuur of omdat je eindeloze road trips wilt maken, Italië heeft het allemaal in huis. En dat op relatief korte reisafstand want binnen 2 dagen kun je in het meest zuidelijke puntje van Italië zijn. Een van die mooie plekken is de stad Ancona in de Italiaanse regio Le Marche, en hier lees je waarom deze stad het bezoeken waard is.

Schilderachtig Ancona

Wie weleens in Ancona is geweest zal bevestigen aan je wat je hier leest, namelijk dat Ancona een schilderachtige mooie stad is. Een stad die er werkelijk waar beeldig uit ziet. Prachtig gelegen, mooie straatjes, mooie natuur. Overal kunst en cultuur en natuurlijk heerlijk Italiaans eten. Wanneer je naar Ancona op vakantie gaat, weet je zeker dat je het Italiaanse leven helemaal kunt opsnuiven.

Ancona heeft namelijk zoveel te bieden. Je kunt er eindeloos wandelen en leuke winkeltjes bezoeken. Op een terrasje neer ploffen en genieten van een heerlijke cappuccino. In Ancona is het allemaal mogelijk. Ancona zal je werkelijk waar weten te verrassen op een manier zoals je die zelf nog niet voor mogelijk had gehouden.

Waar overnachten: Grand Hotel Palace

Een goed hotel in Ancona is Grand Hotel Palace. Het hotel ligt centraal, dichtbij de haven maar ook dichtbij het oude centrum. De kamers zijn heel netjes ingericht en het ontbijt schijnt voortreffelijk te zijn. Andere gasten geven dit hotel een score van 9,2. Een overnachting kost €145 voor twee personen.

Bezienswaardigheden in Ancona

In Ancona zijn er vele bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Zo vind je in Ancona een prachtige kathedraal de Duomo di San Ciriaco. Als je deze kathedraal wilt bewonderen moet je je er wel bewust van zijn dat je een flinke klim omhoog moet maken. Hier moet je dus wel enige conditie voor hebben om de kathedraal te bekijken. Maar eenmaal boven is het de tocht waard geweest.

ancona bezienswaardigheden
Basiliek van Loreto

In Ancona vind je vier pleinen. Deze pleinen vertellen individueel hun eigen verhaal. En er is op de pleinen dan ook van alles te zien en te beleven. De vier pleinen die je in Ancona kunt vinden zijn het piazza del Plebiscito, het piazza Roma, Piazza Cavour en het Piazza della Repubblica. De pleinen liggen allemaal op een redelijke afstand van elkaar, waardoor je in theorie van plein naar plein kunt wandelen.

Op de pleinen vind je mooie historische gebouwen, veel cultuur en leuke terrasjes waar je even heerlijk bij kunt komen van een stevige wandeling. Je kunt veel meer lezen op Europa-Vakanties.nl. Zo ontdek jij wat er allemaal mogelijk is in Ancona.

ancona le marche

De haven van Ancona is ook een hoogtepunt. In deze haven staat een bijzonder gebouw: Mole Vanvitelliana (ook wel Lazzaretto van Ancona). Dit vijfhoekig gebouw diende in de 18e eeuw diende als een quarantainestation voor mogelijk geïnfecteerde reizigers en goederen. Oorspronkelijk was er slechts één brug naar het gebouw, maar nu zijn er drie bruggen die het gebouw verbinden. 

Daarnaast ligt Ancona een het water, dus er zijn diverse mooie plekjes en stranden te vinden waar je heerlijk tot rust kan komen.

Ancona moet je gezien hebben

Wanneer je van plan bent om naar Italië te reizen dan moet je eigenlijk Ancona echt bezocht hebben. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen vind je hier een hele hoop mooie cultuur en een prachtige omgeving. Wil je Italië echt leren kennen? Dan moet je zeker een bezoekje wagen aan Ancona.

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *