Hero background

Hero background

Australië

Australië

Australië is een van ’s werelds meest ontwikkelde en verstedelijkte landen ter wereld. Beroemd om de prachtige stranden, het geweldige onderwaterleven, weelderige nationale parken, unieke dieren in het wild en bruisende steden, het is een geliefde bestemming voor first-time backpackers en ervaren reizigers. Ga je op reis naar Australië? Plan dan een lange vakantie van minimaal 3 weken.

Handig om te weten

Onze reisroutes

Australië is een giga groot land. Om van plek naar plek te reizen ben je vaak al een aantal uur onderweg. Wij maakten meerdere roadtrips (met auto) door dit land en trokken ook met een backpack van plek naar plek. Bekijk hier zijn de complete reisroutes!

Australië reisblogs en tips

Reizen naar Australië

Australië is een populaire backpackers bestemming, of de uitvalsbasis voor het vieren van je sabbatical. Meerdere bloggers van Reisjevrij.nl hebben dit land al bezocht en het staat nog op de bucketlist van velen. Dat is niet voor niets. Australië een gevarieerde bestemming voor een vakantie met ontspanning, prachtige natuur en avontuur.

Het bestaat niet alleen uit prachtige en unieke landschappen en dieren in het wild, maar ook uit de beroemde outback-cultuur, eigenzinnige kleine steden en goed ontwikkelde kuststeden, waardoor reizen naar Australië een must is.

Tips voor reizen naar Australië

Wildlife is een van de belangrijkste redenen om naar Australië te reizen. Ongeveer 90% van de dieren komt nergens anders ‘wild’ ter wereld voor. Daarnaast staat Australië ook bekend om haar prachtige grote en witte stranden. Of je nu wilt genieten van de zon, een paar golven wilt pakken of wilt snorkelen of duiken, er is meer dan genoeg te doen langs de bijna 40.000 km lange kustlijn!

Hoe kun je het beste reizen?

Als je het budget hebt, geven wij zelf 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een 30 Day Whimit Pass en kost je € 284,- ($439). 

Controleer voor vertrek ook het actuele reisadvies!