Auto huren Curacao: tips voor een goedkope huurauto
Auto huren curacao tips

Auto huren Curacao Tips en Ervaringen

Het mooie eiland Curacao verken je het beste met de auto. Zonder eigen auto of huurauto, kom je niet op de mooiste plekjes zoals de kleurrijke landhuizen, het natuurlijkpark Christoffelpark of de tropische stranden bij Westpunt. Het vinden van een goedkope en goede huurauto, kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en waar moet je op letten? Graag geef ik je mijn tips en deel ik mijn ervaringen over een auto huren en rijden in Curacao met jou.

Hoe is het om te rijden in Curacao? – Onze ervaring

Om de vele mooie stranden en de bezienswaardigheden op het eiland te bezoeken is het aan te raden om een auto te huren. Het openbaar vervoer op Curacao is zeer beperkt en rijdt niet volgens een strak tijdschema.

Hoe is het om als toerist op het eiland rond te rijden? De mensen op het eiland hebben een andere rijstijl dan wij gewend zijn en daarnaast zijn er een aantal andere verkeersregels dan in Nederland en een aantal ongeschreven regels. De regels worden over het algemeen in het verkeer niet zo nauw genomen, wees daarom zelf altijd extra alert. Het is vrij makkelijk om je aan te passen aan het verkeer op het eiland, er zijn geen snelwegen en de meeste wegen zijn goed overzichtelijk.

Mijn tip: blijf rustig en laat je vooral niet opjagen in het verkeer. Verkies veiligheid boven snelheid. Probeer niet te dicht op je voorganger te rijden omdat er regelmatig pas op het allerlaatste moment geremd wordt om af te slaan.

Hoe zijn de wegen in Curacao?

roadtrip Curacao
Kleurrijke huizen tijdens de roadtrip

Omdat een auto vrijwel onmisbaar is op het eiland, heeft bijna iedereen er een. Dit betekent dat het op sommige momenten erg druk kan zijn, in de spits tijden kun je dan ook zeker vast staan in de file. Met name rondom Willemstad. Probeer deze tijden in de ochtend en avond te vermijden, je bent op vakantie dus geen haast en probeer een ander tijdstip te kiezen. De maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 45km/h en buiten de bebouwde kom 60-80km/h. Dit lijkt niet snel, maar op sommige wegen is dit absoluut de max. Bij regen worden sommige wegen bijzonder glad en daarnaast is het asfalt ook niet overal even goed onderhouden en kan er zomaar uit het niets een gat in de weg opduiken. Houdt altijd voldoende afstand en schrik niet van getoeter, dit wordt gedaan als dank tijdens het invoegen of gewoonweg als er een bekende voorbij rijdt.

Verkeersregels

Je kunt met het Nederlandse rijbewijs rijden op Curacao. Wel zijn er een aantal andere verkeersregels dan bij ons:

  • Verkeer van rechts heeft voorrang, met een uitzondering op een T-splitsing.
  • Je moet links inhalen, maar op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per richting is rechts inhalen toegestaan
  • Bij een aanrijding moet je altijd de Curacao Road Service inschakelen via telnr. 199  Zij sturen zo snel mogelijke iemand om een schade rapport op te maken. Het algemene noodnummer op Curacao is 911.

Welke auto huren in Curacao?

Elke auto in principe geschikt! Een Ford Fiesta, Citroen, Kia of Fiat 500… allemaal prima te doen. Houdt er wel rekening mee op welke wegen je met de huurauto gaat rijden. Over stijle hellingen of off-road. Je huurt al een kleine auto vanaf zo’n 35$ per dag. Zelf heb ik meerdere keren een Kia Picanto gehuurd. Een fijne, compacte auto waarmee je heerlijk het eiland rond kunt touren. Geef van te voren aan het autoverhuur bedrijf duidelijk aan of je een schakel of automaat wilt huren.

Bepaal voor je reis alvast of je een auto vanuit Nederland wilt huren, zodat deze op de luchthaven voor je klaar staat (zeker in de drukke periodes rondom kerst en carnaval is dit wel aan te raden). Of wil je liever een auto ter plekken huren. Dit kan bij een van de balies van de verhuurbedrijven op Hato Airport, maar ook via de receptie bij de accommodatie.

auto huren Curacao
Onderweg naar het snorkelstrand Porto Marie

Mijn tips:

  • Huur voor vertrek alvast een auto, zeker in drukke periodes rondom de vakanties in Nederland. Dat staat de auto direct klaar bij aankomst op het vliegveld en heb je garantie van de auto naar keuze.
  • Tanken: op Curacao moet je vooraf betalen. Vaak zijn er medewerkers aanwezig die dit voor je doen in ruil voor een kleine vergoeding.
  • Download de offline route app: MAPS.ME
  • Zorg altijd voor een goede autoverzekering (inbegrepen bij Sunny cars)!

De goedkoopste huurauto vinden

Als je het echt goedkoop wilt aanpakken, dan kun je op Curacao al voor €30 per dag een auto huren! Zelf wil ik ook altijd zo goedkoop mogelijk huren en ik heb daarom prijzen opgevraagd bij de volgende vergelijkers:

  • Rentalcars.com = de goedkoopste en ik heb er goede ervaringen mee
  • Sunnycars.nl = all-in prijzen, goed verzekerd, geen eigen risico etc.
  • Direct bij de aanbieders zoals Europcar, Hertz, Budget, Sixt

Rentalcars.com heeft daarbij de goedkoopste auto’s, maar de prijzen die je ziet zijn zonder verzekering. Met de meeste auto’s kun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Ik heb er goede ervaringen mee en al meerdere auto’s via hun gehuurd.

Sluit op Curacao sowieso een goede autoverzekering af! Echt!

Wij hebben dit keer gekozen voor Sunnycars.nl. Zij hebben ook een hele goede service. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Dus als je geen risico wilt lopen, dan is Sunnycars.nl de beste optie voor jou! Op Curacao kom je bijna geen auto tegen zonder schade. Ze zijn niet zo voorzichtig met parkeren en een ongeluk zit in een klein hoekje. Je eigen risico afkopen – of huren bij Sunny Cars – kan ik je van harte aanbevelen.

auto huren Curacao
Onze huurauto via Sunny Cars

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? Meestal haal je de auto op bij de luchthaven. De autoverhuurbedrijven bevinden zich op loopafstand van de luchthaven, en sommige zitten zelfs in de terminal van de luchthaven.

Onze auto stond klaar meteen bij aankomst op Hato Airport Curacao, hier hebben wij hem ook weer ingeleverd aan het einde van de vakantie!

Je hoeft de huurauto niet persé direct meteen vanaf de luchthaven te huren. Sommige verhuur bedrijven kunnen de auto ook naar je accommodatie brengen en daar weer ophalen. Handig als je een pakketreis hebt geboekt inclusief transfer.

Bekijk hier onze roadtrip door Curacao

auto huren Curacao
Eiland tour Curacao

Kosten om rekening mee te houden

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Verzekering

Je kunt je auto verzekeren via Rentalcars. Mocht je een lekke band krijgen, of andere schade aan de auto, dan ben je volledig verzekerd. Een nadeel is dat de verzekering best prijzig is. Toch adviseer ik om een verzekering af te sluiten via Rentalcars. Een deukje of krasje is snel gemaakt. Of huur via Sunnycars, dan heb je sowieso een all-in verzekering.

Parkeerkosten & Benzine.

Op veel plekken kun je gratis parkeren. In het centrum van Willemstad is het betaald parkeren. ( Naf. 0.50 per uur) Alleen in Willemstad is een parkeergarage waar je tegen betaling kunt parkeren. ( Naf. 2,00 per uur)

Bij de stranden is het parkeren meestal gratis, maar wordt er wel een kleine entree vergoeding gevraagd.

De tankprijzen op Curacao liggen laag. Zeker in verhouding met de huur die je voor je auto betaald. Voor ongeveer Naf. 20.00 ( 10.00euro) kun je prima het eiland rondreizen voor een dag. Op dit moment kost een liter benzine Naf. 1.86 en Diesel Naf. 1.37

Tomtom

De TomTom is niet te gebruiken op het eiland omdat er geen kaarten beschikbaar zijn. Je kunt de app MAPS.ME gebruiken om de locatie te vinden. Deze app is gratis en de kaart wordt op de smartphone gedowload, zodat er tijdens het rijdens geen wifi nodig is.

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn tips en ervaringen. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder. Ik help je graag.

Reisblogger selma

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Selma Hoving
Inmiddels vlieg ik al ruim 5 jaar als stewardess de wereld rond. Nog steeds ontdek ik nieuwe plekken en word ik erg happy van het ontmoeten van nieuwe mensen. Reizen is mijn passie, geeft me veel energie en mooie bestemmingen deel ik graag met anderen. Ik neem je mee naar leuke reisbestemmingen, toffe surfspots en ik geef je handige reistips.

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.