Auto huren Florida | Tips voor een goedkope huurauto

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Auto huren Florida: Tips en Ervaringen

De Verenigde Staten is een geliefd land voor het maken van prachtige roadtrips! En niet zonder reden. Het land is enorm veelzijdig en heeft veel te bieden. Een (auto)reis door Florida is ook ontzettend veelzijdig en een dikke aanrader. De staat heeft als bijnaam ‘The Sunshine State’ vanwege het lekker warme klimaat. Florida heeft grote steden zoals Miami en Miami Beach, prachtige stranden die eindigen in Key West, de pretparken en outlets in Orlando, maar ook het machtige Everglades. Echt van alles wat dus! Het is dan ook superleuk om hier met eigen auto een roadtrip te maken. Als je de route hebt uitgestippeld is het tijd om een geschikte huurauto in Florida te zoeken. In dit blog geef ik je de beste tips voor een huurauto in Florida!

Miami zien en doen 2 a 3 dagen

Hoe is het om te rijden in Florida?

Autorijden in Florida, en eigenlijk in heel Amerika, kan wat heftig zijn. Je kent de grote, brede snelwegen waarschijnlijk wel van TV! Het is druk, vooral in en rondom de grote steden, maar wel heel geordend. Er staan overal duidelijke borden en de verkeersregels zijn niet heel anders dan bij ons. Het zal dus even wennen zijn om te rijden in Florida, maar het is zeker te doen! Hou er wel rekening mee dat de auto’s in Amerika voornamelijk automaten zijn (dus geen schakelauto’s). Ook hier moet je misschien even aan wennen!

Hoe zijn de wegen in Florida?

tips florida

De meeste wegen in Florida zijn goed onderhouden. Tijdens een roadtrip rijdt je voornamelijk over grote brede snelwegen. Het is vrijwel onvermijdelijk dat je tol moet betalen op deze snelwegen. Vooral de lange snelweg die dwars door Florida gaat (de Florida Turnpike genoemd) zit vol met tolhuisjes. Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer in de rij te staan wachten. Wel moet je goed opletten welke ‘rij’ je pakt, er wordt bovenin met borden aangegeven wie waar doorheen moet rijden. Zo heb je bijvoorbeeld voor Amerikanen en vrachtwagenchauffeurs speciale rijen waar zij doorheen kunnen rijden en de tol maandelijks gewoon afgeschreven wordt. Vraag even bij het verhuurbedrijf na hoe dat zit in jouw geval. Het kan zijn dat ook het verhuurbedrijf een deal heeft met de tol zodat jij ook zo’n ‘lane’ mag pakken. Ook kan het zijn dat je toch iedere keer direct moet betalen. De betaalwijze verschilt: soms kan er alleen cash betaald worden en soms juist alleen creditcard. Zorg dus dat je beiden in de auto hebt liggen. Wij hebben de tol steeds netjes betaald (al was dat achteraf volgens mij niet nodig geweest, omdat Hertz dus de tol achteraf betaalt en doorberekend in de huurprijs), en waren rond de $30 kwijt.

Het kan zijn dat je soms op minder goed onderhouden wegen terechtkomt of bijvoorbeeld in op onverharde wegen, vaak in afgelegen gebieden (zoals nationale parken, zoals de Everglades). Lees altijd goed de voorwaarden door van de autoverhuurder, want soms ben je niet verzekerd als je ‘offroad gaat rijden’.

rijden highway 1

Welke auto huren in Florida?

Elke auto is in principe geschikt! Een Ford Fiesta, Toyota, Hyundai of Chevrolet… allemaal prima te doen. Klein of groot, elke auto is geschikt om de klus te klaren. Houd rekening met het aantal personen en je bagage. Een kleine auto zoals een Volkswagen Up met twee kinderen en 2 grote koffers wordt krap. Als je een huurauto gaat zoeken via een vergelijker zoals Rentalcars.com of Sunnycars.nl, dan kun je filteren op “autoklasse”. Hiermee doelen ze op de grootte van de auto, bijvoorbeeld mini, economy, compact, intermediate (soms ook klein, comfort of groot) etc. Reis je met twee personen, dan zou ik voor een kleine auto (mini of economy) gaan waarbij je de reistas eventueel op de achterbank kunt zetten. Reis je met kinderen, dan zou ik kiezen voor een grotere auto. Uiteraard kan dit aardig in prijs verschillen.

easyterra autohuur

Het is natuurlijk ook superleuk om eens een bijzondere auto te huren. Voor de roadtrip door Florida huurden wij daarom een echte Amerikaanse auto: een Ford Mustang. Wij huurden deze toffe auto via www.easyterra.nl!

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? In Florida kun je op enorm veel plekken een huurauto ophalen en terugbrengen. Meestal haal je de auto op bij de luchthaven. Dit is handig, want dan kun je meteen zelf naar het hotel rijden in plaats van een taxi te moeten pakken. Wij vlogen op de luchthaven van Fort Lauderdale (op ongeveer 40 minuten rijden van Miami beach) en hier zitten alle grote autoverhuurders. Uiteraard heeft ook Miami Airport genoeg aanbod! Ik merkte echter wel dat het duurder was om een auto te huren vanaf Maimi Airport dan Fort Lauderdale, waarschijnlijk toch omdat Miami Airport drukker bezocht wordt. Een andere optie is om de huurauto op te halen in de stad. Vooral als je de eerste paar dagen van je reis geen huurauto nodig hebt, kan dit een goede optie zijn. Hou er namelijk rekening mee dat je in grote steden vaak parkeerkosten moet betalen (tenzij je een hotel hebt met gratis parkeergelegenheid, maar dit is in Miami en Miami Beach een zeldzaamheid). Het kan dus lonen om de huurauto dan een aantal dagen later op te halen. Wij namen nadat we geland waren vanaf Fort Lauderdale een taxi naar Miami Beach, waar we verbleven, en haalden na twee dagen de huurauto op in Fort Lauderdale. Dit was goedkoper (alleen taxikosten) dan twee dagen extra huren en parkeerkosten betalen. We leverden de auto daar ook weer in op de dag dat we terugvlogen! Dit was ook goedkoper dan een huurauto huren vanaf Miami Airport of wanneer we de auto ophaalden in de stad.

disneyworld tips orlando
key west florida keys dagtrip vanaf miami
tips to do miami beach
Bezoek deze highlights met de huurauto in Florida!

Je hoeft de huurauto niet persé terug te brengen naar dezelfde locatie als waar je hem hebt opgehaald. Zo is het mogelijk om de auto bijvoorbeeld op te halen in Miami en terug in te leveren in Orlando. Je betaalt dan in de meeste gevallen wel een extra ‘enkele-reistoeslag‘, maar het kan schelen in de reisduur als je niet helemaal terug hoeft te rijden en je bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven terugvliegt. Wanneer je dus aan het zoeken bent naar een geschikte huurauto in Florida, speel dan een beetje met de verschillende locaties en bekijk wat het voordeligste en handigste is. Let ook altijd op de tijden die je invoert, als je een huurauto bijvoorbeeld op maandag om 9:00 inlevert, kun je misschien beter zondag om 18:00 inleveren, want je betaalt dan vaak wel voor een volledige dag huur (de maandag). Tot slot betaal je soms ook extra als je de auto na sluitingstijd wil inleveren (bijvoorbeeld 21:00, dan kun je beter om 18:00 inleveren!).

Vergeet de auto niet vol te tanken als je hem weer inlevert! Wij hadden hem niet helemaal volgetankt en kregen toen nog een rekening van het verhuurbedrijf, die een hele hoge literprijs rekende!

Tips voor de goedkoopste huurauto Florida

autohuur florida tips
Langs de weg in Florida vind je veel lekkere eettentjes!

Eén grote fout die ik gemaakt had, was dat ik de huurauto te laat gereserveerd had. Hoe later je boekt, hoe minder keuze er is en hoe duurder de beschikbare auto’s worden. Hierbij 5 tips om de goedkoopste huurauto te vinden:

1. Boek ruim van tevoren

Hoe langer je wacht met boeken, hoe hoger de dagprijs van de huurauto zal zijn. Helaas heb ik dit zelf ondervonden tijdens mijn zoektocht naar de goedkoopste huurauto. Op de dag van zoeken kostte de huurauto die ik wilde boeken €60 per dag en toen ik een dag later daadwerkelijk ging boeken was de prijs €75 per dag! Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Leg bij voorkeur 3 tot 6 maanden voor je reis je huurauto al vast. Ik denk dat je gemiddeld wel moet denken aan een huurprijs van €60-€70 per dag in Florida, vooral in de populaire omgeving van Miami.

Gok er nooit op dat je op de dag van aankomst pas een auto kan reserveren.

2. Reis buiten de hoogseizoenen

Reis bij voorkeur buiten de schoolvakanties en zomermaanden. In de maanden december, juli en augustus zijn de prijzen altijd hoger, ongeacht lang van tevoren je boekt. De vraag naar huurauto’s is in deze maanden hoger, dus ook de prijzen. Begin mei en eind september zouden goedkopere periodes moeten zijn.

3. Vergelijken loont

Als je je reis nog niet volledig hebt vastgelegd, dan loont het zeker om alles te vergelijken! Vergelijk bijvoorbeeld de huurautoprijzen per luchthaven of andere ophaallocaties. Zo kan het zoals eerder gezegd zijn dat een auto ophalen in Miami Airport duurder is dan in Fort Lauderdale. Nog een vergelijkingstip: Vergelijk de ‘vergelijkers’ EasyTerra.nl, Rentalcars.com en Sunnycars.nl. Dit zijn niet de websites van de autoverhuurders zelf, maar verzamelwebsites waarop het aanbod van alle verhuurders (groot zoals Hertz en Sixt, en kleine lokale verhuurders) vergeleken wordt. Nu blijkt dat ook deze vergelijkers verschillende prijzen hanteren, dus ook hier is het goed om het aanbod even te checken.

4. Sluit de verzekering af via de vergelijker

Bij het huren van een auto is het wel zo verstandig om ook een autoverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van de tientallen keren dat wij achteraf de verzekering niet nodig bleken te hebben, waren we ook een paar keer heel erg blij met de all-risk verzekering! Dit is altijd een goed idee, maar in Florida ben je zelfs verplicht een verzekering te nemen. Probeer dus niet zo goedkoop mogelijk weg te komen door de verzekering achterwege te laten, want eenmaal bij het verhuurbedrijf moet je deze dan toch aanschaffen (en vaak veel duurder dan wanneer je vooraf betaalt). Ik raad je dus aan om de verzekering direct bij de vergelijker aan te schaffen. Wanneer je een verzekering afsluit via de vergelijker ben je vaak vele malen goedkoper uit dan de verzekering bij de verhuurder. Let goed op waar je allemaal voor tekent, want het verhuurbedrijf wil nog wel eens alsnog een verzekering doorberekenen, terwijl je die misschien al bij je vergelijker hebt aangeschaft.

verzekering huurauto
In Spanje reed blogger Carien de berm in… Ze bleef ongedeerd, de auto niet.

5. Voorkom toeslagen

Autoverhuurders rekenen voor bepaalde ‘service’ extra kosten. Denk aan een eenrichtingstoeslag, waarbij je de huurauto ophaalt vanaf locatie A en inlevert op locatie B. Soms rekenen de verhuurders een extra toeslag wanneer je met de huurauto een grens over wilt, of wanneer je de auto wilt inleveren buiten de reguliere kantoortijden om. Bij het zoeken naar een goedkope huurauto kun je dus ook nog met de tijden en dagen ‘spelen’. Een andere bekende toeslag is de ‘extra bestuurder’, voor iedere extra bestuurder die in de huurauto gaat rijden moet betaald worden.

Prijsverschillen

Je ziet vaak dat de geadverteerde prijzen veel lager liggen dan de uiteindelijke huurprijzen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld de reisperiode waarin je gaat. Reis je in het echte hoogseizoen (juli t/m augustus) dan betaal je de hoofdprijs per dag. Verder denk ik dat de coronacrisis de verhuurprijzen erg omhoog heeft gedreven. De autohuurders hebben natuurlijk flink verlies gedraaid in deze periode en kunnen nu de schade een beetje inhalen.

tips miami beach florida
South Beach met Miami op de achtergrond

Onze ervaringen met de autoverhuurders

Inmiddels hebben wij al veel auto’s gehuurd in diverse landen. Met alle drie de onderstaande vergelijkers/verhuurders hebben wij goede ervaringen en zijn betrouwbaar!

EasyTerra blijkt de goedkoopste huurauto’s in Florida aan te bieden (wij vergeleken de prijzen voor het laatst in oktober 2021 bij verschillende aanbieders). Bovendien huur je bij hen altijd inclusief volledige verzekering en vaak met ongelimiteerde kilometers. Hun website is heel overzichtelijk en tijdens het boeken kun je extra wensen zoals een babyzitje of tomtom aanvinken. De klantenservice is ook top! EasyTerra is een vergelijker en kijk daarom wel altijd even goed naar de beoordelingen van de verschillende verhuurders!

Rentalcars.com heeft ook goedkope auto’s in Florida. De prijzen die je ziet zijn echter wel zonder verzekering. Met de meeste auto’s kun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Ik heb er goede ervaringen mee en al meerdere auto’s via hun gehuurd.

Ook met Sunnycars.nl hebben wij hele goede ervaringen. Zij staan écht met stipt op 1 als het om service draait. Je betaalt vaak iets meer voor een huurauto, maar bent dan wel helemaal gerust. Ook zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Vaak heb je ook geen risico, of kun je dit afkopen.

Vergelijk dus zeker even de huurauto’s op deze websites!

Overige kosten om rekening mee te houden

florida auto huren
Vergeet je niet in te smeren als je in een cabrio rijdt!

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Met de huurauto naar het buitenland of een andere staat

Wanneer je met de huurauto ook naar buurlanden of naar andere staten binnen de Verenigde Staten wilt rijden, dan moet je dit aangeven. Een huurauto mag je namelijk niet zomaar de grens overnemen. Geef het dus aan bij de verhuurder wat je reisplannen zijn en betaal eventueel een toeslag.

Verzekering

Zoals reeds uitgelegd, is een autoverzekering met volledige dekking verplicht voor toeristen in Florida. Huurauto’s voor inwoners van de VS zijn goedkoper, omdat zij standaard verzekerd zijn. Let hier dus op!

Borg

Controleer van tevoren goed hoeveel borg je moet betalen voor de huurauto. Afhankelijk van de huurauto betaal je meestal een bedrag rond de €200 tot €1800. In Amerika liggen de borgprijzen vaak erg hoog. Deze borg moet je via een creditcard betalen en het bedrag krijg je terug zodra je de huurauto ongeschonden retourneert. Lees altijd goed de voorwaarden door en borgstelling.

Extra bestuurder

Het is verplicht dat de creditcard op naam staat van de bestuurder. Willen er meer mensen in de auto rijden, of rijdt er iemand anders dan de creditcardhouder? Dan moet je dat aangeven en komen er kosten bij voor de extra bestuurder. Doe dit wel en ga niet stiekem rijden, want als er iets gebeurd terwijl iemand anders rijdt, dan is diegene niet verzekerd.

Eenrichtingstoeslag

Als je de auto in de ene stad ophaalt en in een andere stad inlevert, dan kan de verhuurmaatschappij een ‘eenrichtingstoeslag’ in rekening brengen.

Tolwegen en Benzine

Veel autosnelwegen in Florida zijn tolwegen. Zoals gezegd waren wij tijdens onze reis door Florida in 10 dagen ongeveer $ 30 aan tolkosten kwijt.

Tankkosten

De auto verhuurder rekent extra kosten als je de auto met een legere tank inlevert dan je hem hebt opgehaald. Zorg er dus altijd voor dat je de tank hetzelfde inlevert als hoe je hem gekregen hebt.

auto rijden miami

Parkeerkosten

Op veel plekken kun je niet gratis parkeren. In Miami en Miami Beach hebben wij wel een aantal keer geparkeerd. Je kunt dan makkelijk betalen via een app of bij een betaalpaal (vaak ook te betalen met kaart!). De prijs was ongeveer $2.00 per uur. Ik heb veel mensen gesproken die niet hebben betaald en toen een boete hebben gekregen, dus ik raad aan om netjes te betalen!

Op parkeerplaatsen kun je vaak met de pin betalen, maar op straat staan parkeerpalen waar je ook met munten kan betalen.

Navigatie

Wij huurden dit keer geen navigatiesysteem. Wij gebruikten de handige app maps.me voor routes. Hier kun je kaarten downloaden zodat je geen internet nodig hebt tijdens het rijden. Heb je wel een TomTom nodig, dan betaal je hier extra voor.

Kinderstoeltjes

Ga je met een baby of peuter naar Florida? Dan heb je een autostoeltje nodig. Tijdens het reserveren van de auto, kun je kenbaar maken dat je een autostoeltje nodig hebt. De kosten voor het stoeltje betaal je ter plekke aan de verhuurder. Helaas houden de verhuurders niet altijd rekening met het verzoek om een autostoel. Wees er dus ook op bedacht dat er geen autostoel op voorraad is en dat je via een andere verhuurder de stoel moet regelen. Een andere optie is om zelf de autostoel mee te nemen (dit is gratis bij de meeste luchtvaartmaatschappijen) of om een goedkope stoel te kopen bij de eerste de beste babyzaak.

Nog meer tips

florida keys bezoeken

Inmiddels heb ik echt al heel vaak een auto gehuurd op vakantie. Deze tips wil ik je nog meegeven!

Wacht op de bevestiging

Zodra je een huurauto boekt, dan is deze boeking nog niet definitief. De verhuurder moet namelijk eerst de boeking accorderen. Soms duurt het een paar minuten, maar soms ook een dag. Controleer daarom altijd of je auto ook daadwerkelijk voor jou gereserveerd is. Je ontvangt hier meestal een e-mail over en met een voucher!

De huurauto snel ophalen

Wanneer je met het vliegtuig komt en op de luchthaven de huurauto gaat ophalen, dan is de kans groot dat je lang moet wachten voordat je daadwerkelijk in de auto zit. Als je wachtrijen zo goed mogelijk wilt voorkomen, dan kun je je het beste opsplitsen zodra je het vliegtuig uit komt. De één wacht op de koffers en de ander (de bestuurder) gaat met alle papieren naar het verhuurloket. Zorg daarnaast dat je alle papieren op orde hebt en dat je zoveel mogelijk vooraf al geregeld hebt.

Bij Sunnycars kun je ook kiezen voor een “fastlane huurauto”. Ideaal. Je kunt dan de wachtrij skippen en wordt direct geholpen!

Controleer de huurauto op bestaande gebreken

Voordat je ook maar 1 km met de huurauto gaat rijden, is het verstandig om foto’s en video’s te maken van de huidige staat van de auto. Bijna elke huurauto heeft lakschade en om te voorkomen dat ze deze schade op jou willen verhalen, is het verstandig om alles vast te laten leggen. Maak foto’s van alle schade, ook die op de bumper en onder de auto. Laat deze schade ook in het systeem zetten door de medewerker, of laat de medewerker de schade invullen op een formulier. Schade controleren kost tijd, maar voorkomt een discussie naderhand.

Heb je nog vragen of wil je jouw eigen ervaringen delen? Laat hieronder een reactie achter!

Have fun en reis je vrij ,
Sofie

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *