Auto huren Griekenland | Tips voor een goedkope huurauto

Auto huren Griekenland: Tips en Ervaringen

Griekenland vraagt erom om met de huurauto verkend te worden. Je kunt er met je eigen auto heen rijden, maar dit duurt ongeveer 27 uur, enkele rit! Echt ontspannen is dat niet. Wij kennen dan ook niemand die al met de auto naar Griekenland is gegaan. Het allerbeste is om een vliegticket te boeken naar Griekenland en vervolgens goedkoop een auto huren. Dit laatste hebben wij gedaan. Wij vlogen naar Athene, verkenden eerst een paar dagen Athene en haalden toen bij de luchthaven de huurauto op.

Zonder huurauto, kom je echt nergens in Griekenland. Online is er weinig tot geen info te vinden over treinen of bussen in Griekenland en ook ter plekke hebben we eigenlijk weinig tot geen openbaar vervoer gezien. Het is ook een zeer bergachtig land, dus het aanleggen van spoorwegen is hier niet zo evident. Het vinden van een goede huurauto, kan een beetje overweldigend zijn. Er staat weinig info online over autohuur op het Griekse vasteland, is het doenbaar, waar moet je op letten? Graag geef ik je mijn tips en deel ik mijn ervaringen over onze roadtrip in Griekenland!

huurauto griekenland meteora bezienswaardigheden
Hier kom je niet zonder huurauto!

Hoe is het om te rijden in Griekenland?

Auto rijden in Griekenland was een feestje voor ons! Wij verkenden eerst Athene voor een paar dagen zonder auto en gingen dan terug naar de luchthaven om onze huurauto op te pikken. Van daaruit verkenden we eerst Midden-Griekenland (Delphi en Meteora-kloosters) en trokken dan naar de Peloponnesus.

Wij vonden de wegen zeer rustig en de Grieken zijn relaxt in hun rijstijl. Natuurlijk zitten hier ook gekken op de weg, die bumperkleven, toeteren en hun lichten gebruiken als discobol. Maar dit viel allemaal zeer goed mee (ik geloof dat we er meer tegen komen in België/Nederland). Eigenlijk kwamen wij helemaal niet veel verkeer tegen, behalve rond Athene!

Heel belangrijk is het om te weten dat Griekenland echt wel een bergachtig land is: voor ons was dit fantastisch. Achter elke hoek wel een mooi vergezicht. Het is wel belangrijk dit te beseffen, alvorens je een auto huurt. Het kan dus ook langer duren om van punt A naar punt B te geraken. Zelfs als de te overbruggen afstand wel mee valt, ben je al snel enkele uren onderweg.

griekenland vikos-kloof bergen
Griekenland is erg bergachtig en heeft verschillende kloven.

In Griekenland gebruikt men een ander alfabet dan in Nederland/België. Op grote wegen staat de vertaling aangegeven, maar op bergweggetjes ontbreekt deze dikwijls. Een boekje met Griekse letters kan helpen om de naambordjes te begrijpen. Neem zeker een TomTom mee, onmisbaar hier!

Grieks alfabet
Grieks opschrift

Hoe zijn de wegen in Griekenland?

Tja, waar te beginnen? Er zijn snelwegen en er zijn diverse snelle verbindingswegen. Voor sommige snelwegen moet je tol betalen, omgerekend een paar euro voor een stukje. Dat valt dus reuze mee. Je kunt er ook altijd voor kiezen om een tolvrije weg te kiezen. Je bent dan vaak iets langer onderweg, maar rijdt dan wel over een mooiere weg!

wegen griekenland
wegen griekenland
De wegen op het platteland zijn van wisselende kwaliteit.

De wegen op de Peloponnesus en in bepaalde dorpjes zijn vaak smaller en steiler omdat ze gebouwd zijn op rotsen. Als je een tegenligger hebt, is het vaak even passen en meten. Grieken zijn wat dat betreft zeer vriendelijke mensen en weten ook dat toeristen misschien minder bedreven zijn in dat passen en meten.

Er zijn nog steeds een aantal onverharde wegen in de Peloponnesus. Het kan ook zijn dat een weg begint als verhard en na de bocht doorgaat als onverhard. Lees altijd goed de voorwaarden door van de autoverhuurder, want soms ben je niet verzekerd als je ‘offroad gaat rijden’. Wij hebben een aantal keren een alternatieve route genomen en éénmaal hebben we een onverharde weg genomen, omdat deze er betrouwbaar uitzag. Dat is allemaal goed gekomen!

In de Peloponnesus is het goed mogelijk om loslopende schapenkuddes tegen te komen, vergezeld van herdershonden en soms ook herders (dat laatste niet noodzakelijk). Meng je niet in deze schapenkuddes; laat deze gewoon netjes passeren. Anders geraken de schapen verward en zien de honden je als indringer, waardoor ze tegen je voertuig zullen willen opspringen!

Auto rijden griekenland
Je komt gegarandeerd kuddes schapen of geiten tegen in het binnenland.

Welke auto huren in Griekenland?

Elke auto met een voldoende sterke motor (voor de berghellingen) is in principe geschikt! Klein of groot, dit maakt niet uit. Houd wel rekening met het aantal personen en je bagage. Als je een huurauto gaat zoeken via een prijsvergelijker dan kun je filteren op “autoklasse”. Hiermee doelen ze op de grootte van de auto, bijvoorbeeld mini, economy, compact, intermediate… Met zijn twee zou ik voor een kleine auto gaan, het maakt niet uit waar je reistas staat, toch? Reis je met kinderen, dan moet je kiezen voor een grotere auto. Wij huurden dit keer een Fiat Tipo via RentalCars met ruimte voor twee grote koffers en 1 handbagage voor €770 voor 17 dagen!

Mijn tips:

 • Huur een automaat: superhandig met al die steile wegen!
 • Verblijf je vaak in het centrum van een stad: huur een kleinere auto. Dat is handiger met parkeren én de smalle straten.
 • Zorg altijd voor een goede autoverzekering!

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? In Griekenland is dit heel goed geregeld. Meestal haal je de auto op bij de luchthaven. De autoverhuurbedrijven bevinden zich op loopafstand van de luchthaven en sommige zitten zelfs in de terminal van de luchthaven. Ligt de verhuurder wat verder? Dan is er een gratis shuttle die je rechtstreeks naar het verhuurkantoor brengt. Als je de wagen inlevert, dan brengt de shuttle je ook weer terug naar de luchthaven.

In de meeste steden kun je overigens ook een huurauto ophalen. Het is echter altijd fijner om hem in de luchthaven op te pikken, wegens verkeersdrukte én het feit dat ophalen in de meeste steden duurder is.

Wij haalden onze auto op in Athene (luchthaven) en leverden hem hier ook weer in!

athene acropolis bezienswaardigheden
Wij spendeerden eerst een paar dagen in Athene en huurden vervolgens een auto op de luchthaven.

Je hoeft de huurauto niet persé terug te brengen naar dezelfde locatie als waar je hem hebt opgehaald. Zo is het mogelijk om de auto bijvoorbeeld op te halen in Athene en terug in te leveren in Thessaloniki luchthaven. Je betaalt dan in de meeste gevallen een extra ‘enkele-reistoeslag’.

Tips om de goedkoopste huurauto vinden

Hieronder vijf tips om de goedkoopste huurauto te vinden. Misschien zal je ze niet allemaal kunnen toepassen, maar een gedeelte hiervan zal je sowieso kunnen gebruiken.

1. Boek ruim van tevoren

Hoe langer je wacht met boeken, hoe hoger de dagprijs van de huurauto zal zijn. Als je in mei of juni een auto probeert vast te leggen voor juli of augustus, dan betaal je de hoofdprijs en kost een gewone wagen je al snel €100! Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Leg bij voorkeur 6 tot 8 maanden voor je reis je huurauto al vast, zeker als je in de zomer reist. Reis je buiten seizoen, dan moet je uitgaan van 4 tot 6 maanden voor je reis om de huurauto vast te leggen. Als ik nu zoek naar een huurauto voor over 4 maanden, is de goedkoopste, compacte auto (type Ford Focus) maar €27 per dag via EasyTerra.nl!

Als je in Athene landt, huur dan nooit meteen een huurwagen. Neem eerst een paar dagen om Athene te verkennen, en ga dan terug naar de luchthaven om je huurwagen op te halen voor je rondreis, of net andersom: doe eerst de rondreis, lever je auto in en verken dan Athene! Je hebt daar echt geen auto nodig!

athene auto huren griekenland
In Athene wil je niet rond rijden, neem hier geen huurauto mee naartoe!

2. Reis buiten de hoogseizoenen

Reis bij voorkeur buiten de schoolvakanties en zomermaanden. In de maanden juli en augustus zijn de prijzen altijd hoger, ongeacht lang van tevoren je boekt. De vraag naar huurauto’s is in deze maanden hoger, dus ook de prijzen. Begin mei en eind september zouden goedkopere periodes moeten zijn.

Zit je vast aan het hoogseizoen, net zoals wij, omdat we schoolgaande kinderen hebben? Boek dan ruim tevoren! Wij boekten geen zes, maar acht maanden tevoren onze auto.

3. Vergelijken loont

Als je nog volop bezig bent met het plannen van je reis, dan loont het zeker om alles te vergelijken! Vergelijk bijvoorbeeld de huurautoprijzen per luchthaven. In Griekenland zijn er niet zo gek veel luchthavens op het Griekse vasteland. De bekendste is natuurlijk Athene, maar er is ook nog Thessaloniki, Volos, Kalamata en Preveza. Sowieso zou ik niet kiezen voor Volos, Kalamata of Preveza, omdat deze vluchten duur zijn, meestal met een overstap en je je op een kleiner deel van Griekenland kan concentreren.

Op dit moment zijn prijzen qua autohuur ongeveer gelijk of je nu huurt in Athene of Thessaloniki. Maar het loont de moeite dit in het oog te houden. Als je huurt in Thessaloniki, zal je eerder een rondreis in Noord-of Midden-Griekenland maken. Als je in Athene huurt, dan kan Midden-Griekenland, de Peloponnesus en zelfs de eilanden verkennen.

auto huren thessaloniki griekenland
Je kan ook in Thessaloniki een auto huren en van daaruit een rondreis maken.

Nog een vergelijkingstip: Vergelijk de ‘vergelijkers’ EasyTerra.nl, Rentalcars.com en Sunnycars.nl. Dit zijn niet de autoverhuurder zelf, maar verzamelwebsites waarop het aanbod van alle verhuurders vergeleken wordt. Ook deze prijsvergelijkers hanteren verschillende prijzen!

4. Sluit de verzekering af via de vergelijker

Bij het huren van een auto is het heel verstandig om ook een autoverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wanneer je deze zal nodig hebben! Wij sluiten steeds een verzekering af en in 90% van de gevallen hebben we deze niet nodig gehad, maar wat waren we blij toen we autopech hadden in Malta, dat we deze wel hadden. Wanneer je een verzekering afsluit via de prijsvergelijker dan ben je vele malen goedkoper uit dan de verzekering bij de verhuurder. Twijfel dus niet en voeg deze verzekering gewoon toe in je boekingsproces.

5. Voorkom toeslagen

Autoverhuurders rekenen voor bepaalde ‘service’ extra kosten. Denk aan een eenrichtingstoeslag, waarbij je de huurauto ophaalt vanaf locatie A en inlevert op locatie B. Soms rekenen de verhuurders een extra toeslag wanneer je met de huurauto een grens over wilt, of wanneer je de auto wilt inleveren buiten de reguliere kantoortijden om.

In Griekenland is het vrij gemakkelijk om een route uit te denken waarbij je een mooi rondje maakt en waarbij je geen landsgrenzen over schrijdt. Dat hoeft trouwens niet, er is genoeg te zien in het mooie Griekenland zelf!

Onze ervaringen met de autoverhuurders

Zelf zoek ik altijd naar een combinatie tussen goedkoop en zo ruim mogelijk, gezien we als gezin reizen en ik vraag daarom steeds prijzen op bij de volgende vergelijkers:

 • EasyTerra.nl = goedkoop en ik heb er erg goede ervaringen mee
 • Rentalcars.com = goedkoop en ik heb er erg goede ervaringen mee
 • Sunnycars.nl = all-in prijzen, geen eigen risico etc.
 • Direct bij de aanbieders zoals Budget cars, Avis, en Sixt

EasyTerra blijkt de nog steeds de goedkoopste huurauto’s aan te bieden. Hun website is heel overzichtelijk en tijdens het boeken kun je extra wensen zoals een babyzitje of tomtom aanvinken. EasyTerra is een website waar verschillende aanbieders worden vergeleken, dus kijk daarom ook even goed naar de beoordelingen van de verschillende verhuurders!

Rentalcars.com heeft ook heel goedkope huurauto’s. Hun website is iets minder overzichtelijk: op de tweede pagina van het boekingsproces kan je ook de extra verzekeringen bij nemen, echter de totaal prijs wordt nog niet meteen berekend. Een beetje hoofdrekenen dus. Zelf boeken wij dikwijls via Rentalcars.com en hun service is erg goed. Ook hier kan je, buiten de verzekeringen nog extra’s aanvinken. Voor extra’s die er niet bij staan, kan je een mail sturen.

Sunnycars.nl heeft ook een hele goede service en hun website is erg overzichtelijk. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. De prijs die je ziet, is dus all-in. Als je volledig verzekerd op weg wilt, dan is Sunnycars.nl de beste optie! Neem dus zeker een kijkje op hun website.

Overige kosten om rekening mee te houden

Naast het huren van de auto zijn er nog meer kosten verbonden aan de autohuur.

Met de huurauto op de ferry

Poros eiland dagtour athene

Wanneer je met de huurauto wilt rijden naar bepaalde Griekse eilanden, dan neem je de auto mee op de ferry. Dit moet je steeds tevoren aangeven bij de verhuurder. Sommige verhuurders staan dit niet toe, dus kijk even goed wat de algemene voorwaarden zeggen! Meestal betaal je hier ook een toeslag voor.

In het hoogseizoen zouden we geen auto meenemen naar de Cycladen of de Saronische eilanden dicht bij Athene! Sowieso zijn de eilandwegen smal, steil en druk. Er is ook amper parkeerplek en de combinatie van die eilandweggetjes met het gebrek aan parkeerplaats bezorgt je alleen maar stress. Daar komt nog bij dat je echt geen auto nodig hebt: ga gewoon lopen!

Verzekering

Zoals reeds uitgelegd, kun je het beste een verzekering nemen.

Borg

Controleer van tevoren goed hoeveel borg je moet betalen voor de huurauto. Deze borg moet je via een creditcard betalen en het bedrag krijg je terug zodra je de huurauto zonder schade terug binnen brengt. Lees altijd goed de voorwaarden door!

We hebben gemerkt dat de borg soms wel, soms niet vermeld staat op de pagina van de prijsvergelijker. Dikwijls heb je deze info dus maar achteraf, na de boeking. Check dit zeer goed. Er zijn verhuurders die maar €200 aanrekenen, maar ook verhuurder die + €1000 (!) aan rekenen.

Eenrichtingstoeslag

Als je de auto huurt in Athene, maar bijvoorbeeld op een andere plek binnen wil leveren, dan kan de verhuurmaatschappij een ‘eenrichtingstoeslag’ in rekening brengen. Je haalt de auto op in de ene stad en brengt hem terug in de andere stad.

Bij alle hieronder staande prijsvergelijkers kan je een verschillende drop-off locatie aan duiden. Let vervolgens goed op: de resultaten die je daarna te zien krijgt, moet je goed filteren! Bij sommigen is de one-way fee al ingerekend, bij anderen nog niet, maar staat deze bijvoorbeeld wel apart aangegeven.

Overzicht van de werking van de verschillende aanbieders

Bij EasyTerra.nl staat er bij vele auto’s al een one-way inbegrepen. Je vindt deze terug onder het type auto en wat er allemaal inbegrepen is: Inclusief enkele reis toeslag.

Bij Rentalcars.com werkt het ietwat anders: hierbij zie je onder de huurprijs tussen haakjes de extra one-way fee staan.

Bij Sunnycars.nl is dit niet het geval, maar moet je dit eerst even navragen. Je klikt door op de ‘Bekijk de specifieke voorwaarden’, daar kan je al zien of dit is toegelaten of niet. Vervolgens kan je in je vraag om reservering dit aangeven en de kostprijs hiervoor opvragen.

Tolwegen

auto rijden griekenland

De grote autosnelwegen in Griekenland zijn tolwegen. Tolgelden zijn niet duur en ook de benzine ligt een pak lager als bij ons. Bovendien zijn er op de Peloponnesus amper snelwegen, wél veel bergwegen, die niks kosten en prachtige vergezichten opleveren!

De auto verhuurder rekent extra kosten als je de auto met een legere tank inlevert dan je hem hebt opgehaald. Zorg er dus altijd voor dat je de tank hetzelfde inlevert als hoe je hem gekregen hebt.

Parkeerkosten

Epidaurus peloponnesus bezienswaardigheden griekenland
Bij grote bezienswaardigheden zoals Epidaurus is doorgaans veel parkeergelegenheid.

Op veel plekken kun je niet gratis parkeren, op andere plekken dan weer wel. We hebben de ervaring dat er streng gecontroleerd wordt op reglementair parkeren in de steden en dat men hier gemakkelijk boetes uitschrijft. Op het platteland van de Peloponnesus zijn er vooral veel ongeschreven regels en veel onbestaande parkeerplaatsen, die toch als dusdanig gebruikt worden. Parkeren is hier dan weer wel in de meeste gevallen gratis. Bij alle grote opgravingen is wel ruim parkeergelegenheid aanwezig!

Wij huurden geen navigatiesysteem, maar gebruikten onze eigen, draagbare TomTom. Deze hebben wij al jaren. Het klopt dat hij in één keer zo’n €200 à 250 kost, maar daarmee heb je wel meteen de hele wereld mee in een handig, klein apparaatje. Ter vergelijking: als je een GPS moet huren, dan kunnen de kosten, afhankelijk van het land waarin je huurt, voor één enkele reis reeds €200 bedragen. In Griekenland betaal je gemiddeld €150 voor drie weken GPS-huur. Een andere optie is de gratis app Maps.me!

Kinderstoeltjes

Ga je met een baby of kind op reis? Dan heb je een autostoeltje nodig. Tijdens het reserveren van de auto, kun je vragen om een autostoeltje. Je kan deze echter niet meteen bij boeken en afrekenen. Er is ook geen garantie. Je zal zien dat er ‘afhankelijk van beschikbaarheid’ staat. De kosten voor het stoeltje betaal je dus ter plekke aan de verhuurder en deze zijn hoog. Tel daarbij op dat je niet steeds een garantie hebt dat er een stoel beschikbaar is en dat deed ons besluiten om op zoek te gaan naar alternatieven.

Een optie is om zelf een autostoel mee te nemen (dit is gratis bij de meeste luchtvaartmaatschappijen) of om een opblaasbare autostoel mee te nemen. Wij deden onze eerste vliegreis met kinderen toen onze jongste 4 jaar was. Wij kozen voor een opblaasbaar en opvouwbaar autozitje van Bubblebum. Deze laatste is geschikt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Wij hebben er eentje aangekocht voor onze dochter en ze heeft hier effectief vanaf haar vierde tot haar negende op gezeten tijdens onze vliegreizen. Dit waren gemiddeld twee vliegreizen per jaar, dus dit is echt zijn geld waard. Een BubbleBum kost tussen de €30 en €40.

Nog meer tips

Inmiddels hebben we echt al dikwijls een auto gehuurd op vakantie, zo ook in Griekenland. Wij houden van roadtrips met een huurwagen. Meestal verloopt dit vlekkeloos, maar toch wil ik je deze tips nog meegeven!

Wacht op de bevestiging

Zodra je een huurauto boekt, dan is deze boeking nog niet definitief. De verhuurder moet namelijk eerst de boeking effectief controleren en goed keuren. Dikwijls duurt het maar een paar minuten, maar soms duurt het veel langer, tot een dag. Controleer daarom altijd of de boeking ook effectief bevestigd is. Normaal gezien ontvang je hier meestal een e-mail over én een voucher! Of je kan via de mail die je ontvangt, inloggen in het systeem waar je het voucher kan ophalen. Zorg er dus steeds voor dat je alles hebt (mail én voucher) als je de auto gaat ophalen.

De huurauto snel ophalen

Wanneer je met het vliegtuig komt en op de luchthaven de huurauto gaat ophalen, dan is de kans groot dat je lang moet wachten voordat je daadwerkelijk in de auto zit. Soms moet je ook nog wachten op de shuttle van de verhuurder, omdat hun kantoren niet in de luchthaven zelf zitten, maar wel op het luchthaventerrein.

Als je verhuurder in de luchthaven zelf zit, dan kan je je best opsplitsen zodra je het vliegtuig uit komt. De één wacht op de koffers en de ander (de bestuurder) gaat met alle papieren naar het verhuurloket. Dat werkt uiteraard niet als je gebruik moet maken van een shuttle, daar is het gewoon afwachten en hopen dat die koffer als eerste van de band rolt 🙂

Bij Sunnycars kun je ook kiezen voor een “fastlane huurauto”. Ideaal. Je kunt dan de wachtrij skippen en wordt direct geholpen!

Controleer de huurauto op bestaande gebreken

Voordat je gaat rijden met de huurauto, is het verstandig om goed te controleren of er al krassen en/of deukjes in de auto zitten. Laat dit noteren, meestal heeft de verhuurder een doordrukformulier of een computersysteem om de reeds aanwezige schade te noteren. Neem zelf voor de zekerheid foto’s van en zorg dat je een dubbeltje van het doordrukpapier bewaart, als ze daarmee werken.

Een belangrijke tip: controleer ook de wagen binnenin en of alles aanwezig is. Zo zaten wij in de wagen, klaar om te vertrekken, en de hoedenplank ontbrak. Dit valt je niet meteen op als je de wagen langs de buitenkant inspecteert. Laat dit zeker noteren, want jij hebt niks met het verdwijnen van die hoedenplank te maken. Schade controleren kost tijd, maar voorkomt een discussie naderhand.

mystras bezienswaardigheden peloponnesus griekenland
Nog een leuke plek waar we niet konden komen zonder huurauto: Mystras!

Heb je nog vragen over rijden in Griekenland of het huren van een goede auto? Stel ze gerust hieronder. Ik help je graag.

Have fun en reis je vrij ,
Chris

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Chris, Pixabay en Unsplash
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hoi Chris,

  Leuke site! Ik vroeg mij af of het te doen is om van corfu naar Zakynthos (met tussenstops op Lefkada) te rijden met een huurauto, heb jij daar een idee van?

  Groetjes Eva

  Eva

  Beantwoorden
  • Dag Eva,

   Dankjewel voor het compliment. Ik heb geen weet van regelmatige ferryverbindingen tussen Corfu en Lefkada en tussen Lefkada en Zakynthos waar een huurauto mee kan. Voor zover ik weet, waren dit enkel passagiersferry’s toen wij onze rondreis maakten. Wat je zou kunnen doen, is op elk eiland apart een auto huren voor enkele dagen en dan de gewone passagiersferry nemen tussen de eilanden. Van het vasteland naar Corfu (haven Igoumenitsa) en het vasteland naar Zakynthos (haven Killini of Cyllene) kan je wel met een autoferry overbruggen. Lefkada is middels wegen verbonden met het vasteland. Dus als je je huurauto al hebt voordat je gaat eilandhoppen, kan je ook via het vasteland over en weer met je huurauto. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je hebt.
   Hopelijk heeft dit je toch een beetje kunnen verder helpen?

   groetjes,
   Chris

   Chris Donkers

   Beantwoorden
 • Wij willen graag een rondreis maken over Corfu en het vasteland van Griekenland. Hoe kunnen we zien of we de huurauto mogen meenemen op de ferry naar Igoumenitsa en terug en hoeveel ons dat kost? We boeken de huurauto altijd via rental.cars, maar zien niet hoe je kan instellen dat we dat meenemen bij de reservering.

  Emily Hemelrijk

  Beantwoorden
  • Hoi Emily,
   Wat een leuk vooruitzicht! Bij rental.cars zie je de lijst met auto’s. Per auto kan je doorklikken naar belangrijke informatie. Als je dit doet, kan je onderaan doorklikken naar de volledige huurvoorwaarden. Bij extra services (te betalen wanneer je de auto ophaalt), kan je meer uitleg vinden of het is toegestaan om de auto mee op de veerboot te nemen tussen de Griekse eilanden (of het vasteland) en wat de kostprijs is. Dit staat meestal bij het punt: “Regels bij het oversteken van landsgrenzen” alhoewel het technisch gezien geen landsgrens is natuurlijk. In de meeste gevallen is dit toegestaan en moet je dit maar aangeven als je de auto gaat ophalen, bij de balie. Je betaalt ook daar de extra verzekering, die per aanbieder verschillend is. Hopelijk heb je hiermee een antwoordje?
   Groetjes,
   Chris

   Chris Donkers

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *