Auto huren Jordanië: Tips, ervaringen en veiligheid

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Auto huren Jordanie: Tips voor een goedkope huurauto

Zelf rijden in Jordanië zal voor velen niet vanzelfsprekend zijn. Echter is dit de beste en leukste manier om het land te ontdekken! Je hebt alle vrijheid en je komt heel makkelijk bij de mooie plekken en toeristische attracties. Graag deel ik mijn ervaring over een auto huren (en rijden) in Jordanië. Ook geef ik tips voor het vinden van de juiste huurauto en dingen die handig zijn om rekening mee te houden.

Is het veilig en hoe zijn de wegen?

veiligheid auto rijden jordanie
De wegen zijn goed te doen in Jordanië

Veel mensen denken meteen aan de onrust die heerst rondom de landen van Jordanië. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een veilig land is. Er is geen politieke onrust, maar al jaren een land dat in vrede leeft. Je kunt er prima zelfstandig reizen, ook als vrouw. Check voor de zekerheid het actuele reisadvies van de Overheid.

Zelf rijden in Jordanië

Wat het rijden juist tot een uitdaging maakt, is het feit dat de Jordaniërs de verkeersregels niet heel nauw nemen. Mijn vriend heeft vooral in Amman met flink wat zweetdruppeltjes op zijn voorhoofd de stad doorkruist. Ben je eenmaal Amman uit dan is het rustig op de wegen en heb je niet met heel veel andere automobilisten te maken.

De wegen en bewegwijzering in Jordanië zijn over het algemeen goed. De meeste wegen zijn geasfalteerd, alleen in enkele kleine dorpjes kan je te maken krijgen met onverharde wegen. Let hier op met grote en kleine stenen die de auto kunnen beschadigen.

Kings Highway route

Bezoeken dode zee
Op weg naar de Dode zee

Er gaan twee hoofdwegen van Amman naar Aqaba. De Kings highway en de Dessert highway (Highway 15). Heb je weinig tijd dan zou ik voor de Dessert Highway gaan. Deze route brengt je direct naar Petra en de Wadi Rum woestijn. Het is geen spannende route, letterlijk zoals de naam zegt, veel woestijnlandschap.

Heb je meer tijd om van Amman naar Petra en verder te reizen dan zou ik absoluut de Kings highway kiezen. Deze route brengt je langs alle historische en bijzondere bezienswaardigheden van Jordanië. Je komt langs Mount Nebo, de dode zee, Wadi Mujib en het historische Kerak kasteel. Onderweg rijdt je door het prachtige landschap dat absoluut niet zal vervelen. Veel fotomomenten gegarandeerd!

Welke auto huren in Jordanië?

Wij hebben uiteindelijk voor een kleine auto, een Kia Picanto gekozen. Dit is een compacte auto met genoeg ruimte voor twee personen en bagage. Ik adviseer om absoluut geen kleiner type te pakken, ivm je bagage en de kracht van de motor. Als je Jordanië zou opsplitsen in twee delen dan heb je het heuvellandschap en het woestijnlandschap. Beide landschappen zijn niet gemaakt voor een auto met een nog kleinere motor. Geloof me, de Kia had het soms al moeilijk.

Huurauto jordanie
Onze huurauto

De goedkoopste huurauto vinden

Veel bekende verhuurbedrijven zijn te vinden in Jordanië, maar ook lokalen bedrijfjes. De prijzen verschillen niet heel erg van elkaar. Je kunt al een auto huren vanaf ongeveer €25 per dag.

EasyTerra.nl: de goedkoopste en ook erg betrouwbaar weten wij uit eigen ervaring! Na vergelijking is EasyTerra.nl vaak de goedkoopste incl. all-risk verzekering én terugbetaling van je eigen risico.

Sunny cars is overall wat duurder, maar heeft ook een hele goede service. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Krijg je een lekke band of een deukje in de auto, dan ben je volledig verzekerd en zonder eigen risico.

Booking.com / Rentalcars.com/strong>.com is ook een fijne vergelijker en biedt vaak goedkope huurauto’s. Zo huur je hier al voor €250 voor 7 dagen een auto in Jordanië. Bij Rentalcars moet je wel nog een aparte verzekering afsluiten.

jordanie huurauto

Je kunt ook net zoals ons kiezen voor een lokaal autoverhuurbedrijf dat gespecialiseerd is in autoverhuur in Jordanië, Dubai en Abu Dabi. Dat is goedkoper. Wij betalen 120JOD/€145 voor 6 dagen. Een nadeel is dat je alles in het Engels moet regelen.

Tip 1. Boek ruim van tevoren

Hoe langer je wacht met boeken, hoe hoger de dagprijs van de huurauto zal zijn. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Leg bij voorkeur 3 tot 6 maanden voor je reis je huurauto al vast.

Gok er nooit op dat je op de dag van aankomst pas een auto kan reserveren.

2. Reis buiten de hoogseizoenen

Reis bij voorkeur buiten de schoolvakanties en zomermaanden. In de maanden juli en augustus zijn de prijzen altijd hoger, ongeacht lang van tevoren je boekt. De vraag naar huurauto’s is in deze maanden hoger, dus ook de prijzen. Begin mei en eind september zouden goedkopere periodes moeten zijn.

3. Vergelijken loont

Als je je reis nog niet volledig hebt vastgelegd, dan loont het zeker om alles te vergelijken! Vergelijk bijvoorbeeld de huurautoprijzen per luchthaven. Zo kan het zijn dat een auto ophalen in Amman duurder is dan in Aqaba. Nog een vergelijkingstip: Vergelijk de vergelijkers’ EasyTerra.nlBooking.com / Rentalcars.com en Sunnycars.nl. Dit zijn niet de autoverhuurder zelf, maar verzamelwebsites waarop het aanbod van alle verhuurders vergeleken wordt. Nu blijkt dat ook deze vergelijkers verschillende prijzen hanteren, dus ook hier is het goed om het aanbod even te checken.

4. Sluit de verzekering af via de vergelijker

Bij het huren van een auto is het wel zo verstandig om ook een autoverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van de tientallen keren dat wij achteraf de verzekering niet nodig bleken te hebben, waren we ook een paar keer heel erg blij met de all-risk verzekering! Wanneer je geen verzekering afsluit via de vergelijker dan ben je vele malen goedkoper uit dan de verzekering bij de verhuurder.

verzekering huurauto
In Spanje reed blogger Carien de berm in… Ze bleef ongedeerd, de auto niet.

Kosten om rekening mee te houden bij het huren:

Pick up toeslag: Wil je dat de huurauto voor het hotel of appartement wordt afgezet, dan betaal je hier meestal een kleine vergoeding voor.

Eenrichtingstoeslag: Dit zorgt voor meer flexibiliteit in je reisschema. In ons geval eindigde de reis in Aqaba en niet Amman. Je levert de huurauto dan op een ander punt in en betaalt hier een extra toeslag voor.

Bijrijderskosten: Wil je dat er meer dan 1 persoon kan rijden in de auto, dan betaal je daar vaak een kleine toeslag voor. Bij Sunnycars zitten er wel standaard 2 personen bij de prijs inbegrepen.

Extra verzekering: Je kunt bij ieder autoverhuurbedrijf kiezen voor een extra verzekering. De kosten en inhoud verschillen per bedrijf. Vraag dit goed na voor je een auto huurt. Huur je bij Sunnycars, dan is een extra verzekering niet nodig.

Vrijdagtoeslag: In Jordanië zijn de meeste mensen moslim en dat betekent dat zij op vrijdag een rustdag hebben. Er wordt dan een toeslag bovenop de drop off kosten en eventueel taxi gerekend. Mocht je nog doorreizen naar Israël, zij hebben de rustdag op zaterdag.

Dan komen er ook altijd nog kosten onderweg bij. Denk aan de benzinekosten en bijvoorbeeld parkeerkosten. De benzineprijzen in Jordanië liggen een stuk lager dan in Nederland en parkeerkosten heb je nauwelijks. Je kunt bijna overal gratis parkeren in het land. Dit heeft denk ik ook te maken met het feit dat (verkeer)regels niet heel serieus genomen worden.

De grens over naar Israël met de huurauto

Wil je Jordanië en Israël combineren tijdens je reis? Houd er dan rekening mee dat het NIET mogelijk is om met de huurauto de grens over te steken. Dit staat ook in de huurvoorwaarden van de auto verhuurder. Je moet de huurauto in de stad (of bij de luchthaven) inleveren en vervolgens een taxi of openbare bus nemen naar de grens. Zodra je Israël (of Jordanië) in bent gekomen, neem je weer de bus of taxi naar de dichtsbijzijnde stad. Daar kun je weer opnieuw een auto huren.

Heb je nog vragen over rijden in Jordanië of het huren van een auto? Stel ze gerust hieronder, ik help je graag!

Meer Jordanië?

Liefs,

Joyce

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hai Joyce, dank je wel voor je tips in de autohuur jungle 🙂
  Welke lokale verhuurder heb jij uiteindelijk gebruikt?
  Groetjes
  Erik & Yvonne

  Erik

  Beantwoorden
  • Hoi Erik,

   Sorry voor de late reactie. Joyce zit momenteel in Tokyo. Hierbij wat ik weet:

   Zij kozen voor het lokaal autobedrijf Monte Carlo, een betrouwbaar en goedkoop alternatief voor de iets duurdere internationale autobedrijven. De auto kostte 120 JOD/€145 voor 6 dagen. We betaalden extra voor:

   Drop off in Aqaba (wij gingen nog door naar Israël).
   Additional insurance (rijden in Amman kan een uitdaging zijn en het landschap van Jordanië over het algemeen nogal ruig).

   Uiteindelijk zijn de kosten bijna gelijk wanneer je een auto huurt via Rentalcars.nl. Daar heb ik persoonlijk goede ervaringen mee.
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hey Evy
  Geen zorgen voor de late reactie, we hebben ook nog een leven toch? Ik had uit de omschrijving inderdaad Monte Carlo gedestilleerd en die is met alles er op en eraan (wij laten de auto brengen naar ons appartement in Amman, en we leveren in in Aqaba, en extra verzekering) al een fractie goedkoper dan rentalcars.nl.
  Maar onze host van het AirBnB appartement in Amman heeft een offerte uitgebracht voor een huur auto en die is aanmerkelijk goedkoper! Voor 6 dagen een slag grotere auto (we hebben ivm lange voortzetting vakantie en duik / snorkelspullen veel bagage bij ons) betalen we 225 JOD / € 280. Vanaf 18 december gaan we zien of het wat is, ik zal hier mijn ervaring en naam van dat bedrijf wel geven als het ok is, hebben er anderen nog wat aan.
  Groetjes, Erik
  PS lees net pas het verslag van de hele reis, grappig, wij maken praktisch dezelfde trip!

  Erik

  Beantwoorden
  • Ha Erik, ik ga binnenkort ook naar Jordanie! Net als jij zat ik deze blog te lezen en ik ben wel benieuwd geworden naar je ervaringen met het huren bij een lokale autoboer. Bedankt voor de info!

   Robin

   Beantwoorden
 • Dank voor het schrijven over autohuur in Jordanië. Wij willen komende zomer vanuit israel een kleine week Jordanië bezoeken. We starten bij aqaba en willen 5 dagen later de auto inleveren bij de Sheik Hussein Bridge, om daarna weer israel in te gaan. heeft iemand ervaring? Ik kan nergens vinden of dit mogelijk is

  Carolien Wind

  Beantwoorden
  • Hoi Carolien,
   Je vraag is mij niet helemaal duidelijk. Wil je de auto mee de grens over nemen?

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Ik heb de vorige reacties over het hoofd gezien, sorry!
  Wij hebben via onze lokale airBnB gehuurd bij Modern Car Rental:
  https://www.facebook.com/mazen.yazory/
  Op zich ging er veel goed: keurig nette auto, precies op tijd bij ons appartement afgeleverd. Prijs was ook uitstekend: 250 euro voor 6 dagen en inleveren in Akaba i.p.v. in Amman. Auto was een Hyundai Elantra, een ruime middenklasser van het formaat Golf.
  Toch gingen er een paar dingetjes minder soepel:
  De prijs voor het ergens anders inleveren werd er bij ons achteraf nog bij gerommeld. Was niet per se heel veel geld, en gerommel hoort er bij. Het blijft autoverhuur, dat is in mijn ervaring altijd wel een beetje gedoe.
  De auto moest heel nadrukkelijk door ons met een volle tank worden afgeleverd, maar werd aan ons bij het appartement met een praktisch lege tank afgeleverd. Daar hadden we, eerlijk is eerlijk niks over afgesproken, maar vol krijgen en vol inleveren leek mij heel logisch. Daar ga je dus ook zomaar voor € 50,- het schip in (benzine in Jordanië is iets meer dan een euro per liter als ik me het goed herinner). Behalve als je zoals wij de tank ook gewoon leeg inlevert. Dan krijg je wel een beetje gemuts over de telefoon met Modern Car rental, maar dat hadden ze met ons ook toen we de auto leeg kregen. Ik noem dat dan maar: we staan quitte.
  Kortom: ik zou zeggen als je van een beetje avontuurlijke vakantie houd kun je prima lokaal boeken. Uiteindelijk komt alles goed, kost minder dan je denkt maar meer dan je hoopt 😉
  Wat ik overigens een groot voordele vond van lokaal huren en laten afleveren is de snelheid. Op luchthavens wil dit nog wel eens heel lang duren, en heel veel administratieve rompslomp zijn. Ik kreeg de sleutels, ik moest een handtekening zetten op 1 papiertje en dat was het. Bij het inleveren hebben we de auto voor de deur van het hotel gezet en de sleutel bij de receptie afgeleverd. Ideaal.
  Hoop dat je hier wat aan hebt!
  PS: wellicht ten overvloede, maar onderweg kwamen we toch Duitsers tegen die het niet wisten:
  Bijna iedereen in Jordanië rijdt automaat, ook de huurauto’s zijn veelal automaat. Dat kan op bijvoorbeeld op de Kings Highway wat onhandig lijken omdat je niet op de motor kan afremmen. Moderne automaten kun je bijna allemaal in een handmatige stand zetten (pook naar links duwen). Dan kun je door een tikje omhoog of een tikje omlaag zelf schakelen, en de auto rustig zonder te remmen in een lage versnelling naar beneden rijden. Wel zo veilig voor je remmen.
  Veel plezier!

  Erik

  Beantwoorden
 • Hoi Joyce,
  Wat is jouw route geweest door Isreael en Jordanie? Ik zou deze landen namelijk ook graag willen combineren met een huurauto. En hoeveel dagen was je kwijt?

  Groetjes,
  Berber

  Berber Dijkstra

  Beantwoorden
  • Hoi Berber,
   Ik ben gestart in Amman en heb de route gedaan in Jordanië zoals omschreven in https://www.reisjevrij.nl/rondreizen/roadtrip-jordanie-route-van-8-tot-10-dagen/.
   Vervolgens overgestoken naar Israël en twee dagen doorgebracht in Eilat (persoonlijk niet heel spannend, maar prima om even terug in de ‘westerse wereld’ te komen). Toen nog een kleine week doorgebracht in Jerazulem en Tel Aviv. Ik ben in totaal 2 weken weggeweest. Als je iets langer de tijd hebt, dan zou ik persoonlijk nog iets meer gaan ontdekken in Israël.
   Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust!

   Joyce Schleipen

   Beantwoorden
 • Hoi! Graag reis ik met een huurauto de grens over van Israël en Jordanië. Dit schijnt lastig te zijn. Hoe heb jij dit aangepakt?
  Groeten, Marissa

  Marissa

  Beantwoorden
  • Hey Marissa,
   Met de auto oversteken van of naar Israel gaat niet. Je zult in Israël/Jordanie opnieuw een auto moeten huren. Wij hebben gewoon de bus gepakt, openbaar vervoer in Israel is prima geregeld namelijk. En bij de grens regelen ze een taxi voor je om je naar de eerste verblijfplek/locatie te brengen. De grensoversteek van Jordanië naar Israel vonden wij heel spannend, maar achteraf reuze meegevallen. Je wordt grondig gecheckt (bagage en je identiteit, en ze stellen vragen over reisdoel en verblijfplaats).
   Groetjes,
   Joyce en Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hi Joyce,

  Ik heb door het lezen van dit berichtje ook contact gezocht met Monte Carlo. Allemaal prima en heb contact via WhatsApp met ze. Ik heb nu de auto gereserveerd via WhatsApp en kopie van mijn rijbewijs en paspoort gedeeld. Betalen doe ik contact en that’s it. Verder geen bevestiging of niks gehad, is dit bij jullie ook zo gelopen?

  Ik hoor het graag, thanks

  Gr Nick

  Nick

  Beantwoorden
 • Hallo,

  Ik vertrek volgende week naar Jordanië, maar ik ben op zoek naar wat advies over wat voor soort auto ik moet huren? Is een citroen C elysee voldoende of moet je meer richting een SUV kijken? ik hoor het graag!

  Fabienne Rotteveel

  Beantwoorden
  • Hey Fabienne,
   Zoals in het artikel beschreven is een kleine auto voldoende!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hi Joyce,
  Wij willen graag vanuit Tel Aviv reizen naar het Noorden van Isreal (Akko) en daar onze weg vervolgen naar Jordanie (Madaba), om vervolgens via het zuiden van Jordanie (Wadi Rum) weer terug naar Israel te gaan (Bethlehem).
  Helaas is het dus niet mogelijk om een auto te huren om door beide landen te reizen. Hoe kunnen wij dan het beste de grenzen oversteken? Gaat er bijvoorbeeld een bus van Akko naar Madaba? Of is er een autoverhuur bedrijf die voor een auto in israel en jordanie kan zorgen en tevens de grensoverschrijding regelt? Ik hoor het graag. Bedankt! Gr. Ellis

  Ellis

  Beantwoorden
  • Hey Ellis,

   Joyce is momenteel in de filipijnen, dus ik reageer even. Het is inderdaad niet mogelijk de huurauto mee de grens over te nemen. Ik lees weinig over het vervoer van Akko naar Madaba. Mogelijk moet je eerst van Akko naar een grotere stad in Isreal reizen en vanuit daar de bus nemen de grens over. Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo
  Wij gaan in oktober naar Jordanië en huren vanuit België een auto in de luchthaven van Amman wij zouden door reizen naar Israël waar leveren we het best de auto terug in aqaba stad of aqaba luchthaven
  Een auto terug huren doen we die dan ook best in Eliat of Eliat luchthaven ? En dit terplaatse of ook al vanuit België ?

  Fabienne

  Beantwoorden
  • Hi Fabienne,
   Dat ligt eraan hoe je de grens over gaat? Volgens mij kun je de auto ook vlak bij de grens inleveren. Oversteken met de bus en vervolgens weer een auto huren. Ik zou de huurauto altijd vooraf vastleggen om te voorkomen dat je er geen hebt of een hogere prijs betaald ivm verzekeringen.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *