Auto huren Malta | Tips voor een goedkope huurauto

Auto huren Malta: Tips en Ervaringen

Het mooie eiland Malta verken je het beste met de auto. Zonder eigen auto of huurauto, kom je niet op de mooiste plekjes. Het vinden van een goedkope en goede huurauto, kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en waar moet je op letten? Graag geef ik je mijn tips en deel ik mijn ervaringen over rijden in Malta met jou.

Welke auto huren in Malta?

Malta huurauto goedkoop
Onze huurauto

De hoofdwegen in Malta zijn redelijk goed. De verbindingswegen leiden je snel naar je bestemming. De wegen in de steden en dorpen kunnen erg smal zijn. Ook zijn de wegen naar sommige highlights onverhard en stijl. Een grote auto lijkt mij erg onhandig gezien de smalle wegen. 

Malta is (gelukkig) niet helemaal vlak, dus soms heb je wel eens een pittig bergje en gezellige haarspeldbochten. Een automaat kan handig zijn als je niet goed bent in de ‘hellingproef’. Elke auto is in principe geschikt, zolang je niet ‘off road’ gaat rijden. Een Ford Fiesta, Citroen, Kia… allemaal prima te doen. Houd er wel rekening met het aantal personen en je bagage. Een Kia Picanto met twee kids en 2 koffers wordt krap.

Vaak kun je kiezen uit verschillende klassen: Small, economy, compact, SUV etc. Wij kozen voor een economy klasse omdat wij reisden met baby. Wij regelden onze huurauto van te voren via Sunnycars.nl.

Hoe is het om (links te) rijden in Malta?

Ervaring auto huren malta
Wegen in Malta

In Malta rijden ze links en dat is altijd even wennen. Ook het stuur zit dus aan de andere kant in de auto. Onze ervaring is dat het super snel went om links te rijden. Je rijdt gewoon mee met het andere verkeer en dat maakt het makkelijk. Na een paar uurtjes weet je niet meer beter!

Malta is maar een klein eiland, dus binnen een uurtje kun je van oost naar west rijden. Toch zijn de reistijden best lang omdat de maximale snelheid 80 km per uur is én omdat het wegennetwerk (naar de highlights) niet zo uitgebreid is.

auto rijden malta
Sommige wegen zijn echt heel smal!

Mag je naar Gozo met de auto?

Wil je ook een aantal dagen naar het mooie eiland Gozo? Dan kun je de ferry nemen. Gozo behoort tot Malta, dus je kunt de huurauto gewoon meenemen de boot op. Lees hier meer over Gozo!

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? In Malta is dit heel goed geregeld. Meestal haal je de auto op bij de luchthaven. De autoverhuurbedrijven bevinden zich in de terminal van de luchthaven. Daar haal je de sleutels op. De huurauto pik je vervolgens buiten bij de speciale parking op. Het terugbrengen van de auto werkt hetzelfde.

De goedkoopste huurauto vinden

Als je het echt goedkoop wilt aanpakken, dan kun je in Malta al voor €5 tot €14 per dag een auto huren! Zelf wil ik ook altijd zo goedkoop mogelijk huren en ik heb daarom prijzen opgevraagd bij de volgende vergelijkers:

  • EasyTerra = vaak de goedkoopste! Zeker even checken!
  • Rentalcars.com = Goedkoop en ik heb er goede ervaringen mee
  • Sunnycars.nl = all-in prijzen, geen eigen risico etc.
  • Direct bij de aanbieders zoals Europcar, Hertz, Budget, Sixt

Huurauto malta

EasyTerra blijkt de goedkoopste huurauto’s aan te bieden (wij vergeleken de prijzen voor het laatst in februari 2020 bij verschillende aanbieders). Inclusief volledige verzekering, hadden zij het goedkoopste huurauto voor Malta vanaf €5 per dag. Hun website is heel overzichtelijk en tijdens het boeken kun je extra wensen zoals een babyzitje of tomtom aanvinken. EasyTerra is een vergelijker en kijk daarom ook even goed naar de beoordelingen van de verschillende verhuurders!

Rentalcars.com heeft ook goedkope auto’s vanaf €16, vaak anders dan die van Easy Terra. De prijzen die je ziet zijn zonder verzekering. Zelf boek ik ook vaak bij hun en hun service is erg goed. Met de meeste auto’s hun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Ik heb er goede ervaringen mee en al meerdere auto’s via hun gehuurd.

Dit keer kozen wij voor Sunnycars.nl en betaalden €300 voor 1 week. Sunnycars.nl heeft een super goede service. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Dus als je geen risico wilt lopen, dan is Sunnycars.nl de beste optie voor jou! Omdat wij reisden met baby én omdat ze in Malta links rijden, vonden wij het fijn om goed verzekerd te zijn!

Kosten om rekening mee te houden

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Verzekering

Je kunt je auto verzekeren via Rentalcars. Mocht je een lekke band krijgen, of andere schade aan de auto, dan ben je volledig verzekerd. Een nadeel is dat de verzekering best prijzig is.

Eenrichtingstoeslag

Als je de huurauto op een andere plek wilt inleveren dan je hem hebt opgehaald, dan kan de verhuurmaatschappij een ‘eenrichtingstoeslag’ in rekening brengen. Je haalt de auto op in de ene stad en brengt hem terug in de andere stad. In Malta is dit echter niet nodig.

Benzine

Wij hebben heel Malta en Gozo rondgereden op 1 tank. De benzineprijs was op dat moment €1,41 per liter (en €1,28 voor Diesel)

Bekijk hier onze route van onze autorondreis.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder. Ik help je graag.

evy-reisjevrij-reisblog

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer. Dit artikel is geschreven en gepubliceerd in 2018 en is recent geupdate.

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.