Auto huren Sint Maarten: Tips en Ervaringen

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Auto huren op Sint Maarten

Sint Maarten verken je het beste met de auto. Hoewel het eiland niet heel groot is, liggen bezienswaardigheden en de 37 (!) verschillende stranden soms ver uit elkaar! Zonder huurauto, kom je niet op de mooiste plekjes en ben je steeds veel geld kwijt aan taxi’s. Het vinden van een goedkope en goede huurauto, kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en waar moet je op letten? Graag geef ik je mijn tips en deel ik mijn ervaringen over rijden in Sint Maarten.

leuke dingen doen st maarten
Welkom op Sint Maarten!

Hoe is het om te rijden in Sint Maarten?

Auto rijden in Sint Maarten is ons zeer goed bevallen! De wegen zijn er vrij rustig en de meeste eilandbewoners hebben een vrij relaxte rijstijl. Natuurlijk zitten hier ook malloten op de weg, die bumperkleven of je onverwachts inhalen, maar over het algemeen is het heel goed te doen. Meer weten over autorijden op Sint Maarten? Daar heb ik een blog aan gewijd!

Welke auto huren in Sint Maarten?

Elke auto is in principe geschikt! Klein of groot, elke auto is geschikt om de klus te klaren. Wel is het zo dat een grotere auto comfortabeler is op de soms hobbelige wegen. Houd ook rekening met het aantal personen en je bagage. Een kleine auto zoals een Volkswagen Up met twee kinderen en 2 grote koffers wordt krap. Als je een huurauto gaat zoeken via een vergelijker zoals Booking.com / Rentalcars.com of Sunnycars.nl, dan kun je filteren op “autoklasse”. Hiermee doelen ze op de grootte van de auto, bijvoorbeeld mini, economy, compact, intermediate (soms ook klein, comfort of groot) etc. Het huren van een scooter zou ik je niet aanraden, dit is niet comfortabel en kan ook zeer gevaarlijk zijn.

st maarten auto huren
Soms kunnen de wegen heel hobbelig zijn!

Mijn tips:

 • Let op dat je een automaat huurt: superhandig met al die steile wegen en bergen! De meeste (huur)auto’s zijn standaard automaat hier.
 • Huur een iets grotere auto voor extra comfort.
 • Huur een auto aan de Nederlandse kant. Als het heel veel goedkoper is kun je zeker ook aan de Franse kant huren, maar dit zal met ophalen en terugbrengen misschien iets meer gedoe zijn (want ver weg van de luchthaven)!
 • Zorg altijd voor een goede autoverzekering!

Een dagje een quad of buggy huren kan ook heel leuk zijn!

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

maho beach sint maarten vliegtuig
De befaamde luchthaven van Sint Maarten

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? Op Sint Maarten is dit heel goed geregeld, maar de manier waarop hangt af van het bedrijf waar je huurt. De autoverhuurbedrijven bevinden zich niet op loopafstand van de luchthaven. Vaak staat het bedrijf daarom op je te wachten bij de luchthaven (je weet wel, met zo’n naambordje) en brengt hij je met de auto naar het bedrijf. Een andere manier is dat het verhuurbedrijf de huurauto al naar de luchthaven heeft gereden en dat daar alles geregeld wordt. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen naar het verhuurbedrijf, of om eerst een taxi naar je hotel te nemen en de huurauto pas (dagen) later op te halen. Ook zou je met het verhuurbedrijf af kunnen spreken dat zij naar het hotel komen, of je daar komen ophalen op een gewenste dag.

Huren aan de Nederlandse kant is makkelijker dan aan de Franse kant!

Tips om de goedkoopste huurauto vinden

Eén grote fout die ik een keer gemaakt heb, is dat ik de huurauto te laat gereserveerd had. Vooral in het hoogseizoen kan dit voor problemen zorgen. Het is maar een klein eiland en in december zijn er enorm veel toeristen te vinden. Het kan dus zo zijn dat huurauto’s gewoon op zijn! Hierbij 5 tips om de goedkoopste huurauto te vinden:

sint maarten eiland tips

1. Boek ruim van tevoren

Hoe langer je wacht met boeken, hoe hoger de dagprijs van de huurauto zal zijn en hoe minder keuze er is. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. De prijs hangt ook af van de reisperiode. Leg bij voorkeur 3 tot 6 maanden voor je reis je huurauto al vast, vooral als je naar Sint Maarten afreist tussen november en februari.

Gok er nooit op dat je op de dag van aankomst pas een auto kan reserveren.

2. Reis buiten de hoogseizoenen

Reis bij voorkeur buiten de schoolvakanties, het hoogseizoen en zomermaanden. De vraag naar huurauto’s is in deze maanden hoger, dus de prijzen ook. De beste reisperiode voor Sint Maarten vanuit Nederland is tussen februari en mei. De temperatuur valt dan mee en de drukste maanden zijn achter de rug. Prijzen voor huurauto’s zakken nu.

3. Vergelijken loont

Als je je reis nog niet volledig hebt vastgelegd, dan loont het zeker om alles te vergelijken! Vergelijk bijvoorbeeld de huurautoprijzen per aanbieder. Gebruik hiervoor de ‘vergelijkers’ EasyTerra.nl, Booking.com / Rentalcars.com en Sunnycars.nl. Dit zijn niet de autoverhuurders zelf, maar verzamelwebsites waarop het aanbod van alle verhuurders vergeleken wordt. Nu blijkt dat ook deze vergelijkers verschillende prijzen hanteren, dus ook hier is het goed om het aanbod even te checken. Op Sint Maarten vind je veel kleine autobedrijfjes die vaak goedkoper zijn dan de grote bekende merken. Deze zijn net zo goed en betrouwbaar!

4. Sluit de verzekering af via de vergelijker

Bij het huren van een auto is het wel zo verstandig om ook een autoverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Van de tientallen keren dat wij achteraf de verzekering niet nodig bleken te hebben, waren we ook een paar keer heel erg blij met de all-risk verzekering! Je zit in ieder geval gerust achter het stuur. Wanneer je een verzekering afsluit via de vergelijker ben je vele malen goedkoper uit dan de verzekering bij de verhuurder.

Een lekke band rijden is niet vreemd op het eiland!

verzekering huurauto
In Spanje reed blogger Carien de berm in… Ze bleef ongedeerd, de auto niet.

5. Voorkom toeslagen

Autoverhuurders rekenen voor bepaalde ‘service’ extra kosten. Denk aan een eenrichtingstoeslag, waarbij je de huurauto ophaalt vanaf locatie A en inlevert op locatie B. Soms rekenen de verhuurders een extra toeslag wanneer je de auto wilt inleveren buiten de reguliere kantoortijden om. Let ook op of je ongelimiteerde kilometers hebt of moet betalen per extra kilometers. Lees de kleine lettertjes!

Prijsverschillen

eiland sint maarten stranden
Met een huurauto kom je op de mooiste plekjes!

Je ziet vaak dat de geadverteerde prijzen veel lager liggen dan de uiteindelijke huurprijzen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld de reisperiode waarin je gaat. Reis je in het echte hoogseizoen dan betaal je de hoofdprijs per dag. Verder denk ik dat de coronacrisis de verhuurprijzen erg omhoog heeft gedreven. De autohuurders hebben natuurlijk flink verlies gedraaid in deze periode en kunnen nu de schade een beetje inhalen.

Onze ervaringen met de autoverhuurders

Inmiddels hebben wij al veel auto’s gehuurd in diverse landen. Met alle drie de onderstaande vergelijkers/verhuurders hebben wij goede ervaringen en zijn betrouwbaar!

EasyTerra blijkt vaak de goedkoopste huurauto’s aan te bieden. Hun website is heel overzichtelijk en tijdens het boeken kun je extra wensen zoals een babyzitje of tomtom aanvinken. Bij EasyTerra huur je daarnaast standaard met de optie om kosteloos te annuleren! EasyTerra is een vergelijker. Kijk daarom ook even goed naar de beoordelingen van de verschillende verhuurders!

Booking.com / Rentalcars.com heeft ook goedkope auto’s, vaak anders dan die van EasyTerra. De prijzen die je ziet zijn zonder verzekering. Met de meeste auto’s kun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Ik heb er goede ervaringen mee en al meerdere auto’s via hen gehuurd.

Ook met Sunnycars.nl hebben wij hele goede ervaringen. Zij staan écht met stipt op 1 als het om service draait. Je betaalt vaak iets meer voor een huurauto, maar bent dan wel helemaal gerust. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Vaak heb je ook geen eigen risico, of kun je dit afkopen.

Overige kosten om rekening mee te houden

acitiviteiten marigot sxm
Met de auto de grens over naar Marigot!

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Verzekering

Zoals reeds uitgelegd, kun je het beste een verzekering nemen.

Borg

Controleer van tevoren goed hoeveel borg je moet betalen voor de huurauto. Afhankelijk van de huurauto betaal je meestal een bedrag rond de €200 tot €1800. Deze borg moet je via een creditcard betalen en het bedrag krijg je terug zodra je de huurauto ongeschonden retourneert. Lees altijd goed de voorwaarden door en borgstelling.

Tolwegen en Benzine

Dit valt op Sint Maarten gelukkig mee: er zijn geen tolwegen en de benzine is goedkoop. De benzineprijs in Sint Maarten bedraagt ongeveer 2,30 gulden, oftewel zo’n €1,13 per liter!

De auto verhuurder rekent extra kosten als je de auto met een legere tank inlevert dan je hem hebt opgehaald. Zorg er dus altijd voor dat je de tank hetzelfde inlevert als hoe je hem gekregen hebt.

Parkeerkosten

Eigenlijk kun je bijna overal gratis parkeren. Let wel op dat je parkeert op aangewezen parkeerplekken, dus niet op de stoep of waar je anderen hindert. Hier kun je een boete voor krijgen!

Navigatiesysteem

Wij huurden dit keer geen navigatiesysteem. Wij gebruikten gewoon onze internetbundel (aan de Franse kant valt deze binnen je Europa bundel) en Google Maps. Heb je wel een navi nodig, dan betaal je hier extra voor. Een andere optie is de gratis app Maps.me!

Kinderstoeltjes

Ga je met een baby of peuter naar Sint Maarten? Dan heb je een autostoeltje nodig. Tijdens het reserveren van de auto, kun je kenbaar maken dat je een autostoeltje nodig hebt. De kosten voor het stoeltje betaal je ter plekke aan de verhuurder. Niet goedkoop… meestal betaal je €8 tot €10 per dag voor een autostoeltje, of hanteert het bedrijf een vast bedrag. Op Sint Maarten ligt dit bedrag rond de €100 voor twee weken.

reistips sint maarten eiland
Met de auto door Frontstreet, Philipsburg

Nog meer tips

Inmiddels heb ik echt al heel vaak een auto gehuurd op vakantie. Deze tips wil ik je nog meegeven!

Wacht op de bevestiging

Zodra je een huurauto boekt, dan is deze boeking nog niet definitief. De verhuurder moet namelijk eerst de boeking accorderen. Soms duurt het een paar minuten, maar soms ook een dag. Controleer daarom altijd of je auto ook daadwerkelijk voor jou gereserveerd is. Je ontvangt hier meestal een e-mail over en ontvangt een voucher!

De huurauto snel ophalen

Wanneer je met het vliegtuig komt en op de luchthaven de huurauto gaat ophalen, dan is de kans groot dat je lang moet wachten voordat je daadwerkelijk in de auto zit. Het scheelt als je vooraf al wat papierwerk hebt opgestuurd. Soms vraagt het bedrijf hier via e-mail ook al naar. Denk bijvoorbeeld aan een kopie van je rijbewijs en/of creditcard. Hoe meer je vooraf geregeld hebt, hoe sneller het afhandelen ter plekke zal gaan!

Bij Sunnycars kun je vaak ook kiezen voor een “fastlane huurauto”. Ideaal. Je kunt dan de wachtrij skippen en wordt direct geholpen!

Controleer de huurauto op bestaande gebreken

Voordat je ook maar 1 km met de huurauto gaat rijden, is het verstandig om foto’s of een video te maken van de huidige staat van de auto. Bijna elke huurauto heeft lakschade en om te voorkomen dat ze deze schade op jou willen verhalen, is het verstandig om alles vast te laten leggen. Maak foto’s van alle schade, ook die op de bumper en onder de auto. Laat deze schade ook in het systeem zetten door de medewerker, of laat de medewerker de schade invullen op een formulier. Schade controleren kost tijd, maar voorkomt een discussie naderhand. Check ook of de auto volgetankt is!

Heb je nog vragen of wil je jouw eigen ervaringen delen? Laat hieronder een reactie achter!

Have fun en reis je vrij,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Dankjewel voor deze mooie uitleg op jou website, mag je met een huurauto op een ferry naar een ander eiland / Eilandhoppen ?

  lidwien

  Beantwoorden
  • Hi Lidwien,
   Bedankt voor het compliment!
   Helaas zijn er geen ferries van of naar Sint Maarten waar je met een auto op kan. Op de andere eilanden moet je dus apart een auto huren!
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *