Auto huren VS | Tips voor een goedkope huurauto
Huurauto VS tips en ervaringen

Auto huren Amerika: Tips en Ervaringen

De beste manier om de VS te ontdekken is met een huurauto. Het land leent zich er uitstekend voor en de meeste mensen boeken dan ook een huurauto of camper om rond te reizen in Amerika. Het vinden van een goedkope en goede huurauto kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel verhuurmaatschappijen en waar moet je op letten? Graag geef ik je mijn tips en deel ik mijn ervaringen over autorijden in Amerika.

Hoe is het om te rijden in de VS? – Onze ervaring

Wij vonden rijden in de VS niet veel anders dan rijden in Nederland. Er wordt aan de rechterkant van de weg gereden en de wegen zien er hetzelfde uit als in Nederland. De maximumsnelheid op snelwegen is 75 mijl / 120 km per uur. Er zijn een aantal punten waar je even aan moet wennen. Zo worden alle afstanden in mijlen aangegeven en ook je snelheidsmeter is in mijlen. Je hebt het snel door en wanneer je een navigatie huurt kun je die vaak wel op kilometers instellen. De snelwegen in Amerika hebben vaak minimaal 4 banen. Omdat er veel auto’s in het land zijn is dit ook wel nodig. Ik raad je aan om uiterst rechts te blijven. Wij zijn gewend om dit te doen en alleen naar links te gaan om in te halen. In Amerika mag je, wanneer er meerdere banen zijn, op je baan blijven rijden. Daardoor kan het voorkomen dat je rechts wordt ingehaald. Wanneer je zo veel mogelijk rechts houdt heb je hier geen last van.

Mijn tip: Rij rustig en geniet van je roadtrip. Heb vooral geen haast en let gewoon goed op. Zorg ook zeker dat je niet te hard rijdt of andere verkeersregels overtreedt. Zo kom je niet in aanmerking met de politie. De boetes zijn namelijk niet mis!

auto huren amerika tips
Snelweg richting New York

Hoe zijn de wegen in de VS?

In Amerika rijden veel grote auto’s rond. De wegen zijn hier ook op gemaakt en zijn een stuk breder dan in Nederland. Het wegennetwerk is uitgebreid en de wegen zelf zijn goed onderhouden. In Amerika worden er ontzettend grote afstanden afgelegd. Dan is het fijn dat de wegen zo goed berijdbaar zijn. Ook buiten de snelwegen zijn de wegen goed bereikbaar, goed onderhouden en is de bewegwijzering goed te begrijpen.

Rijden in steden en dorpen

In Amerika ga je natuurlijk verschillende steden bezoeken. Grote steden zoals bijvoorbeeld New York of Los Angeles hebben dan ook meerdere afslagen op de snelwegen. Je kunt vooraf uitzoeken welk afritnummer je moet nemen, net zoals in Nederland. Dit is makkelijk maar je kunt het ook prima ter plekke met de navigatie uitvinden. Bij grote steden wordt bij het afrit bord ook aangegeven bij welke straat je in de stad uitkomt. Bijvoorbeeld San Fransisco – Exit 1C – Civic Center.

Mijn tip: Ik raad aan niet te veel door de steden de rijden. Boek een hotel aan de rand van de stad en neem het openbaar vervoer om de stad te bezoeken. Je kunt de auto ook inleveren vlakbij een grote stad en dan verder reizen met het openbaar vervoer. Vaak liggen de inleverlocaties van autoverhuurbedrijven op goed bereikbare plekken in de stad.

autohuur amerika tips
Rijden in hartje New York

Rijden in Nationale Parken

In tegenstelling tot de steden wil je bij een bezoek aan Nationale Parken wel graag je auto bij je hebben. Het geeft je een enorme vrijheid. De wegen naar de parken zijn vaak al adembenemend, dit wil je echt niet missen. Ook in de parken kun je het beste je huurauto bij je hebben. Zo haal je het maximale uit je bezoek aan bijvoorbeeld Zion, Bryce, Grand Canyon of Death Valley. De route naar de uitkijkpunten is erg mooi en het staat allemaal prima aangegeven.

VS auto huren tips
Rijden in Death Valley

Welke auto huren in Amerika?

Elke auto in principe geschikt! In Amerika rijden veel grote auto’s, SUV’s en pick-ups. Het is fijn en echt Amerikaans om zo een grote wagen te huren. Een kleine auto is ook prima geschikt en je kunt er overal mee komen. Wij hebben met 6 personen gereisd in Amerika en wij hadden grote auto’s zoals een Dodge Grand Caravan en Chrysler Town and Country met 7 zitplaatsen gehuurd. Wij pasten er prima in met 6 personen en 6 koffers.

goedkope Huurauto VS huren
Wij waren met 6 personen, dus hadden een grote huurauto

Mijn tips:

  • Huur je auto bij een verhuurmaatschappij met genoeg inleverlocaties!
  • Let ook op de openingstijden van je verhuurmaatschappijen.
  • Wil je je auto in de ene stad ophalen en in een andere stad terugbrengen? Dat kan, maar dan komt er vaak een ‘one-way’ toeslag bij. Houd hier rekening mee bij het boeken.
  • Let op of je een kilometer restrictie hebt of dat je een onbeperkt aantal mag rijden.
  • Zorg altijd voor een goede autoverzekering!

De goedkoopste huurauto vinden

Als je de goedkoopste auto kiest, dan kun je in Amerika al voor €40 per dag een auto huren! Zelf wil ik ook altijd zo goedkoop mogelijk huren en ik heb daarom prijzen opgevraagd bij de volgende vergelijkers:

  • Rentalcars.com = de goedkoopste en ik heb er goede ervaringen mee
  • Sunnycars.nl = all-in prijzen, goed verzekerd, geen eigen risico etc.
  • Direct bij de grote aanbieders zoals Alamo, Hertz, Budget, Avis.

Rentalcars.com heeft de goedkoopste auto’s, maar de prijzen die je ziet zijn zonder verzekering en eventuele ‘one way’ toeslag. Met de meeste auto’s kun je onbeperkte kilometers rijden en zie je wat wel en niet verzekerd is. Lees daarom goed de voorwaarden voordat je boekt. Ik heb er goede ervaringen mee.

Wij kiezen ook vaak voor Sunnycars.nl. Zij hebben een hele goede service. Zij bieden alleen huurauto’s aan inclusief volledige dekking/verzekering. Wanneer je geen risico wilt lopen, dan is Sunnycars.nl de beste optie voor jou! De prijzen zijn vaak even duur of niet veel duurder dan op Rentalcars.com. Vergelijk deze websites goed voor de beste prijs!

zelf auto rijden in amerika ervaring
Onderweg in de staat Utah

Ophalen en terugbrengen van de huurauto?

Hoe zit het met ophalen en terugbrengen van de huurauto? In de VS is dit heel goed geregeld. Meestal haal je de auto op bij de luchthaven van je bestemming. De meeste autoverhuurbedrijven bevinden zich op loopafstand van de luchthaven en sommige zitten zelfs in de terminal van de luchthaven. Eventueel wordt er een shuttle service aangeboden indien het  verhuurbedrijf niet op loopafstand van de luchthaven is. In de meeste steden kun je overigens ook een huurauto ophalen, maar persoonlijk vind ik de luchthaven altijd fijner zodat je vanaf de luchthaven direct vervoer naar je bestemming hebt.

Bekijk hier onze reisroute door Amerika.

auto rijden in Amerika ervaringen
Rijden in Amerika

Kosten om rekening mee te houden

Naast het huren van de auto maak je nog meer kosten.

Verzekering

Je kunt je auto verzekeren via Rentalcars. Mocht je een lekke band krijgen, of andere schade aan de auto, dan ben je volledig verzekerd. Een nadeel is dat de verzekering best prijzig is. Toch adviseer ik om een verzekering af te sluiten via Rentalcars. Je kunt voor grote verassingen komen te staan wanneer je zonder verzekering schade krijgt. Een ongeluk zit een klein hoekje. Wil je op safe spelen? Huur je auto dan via Sunnycars, dan heb je sowieso een all-in verzekering.

Eenrichtingstoeslag

Als je de auto ophaalt op een andere plek dan waar je hem inlevert, dan kan de verhuurmaatschappij een ‘eenrichtingstoeslag’ in rekening brengen. Hoe hoog deze kosten zijn hangt af van de maatschappij. Let goed op bij het boeken of deze kosten al inbegrepen zijn.

Tolwegen en Benzine

In sommige staten in de VS zijn tolwegen, bijvoorbeeld in Florida en Texas. De inwoners van deze staten hebben allemaal een elektronisch tolsysteem hiervoor. Hoe dit voor de huurauto geregeld is hangt af van de verhuurmaatschappij. Bij de meeste maatschappijen zoals Hertz, Alamo, Budget en Avis hoef je niets te regelen aan de balie. Zij hebben ook een automatisch systeem in de auto’s voor tolheffing via kentekenplaatherkenning. De kosten voor de tol betaal je dan achteraf.

Wij hebben tijdens onze rondreis in de VS bijna geen tol moeten betalen. Het waren maar zeer kleine bedragen. De benzineprijs in Amerika is goedkoper dan die van ons! Per staat zijn er andere prijzen, maar de literprijs kwam tijdens onze reis niet boven de €0,85 uit. In November 2018 stond de bezineprijs in de staat Nevada (omgeving Las Vegas en nationale parken) op €0,70 per liter!

Parkeerkosten

In de grote steden van Amerika moet je rekening houden met hoge parkeerkosten in het centrum van de stad, vergelijkbaar met een dag parkeren in onze hoofdstad. Denk hierbij tussen de 15 en 60 dollar per dag. Er zijn overal wel plekken in de steden die gratis zijn, maar deze zijn heel snel vol. Om hoge parkeerkosten te voorkomen raad ik je aan om je reis zo te plannen dat je de huurauto inlevert als bij aankomst in de stad en je weer een nieuwe auto ophaalt op de dag van vertrek uit de stad. Een andere optie is om een hotel aan de rand van de stad te boeken met gratis parkeergelegenheid.

Bij de Nationale Parken kun je vaak gratis parkeren aan de ingang als je gebruik wil gaan maken van de shuttlebussen in de parken. Een aanrader is om zelf met je auto door de parken te gaan! Bij de uitzichtpunten kun je ook gratis parkeren.

huurauto Amerika ervaringen
Parkeren bij Zion National Park

Tomtom Navigatie

Wij huurden een TomTom tegen een kleine meerprijs. Dit geeft je een veilig gevoel en je kunt ook zien hoe laat je ongeveer aankomt en waar bijvoorbeeld tankstations en eetgelegenheden langs de route zijn.

Check voor vertrek de coronamaatregelen van het land. Daarnaast heb je voor sommige landen een negatieve corona PCR test nodig incl. ‘corona vrij verklaring’. Vaccinatie op reis is specialist op het gebied van reisvaccinaties en je kunt er ook terecht voor zo’n coronatest.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder. Ik help je graag.

blogger Debbie

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de dislaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Debbie Hameleers
Het maken van verre reizen is mijn passie. Ik bepaal graag zelf mijn eigen reisroute en stel deze zelf samen. Het worden altijd unieke routes langs de hoogtepunten van het land, of een combinatie van landen. Deze routes wil ik hier graag met jullie delen. Een grote magnetische wereldkaart is prominent aanwezig in mijn huis en biedt telkens inspiratie voor nieuwe bestemmingen.

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.