Bangkok | Drijvende markt bezoeken

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Bangkok | Excursie treinmarkt en drijvende markt

Als je langer in Bangkok bent, of je bent hier al eens geweest en hebt de belangrijke highlights al gezien, dan is het een aanrader om de treinmarkt en een drijvende markt te bezoeken. Dit zijn leuke bezienswaardigheden, maar dit zelf regelen, is erg moeilijk. Dit omdat je verschillende soorten vervoer op elkaar moet afstemmen en dat blijkt in de praktijk niet zo evident. Wij kozen dan ook voor het gemak van een excursie naar de treinmarkt en een drijvende markt.

De treinmarkt

dagtrip bangkok
railway market bangkok

Er is er maar eentje in zijn soort! Deze bevindt zich aan Maeklong Railway station. Onwaarschijnlijk maar waar: door een gebrek aan ruimte, zetten de inwoners hun martkraampjes met verse fruit, groenten, vis, schaaldieren, vlees,…. tot aan de treinrails. Deze zijn zo opgestapeld, dat de trein er met enkele millimeters ruimte over rijdt. Komt er een trein aan, dan is het enige wat de marktkramers moeten doen, hun luifeltjes inklappen, anders neemt de trein deze onherroepelijk mee. Op het moment dat de trein is gepasseerd, wordt alles terug uitgeklapt. Ondertussen zijn er ook heel wat toeristen die komen om dit spektakel te zien, maar dit is nog altijd een belangrijke markt voor het stadje en omgeving. Zelfs vanuit Bangkok komen inwoners hiernaartoe voor de verse vis. Je zal hier dus zeker toeristen zien, maar de markt zelf is niet opgezet voor toeristen en authentiek.

De drijvende markt

excursie bangkok
drijvende markt bangkok

Heel anders is de drijvende markt, Damnoen Saduak. Via een prachtige boottocht vaar je hiernaartoe, en ter plekke stap je over in een kleiner roeibootje. Je kijkt hier je ogen uit, maar het is duidelijk dat men hier erg gericht is op toeristen. Je kan hier dan ook souvenirs scoren. Naast deze twee markten doet de excursie ook nog een lokale huisindustrie aan, in ons geval was dit een kokosfarm, maar dit kan ook een ander bezoek zijn. Wij boekten deze excursie via Travelhub Thailand Tours en hadden een privé-gids én chauffeur voor ons vieren. Overal hadden we voldoende tijd en we werden netjes opgehaald en ook weer afgezet aan ons hotel. Topservice!

In en rond Bangkok zijn meerdere drijvende markten, waarvan Damnoen Saduak de meest bekende is. Het is echter ook de meest toeristische én deze markt ligt nog een eindje uit Bangkok, maar kan je dus heel fijn combineren met de treinmarkt. Bovendien vindt deze markt elke dag plaats, in tegenstelling tot andere drijvende markten. Aan jou de keuze!

Praktische informatie over de excursie

  • Via Travelhub Thailand Tours kun je deze excursie (en vele andere activiteiten) boeken
  • Je wordt om 7.00 ’s morgens bij je hotel opgehaald.
  • Eerste stop is de treinmarkt, waar je de kans hebt om de aankomende trein over en rakelings naast de stallen te zien rijden.
  • Vervolgens bezoek je een lokale huisindustrie.
  • Daarna stap je op een boot en vaar je door de kanalen naar de drijvende markt.
  • Op de markt kan je overstappen op een roeibootje.
  • Om 13.00 word je terug afgezet aan je hotel of elders, als je dat aangeeft.
  • De prijs per persoon van deze excursie is afhankelijk van de groepsgrootte: voor vier personen betaalden wij 1500THB per persoon.
  • Ophalen en terugbrengen naar het hotel is inbegrepen in deze prijs.

Via Travelhub Thailand Tours kan je ook nog andere drijvende markten bezoeken. Bekijk zeker hun website voor de mogelijkheden.

Onze ervaring

wat te doen bangkok
markt bangkok

Dit was een hele leuke excursie! Op beide markten kijk je je ogen uit, zoveel kleuren, smaken en geuren! Omdat het qua vervoer best mogelijk zelfstandig te regelen valt, kunnen we het gemak van een excursie hier echt wel aanbevelen. Alles was prima geregeld en er was voldoende tijd om zelf rond te lopen. Dit was onze derde excursie met Travelhub Thailand Tours. Eerder hadden wij in Chiang Mai de cooking class en de jungle trekking via Travelhub Chiang Mai, een onderdeel van Travelhub Thailand Tours al gedaan en ook deze waren prima!

Heb jij ook een drijvende markt bezocht? Wat vond jij van de treinmarkt? Laat het zeker hieronder weten!

Meer Thailand?

Bekijk onze uitgebreide Thailand-pagina. Voor meer info over Bangkok, bekijk onze Bangkok-pagina.

Have fun en reis je vrij,
Chris

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto Credits: Chris
blogger Chris Donkers

Chris Donkers

Sinds we met de kinderen een roadtrip door Mexico hebben gemaakt, zijn we een beetje reisgek! Als we reizen, willen we graag wat van het land zien, op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Het zelfstandig organiseren van een reis, het vele uitzoekwerk, het verslinden van reisgidsen.... is voor mij even plezierig als het reizen zelf. Ik heb nog een lange wishlist: uitstapjes dichtbij, leuke city-trips in Europa, maar ook roadtrips en verre bestemmingen, ik hou van de wereld! Graag wil ik mijn reistips met je delen, zodat ook jij geïnspireerd geraakt.

Meer over Chris Donkers

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *