Hero background

Hero background

België: staycation bestemming

België: staycation bestemming

Een trip in eigen land, of naar één van de buurlanden, is écht leuk. Dicht bij huis zijn er erg mooie plekjes te ontdekken! Plekjes die je gemakkelijk over het hoofd ziet, of maar ‘gewoon’ vindt. Ons buurland België is de perfecte bestemming voor een aantal leuke citytrips of zogenaamde staycation. Leuven, Brugge of Antwerpen zijn allemaal leuke steden met enkele bezienswaardigheden, voldoende shoppingsmogelijkheden en een lekker Belgisch biertje. Daarnaast kun je natuurlijk tot rust komen in de Belgische Ardennen.

Handig om te weten

Roadtrips door België

Alle reisblogs en tips België

Roadtrips Benelux

Vakantie in België

Vroeger deden onze ouders en grootouders niets anders: op vakantie naar de Belgische kust of elk weekend wandelen in de Belgische Ardennen. Hoewel een bezoek aan onze zuiderburen misschien niet heel hoog op je bucketlist staan, zijn er veel leuke steden en plekken in België om te verblijven. Een mooie bijkomstigheid is dat alles meestal op zo’n 3 uur reistijd ligt van Utrecht. Zelf reis ik regelmatig vanuit België naar het buitenland. De luchthaven Brussel Charleroi ligt op slechts 1,5 uur rijden van Maastricht. Wij parkeren onze auto dichtbij een parking bij luchthaven Charleroi.

Voor geschiedenisliefhebbers

België speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oorlogssporen zijn dan ook in verschillende delen van het land te herdenken. Tijdens de Slag om de Ardennen zijn er veel slachtoffers gevallen en je kunt de stad Bastogne bezoeken om hier meer over te weten te komen. Ook zijn er diverse plekken om slagvelden uit de wereldoorlog te bezoeken, musea en forten.

Chocolade en een pintje

België heeft zo’n 1000 kleine brouwerijen, waar je kunt genieten van een heerlijk pilsje en een lekkere snack of frites. De dag lekker afsluiten? Proef dan de échte Belgische chocolade! Met meer dan 320 chocolaterieën verspreid over het land zal je zeker een goed adresje vinden.