Hero background

Hero background

Belize

Belize

Wanneer mensen een reis plannen naar Midden-Amerika, dan wordt Belize vaak over het hoofd gezien. Dat terwijl Belize echt een verborgen paradijs is met allereerst de mooiste stranden, maar ook interessante Maya-ruïnes, een vriendelijke bevolking en een prachtige dichte jungle. Belize is een geschikt vakantieland voor de zonaanbidder die twee weken op het strand wil vertoeven, maar laat ook het hart van de avonturier sneller kloppen. Duiken, snorkelen, hiken in de jungle of een pittoresk dorp bezoeken, Belize is de perfecte bestemming voor elke reiziger.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: december t/m april
  • Hier betaal je met Beliziaanse dollars. €1 ≈ 2,40 BZD

  • Reisvaccinaties aanbevolen.

  • Reisstekker nodig voor stopcontact type A, B en G

  • Minimaal 11u vliegen. Vliegtickets zoeken.

  • Wij reisden met de bus.

  • Wij boekten onze hotels online via Booking.com.

Onze reisroute

Belize is geweldig om te ontdekken met een rugzak op je rug, of een luxe koffer. De diverse touring bussen verbinden alle hotspots met elkaar en leveren een betrouwbare service. Daarnaast pakten wij ook geregeld een de lokale bus. Bekijk hier de reisroute.

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Belize

Ondanks haar ogenschijnlijk kleine formaat biedt Belize volop avontuur voor adrenalinejunkies, terwijl kilometerslange stranden en afgelegen regenwoudretraites reizigers wenken die op zoek zijn naar een beetje ontspanning.

Jungle & wildlife

San Ignacio is een prachtige bestemming vlak over de grens bij buurland Guatemala. Dit dorp is ook wel het avontuurlijke walhalla van Belize, waar je een heleboel toffe activiteiten kan ondernemen.  en je kunt hier tal van toffe activiteiten ondernemen. Er zijn verschillende wandelroutes, variërend van een half uur tot anderhalf uur die je zelfstandig kan belopen. Daarnaast kun je ook met een gids de échte jungle in gaan in de hoop een jaguar te spotten. Daarnaast zijn er in Belize ook veel apen, vogelsoorten, tapirs er meer exotische dieren te spotten. Wij hebben ervoor gekozen om te gaan ziplinen en cave tuben. Het cave tuben was onder leiding van een gids heerlijk relaxed door de grotten dobberen terwijl de gids interessant vertelden over de Maya-cultuur. Na de lunch hebben wij een zipline parcours afgelegd, dwars door de jungle! 

Stranden en duiken

Typ je Belize in op Google, dan vind je foto’s van de meest waanzinnige stranden en een fantastische onderwaterwereld. Dit kleine landje in Centraal-Amerika grenst aan de Caribische Zee en is gezegend met een lange kust, waar ook nog tal van kleine eilandjes langs te vinden zijn. Voor de kust ligt ook het Barrier Reef, wat het twee na grootste koraalrif ter wereld is (Great Barrier Reef in Australië is het grootst). Naast het Barrier Reef zijn er nog tal van duik- en snorkelplekken te vinden, het is werkelijk een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Beste reistijd om naar Belize te reizen

Het droge seizoen loopt van december tot mei. Het regenseizoen, ook wel het orkaanseizoen loopt van juni tot aan november. Als je het niet erg vindt om af en toe een fikse bui te doorstaan, dan kan het regenseizoen wel een interessante reisperiode zijn. Met minder toeristen, lagere prijzen en heel veel groen. De temperaturen zijn het hele jaar door zwoel, maar het warmst tijdens de lente en de zomer (van maart t/m augustus). Het hoogseizoen in Belize loopt van december t/m februari.  

Hoe kun je het beste reizen?

Belize is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Hoe je kunt reizen met de lokale busmaatschappijen leggen we uit in de reisroute.

Er zijn ook mensen die een auto huren in Belize en bepaalde delen hiermee bereizen. Hier hebben wij zelf geen ervaring mee. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Booking.com / Rentalcars.com.

Check voor vertrek altijd het actuele reisadvies voor Belize.

Rondreizen door Midden-Amerika

Belize behoort tot het continent Amerika en valt daar weer onder Centraal Amerika, ook wel Midden-Amerika of Latijns-Amerika. Echter spreken ze in Belize gewoon Engels! Erg fijn. Belize wordt ingeklemd door de landen Guatemala en Mexico. Deze drie landen worden ook vaak gecombineerd tijdens een rondreis door Midden-Amerika.