Bezienswaardigheden Dubai: tips en planning voor 3 dagen

Hoogtepunten Dubai: wat zien en doen in 3 dagen?

Dubai is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en telt 3,1 miljoen inwoners. De stad ligt middenin de woestijn en staat bekend om haar hoge gebouwen. Wij bezochten Dubai als eerste stop als onderdeel van onze wereldreis. De kans is groot dat je er onderweg naar Azië overstapt, waarom dan geen paar nachtjes blijven? In deze blog lees je wat je er kunt zien en doen en delen we onze planning zodat je alles uit je bezoek kunt halen.

Praktische tips

Aangezien Dubai buiten Europa ligt, heb je een paspoort nodig. Daarnaast hebben ze er andere stopcontacten en zul je een wereldstekker mee moeten nemen. De stopcontacten zijn vergelijkbaar met die in Groot-Brittannië worden gebruikt. Bij aankomst in Dubai krijg je als Nederlands of Belgisch reiziger gratis een visa on arrival. Let erop dat je paspoort hiervoor nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Met het visum mag je 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven. Tot slot is het handig om een creditcard mee te nemen aangezien je normale pinpas niet overal geaccepteerd wordt.

Waar overnachten?

Bij Dubai zul je wellicht denken aan overdadige luxe en dus ook dure hotels. Die zijn zeker in grote getale aanwezig, maar ook voor de gemiddelde reiziger is er voldoende keuze. Wij verbleven drie nachten in Dubai.

Onze hotel tip: Atana Hotel

Het Atana hotel ligt centraal tussen het vliegveld en de Burj Khalifa in. Hoewel het hotel niet duur is, voelt het wel erg luxe aan. Het heeft twee grote torens met elk een aparte ontbijtzaal, een zwembad en er staan 24/7 taxi’s voor de deur. Het personeel is ontzettend gastvrij. Wij waren met z’n drieën en betaalden €130 per nacht voor een driepersoonskamer, maar je slaapt al in een tweepersoons-kamer vanaf €66 per nacht! Dit is inclusief het heerlijke uitgebreide ontbijtbuffet.

Dubai bezienswaardigheden in 3 dagen

Dubai is een immense stad en daarom is het handig om van tevoren na te denken over wat je wilt zien en hoe je dit indeelt. Het is bijvoorbeeld handig als je een aantal dingen combineert.

Dubai-hoogtepunten-reistips

Dag Aankomst Dubai (rond 7u)

Doen vandaag:

  • Inchecken in hotel en bijkomen van de vlucht
  • Bezoek de Dubai Mall
  • Ga de Burj Khalifa op

Wij vlogen met Emirates naar Azië en kwamen na een nachtvlucht vroeg in de ochtend aan op Dubai International Airport. Dit is één van de drukste vliegvelden ter wereld en een bezienswaardigheid op zich! We konden gelukkig meteen inchecken in het hotel en even wat uurtjes slaap inhalen voordat we de stad in gingen.

Van de luchthaven naar het centrum

Dubai-vliegveld-reistips-hoogtepunten
Palmbomen op een vliegveld, wow!

Met het openbaar vervoer

Vanaf de twee metrostations op het vliegveld in terminal 1 en terminal 3 gaan er diverse metrolijnen naar het centrum. Treinen vertrekken elke 5 tot 10 minuten beide kanten op, afhankelijk van het tijdstip. Een enkele reis naar het centrum kost 8 AED, wat ongeveer 2 euro is.

Met de taxi

Aangezien we na de lange nachtvlucht behoorlijk uitgeput waren, kozen we ervoor om een taxi te nemen. Vanaf het vliegveld start de teller op 25AED. Een ritje naar het centrum kost ongeveer 80AED (20 euro) en duurt een klein halfuur. Online hoor je soms mensen die opgelicht zijn door in een luxe taxi te stappen, voor de zekerheid kun je daarom het beste voor de algemene taxi’s gaan. Deze zijn te herkennen aan de beige kleur met gekleurde daken (meestal rood, groen of blauw). Taxi’s met een roze dak worden bestuurd door een vrouw en mogen daarom alleen vrouwen of gemixte gezelschappen vervoeren.

Bezoek de Dubai Mall

Dubai-bezienswaardigheden-reistips
Het aquarium in de Dubai Mall

In Dubai heb je een hoop winkelcentra, die allemaal even groot en indrukwekkend zijn. Wij kozen ervoor om naar de Dubai Mall te gaan, aangezien deze pal naast de Burj Khalifa – het hoogste gebouw ter wereld – ligt en we dit op deze manier goed konden combineren. Om hier te komen namen we opnieuw een taxi. De teller start hier op 6AED en voor het ritje van 15 minuten betaalden we ongeveer €8. Je kunt ook met de metro naar het station Dubai Mall, met een tunnel (met airconditioning!) verbonden met het winkelcentrum. Je route kun je hier plannen. In de Mall kijk je je ogen uit. Zo is er een aquarium vol grote vissen, een schaatsbaan en een indoor waterval. Daarnaast zijn er veel winkels en eetgelegenheden. Wij aten bij restaurant Grill Shack.

Burj Khalifa

Dubai-Burj-Khalifa-bezienswaardigheden
De Burj Khalifa – het hoogste gebouw ter wereld

Nadat we lekker gegeten hadden was het tijd voor het (letterlijke) hoogtepunt van de dag: we gingen de Burj Khalifa op. Sinds 2007 is dit het hoogste gebouw ter wereld, met een hoogte van 828 meter. Van tevoren kun je online een kaartje kopen voor het observatiedek At The Top. Je kiest dan een tijd waarop je naar binnen mag. Wij kozen ervoor om dit vlak na zonsondergang te doen, omdat het ons mooi leek om de stad met al haar lichten in het donker te zien. Nadat je met de snelste lift ter wereld op de 124ste verdieping bent afgezet kun je zowel binnen als buiten genieten van het prachtige uitzicht. Tickets zijn €30 of €50 afhankelijk van het tijdstip (de tickets tijdens zonsondergang zijn duurder). Boeken kan via deze website.

Dubai-activiteiten-reistips-hoogtepunten
Het uitzicht vanaf de Burj Khalifa

Dag Woestijnsafari en fonteinshow

Doen vandaag:

  • Woestijnsafari
  • Bekijk de fonteinshow
  • Shoppen in de mall

Op woestijnsafari

Vandaag wordt een drukke dag! We hebben namelijk een ‘woestijnsafari‘ tour geboekt. Rond 09.00 uur ’s ochtends worden we opgehaald door de 4-wheeldrive waarmee we naar de woestijn van Lahbab zullen rijden. Na een rit van ongeveer een uur komen we aan. We beginnen met een ritje op de quad. Dit is optioneel mogelijk en kun je ter plekke regelen. Eén quad kost €30 en wij mochten met z’n drieën afwisselen wie er reed.

Dubai-quad-doen-reistips
Dubai-tour-activiteiten-reistips

Na het quad rijden was het tijd om weer in de auto te stappen. Niet om terug te gaan naar de stad, maar om de zandduinen in te gaan. De chauffeur laat hiervoor de banden iets leeg lopen en manoeuvreert vervolgens door de duinen heen. Een spectaculaire en ietwat misselijk makende ervaring waarbij we zelfs vast kwamen te zitten tussen twee duinen! Ondertussen kun je nog genieten van het uitzicht vanaf de duinen en zandsurfen als je wilt. Toen andere auto’s onze auto uit de duinen getrokken hadden was het tijd om weer terug te gaan naar de stad, na een geweldige ochtend!

Bekijk de fonteinshow

Na even uitgerust te zijn na de spectaculaire ochtend, is het tegen het eind van de middag tijd om opnieuw naar de Dubai Mall te gaan. Waar we gister namelijk geen tijd voor hadden was de fonteinshow. Naast de Mall en de Burj Khalifa vind je de Dubai Fountain. Ook dit is weer een ‘… ter wereld’, namelijk de grootste en duurste fonteinshow! Iedere avond kun je vanaf 18:00 uur om de 30 minuten verschillende shows zien en dat wilden we natuurlijk niet missen. We planden de avond zo dat we de eerste show om 18:00 uur bekeken, vervolgens een hapje gingen eten en daarna nog een show bezochten. Op deze manier kun je de show zien als het nog een beetje licht is en als het helemaal donker is. De show is geheel gratis te bezoeken :).

Dubai-fonteinshow-bezienswaardigheden
De fonteinshow bij de Dubai Fountain

Shop till you drop

Nadat we de shows bekeken hebben duiken we opnieuw de mall in, tijd om te shoppen! Zeker in de avonduren is het er gezellig druk, de Mall in dan ook open tot 12 uur ’s nachts. Er zijn maar liefst 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen. De Mall is dan ook met recht het grootste winkelcentrum ter wereld. Ze houden in Dubai nogal van groot, groter, grootst, maar dat was inmiddels wel duidelijk geloven we.

Dag Relaxen op Kite Beach

Doen vandaag:

  • Bezoek Kite Beach
  • Bezoek The Walk boulevard
  • Laatste diner aan het strand

Kite Beach

Dubai-reistips-strand-zien-doen
Kite Beach

Na twee volle dagen was het wel tijd voor wat ontspanning. En waar kan dat beter dan aan het strand? Van de medewerkers in ons hotel kregen we de tip om naar Kite Beach te gaan. Ons hotel had daar een gratis pendelservice naar toe, dus dat was ontzettend handig! Zorg wel dat je bijtijds op de bus staat te wachten, want het gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Kite Beach is – zoals de naam al zegt – een trefpunt voor watersport en heeft een ontzettend leuke sfeer. Tevens heb je er uitzicht op het beroemde Burj al Arab hotel. Let wel goed op in welke periode je Dubai bezoekt. Wij waren er in oktober en toen was het water lekker heet, maar toen we er in januari opnieuw waren was het water zo ijskoud dat je er niet in kon zwemmen. Ook dan is het geen straf om gewoon lekker op het strand te liggen!

atlantis palm dubai
Atlantis Palm Resort

Voor wie ook deze dag de stad nog actief wilt verkennen is er nog genoeg te doen. Zo is er de boulevard genaamd The Walk, vol restaurants en winkels. Of bezoek het gigantische Atlantis Palm Hotel.

Dubai-activiteiten-hoogtepunten-tips
Ons laatste avondmaal in Dubai

Na lekker ontspannen te hebben is het tijd voor onze laatste avond in Dubai. Dit sluiten we af bij restaurant LaOla – één van de leuke tentjes op Kite Beach. Daarna is het tijd om onze backpacks in te pakken en verder te reizen naar Azië. We hadden ons geen beter begin van onze wereldreis kunnen wensen dan Dubai! Hopelijk heb je iets gehad aan onze tips en informatie om je dagen in Dubai goed te besteden. Mocht je vragen hebben dan horen we het graag.

Have fun en reis je vrij ,
Maaike en Nienke

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Profielfoto Maaike en Nienke

Maaike en Nienke

Al sinds we elkaar ontmoet hebben, delen we een passie voor reizen. Met het motto ‘je geld komt ooit terug, je tijd niet’ in gedachten, kochten we een backpack en gingen we op wereldreis. Benieuwd naar onze verhalen en ervaringen? Je vindt ze hier!

Meer over Maaike en Nienke

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *