Bijzondere jungle bungalows in Bukit Lawang

Waar overnachten Bukit Lawang: hotel en hostels

Als je wil slapen in de jungle en houdt van een soort boomhut-experience, dan is On the Rocks in Bukit Lawang echt iets voor jou! Je moet flink wat trappen oplopen om dit bijzondere resortje te bereiken, maar dan heb je ook wat. Een supermooi restaurant met uitzicht over de jungle. Terwijl je geniet van een heerlijke verse lemon juice, zie je de ene na de andere aap door de bomen slingeren. Heel bijzonder! Hierbij maar tips.

On the Rocks wordt gerund door Corinna en haar man Wawan. Corinna is een Duitse die tijdens haar rondreis verliefd werd op haar gids. Inmiddels hebben ze samen een dochtertje. Maar genoeg over hun liefdesleven… On the Rocks is zeker niet de goedkoopste bungalow in Bukit Lawang. Je vindt in Bukit Lawang namelijk al bungalows voor €6 per nacht voor twee personen, maarja dan heb je natuurlijk wel niet zo’n uitzicht als je net wakker wordt.

Stream hut bukit lawang
Uitzicht vanuit onze Stream hut in Bukit Lawang!

Ook zul je niet ontbijten in een super special restaurant met zo’n geweldig uitzicht:

Restaurant On the Rock
Ontbijten met een uitzicht!

Overnachten bij On the Rocks

On the rocks bungalows
Er zijn maar een paar bungalows, dus reserveer tijdig!

Je kunt kiezen uit verschillende bungalows. De goedkoopste bungalow (links boven) kost maar €13,50 per nacht voor twee personen! Wij sliepen in de Stream hut, links onder, voor €20 per nacht. Bekijk de accommodatie hier.

Hoe bereik je On the Rocks?

De rit naar Bukit Lawang is hobbelig en duurt vrij lang (zeker 4 uur vanuit Medan). Je kan een taxi regelen via het guesthouse, maar dan betaal je meer. Regel je zelf een taxi op het vliegveld, dan kost het ongeveer 400.000 Rp / €27. De taxi kan je niet tot aan de accommodatie brengen, je zult zeker 10 minuten moeten lopen langs de rivier. Gelukkig weet wel iedereen waar On the Rocks ligt. Om de jungle in te trekken kom je namelijk sowieso langs On the Rocks. Uiteindelijk bereik je de trappen en alles wat je dan nog hoeft te doen is naar boven lopen :-).

bukit lawang overnachting

Andere accommodatie?

Is On the Rocks volgeboekt of zoek je toch een andere accommodatie in Bukit Lawang? Een vriendin van mij heeft goede ervaringen met EcoTravel Cottages Bukit Lawang. Een “cottage” kost ongeveer €43 per nacht voor twee personen. Deze accommodatie scoort een 9,5 op Booking.com!

ecotravel-cottages
Ecotravel Cottages in Bukit Lawang… niet verkeerd toch?
ecotravel-cottages

Bukit Lawang of Batu Rongring?

Bukit Lawang is best toeristisch. Logisch want het is wel een mooie plek, ‘goed’ bereikbaar en de kans op aapjes spotten is vrijwel 100%! Ik kan me voorstellen dat je een authentiekere ervaring wil, zonder telkens andere toeristen tegen te komen in de jungle. Bezoek dan het onontdekte Batu Rongring, op ruim 1 uur rijden van Bukit Lawang. Via The Local Package kun je je bezoek regelen!

Heb je vragen of wil je jouw ervaring delen met onze lezers? Reageer dan hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *