Hero background

Hero background

Bolivia

Bolivia

Op vakantie of reizen naar Bolivia? Dat heb ik ook gedaan! Het is een geweldig land en ideaal voor backpackers en zelfstandige reizigers. Wij combineerden onze reis door Bolivia met buurland Peru, maar Bolivia heeft genoeg interessante bestemmingen om er een maand rond te reizen. Zo is Bolivia ook de thuisbasis van natuurlijke wonderen zoals de Amazone jungle, het hoogste bevaarbare meer ter wereld en de onwerkelijke zoutvlakte in Uyuni. Het is een divers land met talloze bestemmingen om te ontdekken!

Bolivia is geweldig om te ontdekken met een rugzak op je rug, of een luxe koffer. De diverse touring bussen verbinden alle hotspots met elkaar en leveren een betrouwbare service. Wij combineerden Bolivia met Peru en hier lees je al onze tips, reisroutes en blogs.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes

Alle reisblogs en tips

Rondreizen in Bolivia

Bolivia is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Bolivia heeft het allemaal: cultuur, prachtige natuur en gezellige steden. De zoutvlakte in Bolivia is één van de mooiste dingen die ik tijdens onze rondreis gezien heb! Op tijd van 3 dagen heb ik zo’n 1200 foto’s gemaakt, dat zegt eigenlijk al genoeg. Salar de Uyuni is de grootste zoutvlakte ter wereld. Als je naar Bolivia gaat, dan mag je Uyuni AB-SO-LUUT niet overslaan, maar naast de zoutvlakte is er zoveel meer te zien in dit land!

Leuke steden

Zelf bezochten wij de hoofdstad La Paz. Een drukke en grote stad, zoals je een hoofdstad van een Zuid-Amerikaans land verwacht. Een must om hier te doen is mountainbiken vanaf de Death road. Nog op ons lijstje staat Sucre, de witte stad. Liefhebbers van architectuur en fotografie kunnen hier hun hart ophalen. De stad is bezaaid met indrukwekkende gebouwen zoals koloniale kerken, paleizen en prachtige huisjes met een kleurrijk balkon. Daarnaast hebben wij de hoogste stad ter wereld, Potosi, helaas ook nog niet bezocht.

Veel natuurschoon en cultuur

Kom de jungle verkennen, de Amazone zien, ga naar het zonne-eiland middenin het Titicacameer en maak tegekke foto’s bij Salar de Uyuni. Leer meer over de lokale inheemse cultuur, probeer de cocathee en oefen je Spaans.

Is het veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is of Bolivia wel een veilig vakantieland is. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was, zeker in de grote hoofdstad La Paz. Lees van tevoren goed in over de bestemmingen en loop niet te koop met dure apparatuur. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben!

Hoe kun je het beste reizen?

De beste manier om het land te ontdekken is op eigen houtjes, met je backpack. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Hoe je kunt reizen met de lokale busmaatschappijen leg ik uitgebreid uit in mijn reisroute.

Er zijn ook mensen die een auto huren in Bolivia. Hier heb ik zelf geen ervaring mee. Afstanden zijn groot, maar als je het van te voren goed plant dan zal het goed te doen zijn. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Booking.com / Rentalcars.com.