Flores en Komodo eilanden: boottocht of tour vanuit Lombok

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Boottocht van Lombok naar Flores en Komodo eilanden

Als duikliefhebbers kon een bezoekje aan Komodo National Park tijdens onze reis in Indonesië niet ontbreken. Ook vind je hier de komodo-varanen die enkel op dit eiland leven en die je in het wild kun spotten. Er zijn verschillende manieren om een bezoek te brengen aan het beschermde Komodo National Park. Wij hebben een boottocht gedaan die vertrok vanaf Lombok. Deze tocht duurt totaal drie dagen en brengt je langs leuke plekjes, zoals Manta Point, Pink Beach en Komodo Island, uiteindelijk naar Labuan Bajo op Flores.

Komodo eilanden bezoeken kaart
Een aantal eilanden die je bezoekt tijdens de boottour

Hoe kom je op de Komodo eilanden?

Er zijn twee opties om de Komodo eilanden te bezoeken. Dit kan handig vanuit het eiland Flores (zelfstandig of met een tour), of met een boottocht van meerdere dagen. De boottocht vaart tussen Lombok en Flores. De boottocht die wij gedaan hebben kun je ook doen vanuit Flores terug naar Lombok. Hiermee bezoek je niet alleen de Komodo’s, maar gedurende drie dagen kom je langs leuke spots en krijg je bijvoorbeeld de kans om te snorkelen met manta ray’s! Ik zal de verschillende opties toelichten. Heb je vragen over deze route, laat dan hieronder een berichtje achter.

Komodo boottocht Flores -Lombok

Er zijn veel organisaties die ongeveer dezelfde boottochten aanbieden van Lombok naar Flores, en andersom. Zo heb je bijvoorbeeld Wanua Adventure en Le Pirate. Le Pirate is een stukje duurder (vanaf €800, 2 nachten), maar heel wel een hele mooie boot. Wij hadden goede verhalen gehoord over Wanua Adventure en hebben tijdens onze reis contact met hen gelegd via WhatsApp. Wij waren op reis in augustus, dus redelijk in het hoogseizoen, en hebben op de 24e gereserveerd voor de 29e. Er was toen nog plek en we hadden zelfs nog de keuze tussen een eigen cabine of een slaapplaats op het dek. In 2023 zijn de prijzen geüpdatet – nu betaal je 171 euro voor een slaapplaats op het dek, en 202 euro voor een eigen cabine (per persoon).

Reserveer de tour uiterlijk twee dagen van tevoren reserveren om verzekerd te zijn van een plek.

boottocht van lombok naar flores tips

Overnachten op de boot

Wij kozen voor een privé slaapcabine omdat we als stel reisden en het niet zo zagen zitten om tussen anderen op het dek te liggen. Achteraf viel dit hartstikke mee, er waren ook stellen die gewoon een plek op het dek hadden gekozen. Je slaapt dan op een matje naast elkaar op het dek. Wel wordt ’s avonds een soort zeil gespannen zodat het dek afgeschermd is. Een nadeel is wel dat je niet echt een privé plekje hebt om je bijvoorbeeld om te kleden. Er is enkel een klein wc’tje aan boord. Onze cabine was klein, het is eigenlijk een klein kamertje gevuld met een tweepersoonsmatras op de grond. Maar wel fijn, je spullen staan afgeschermd en je hebt een plekje om je even terug te trekken en om te kleden. Een nadeel aan de cabine was wel dat je naast de motor lag en deze soms de hele nacht of ’s ochtends wanneer we vaarden aardig herrie maakte.

boot van flores naar lombok komodo bezoeken tips

Kosten boottocht Lombok naar Flores

Er zit natuurlijk een prijsverschil tussen een cabine of het dek. De prijs voor de boottocht is inclusief drie maaltijden per dag, zes grote flessen water, onbeperkt koffie en thee aan boord, snorkelspullen, visspullen, zwemvest, entree voor Komodo National Park en alle extra fee’s die daar gerekend worden. Voor een slaapplek op het dek betaal je 2.800.000 IDR / € 170 en voor een cabine betaal je 3.300.000 IDR / € 200 per persoon. Het enige wat eigenlijk niet inbegrepen zat in de prijs zijn alcoholische en non-alcoholische dranken zoals Cola en Fanta. Je krijgt voordat je opstapt de mogelijkheid om dit nog aan te schaffen en mee te nemen aan boord.

De tour van Lombok naar Flores vertrekt momenteel (2023) op de maandag en donderdag. Van Flores naar Lombok vertrekt hij op maandag en vrijdag.

Hieronder zal ik de boottocht van Lombok naar Flores van dag tot dag beschrijven. Daarna zal ik de overige mogelijkheden om Komodo National Park te bezoeken nog bespreken.

Dag Van Bali naar Lombok: Bangsal haven

Het startpunt van de boottocht is de haven van Bangsal in het Noorden van Lombok. Toen wij de boottocht wilde maken was Lombok net getroffen door een reeks heftige aardbevingen en vertrok de boot vanuit een andere haven, waar het op dat moment veilig was. Wij kwamen vanuit Nusa Penida (Bali) en namen een ferry naar Lombok. Het is, nu de tocht weer zoals normaal vertrekt, handig om naar de haven van Bangsal te gaan en daar een hotel te zoeken. Deze dag is geen onderdeel van de tour, maar omdat de tour alleen vanuit Lombok gedaan wordt, zul je hier toch moeten komen.

Overnachten in Bangsal

Wij sliepen één nachtje in een hotel waar we de volgende dag door de tour operator Wanua Adventure werden opgehaald. Als je echter in Bangsal verblijft kun je de volgende ochtend zelf naar het meeting point gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om al eerder naar Lombok te gaan. Dit was voor ons geen mogelijkheid vanwege het gevaar van aardbevingen, maar Lombok heeft vast en zeker veel te bieden!

Accommodatie tip: Arnel Bungalows

Een goede optie om een nachtje (of meer) te verblijven nabij de haven van Bangsal is Arnel Bungalows. Hier vind je schattige bungalows die ongeveer €19 per nacht kosten. De accommodatie ligt op loopafstand van de haven van Bangsal en biedt fietsverhuur aan. Het eten wordt goed gewaardeerd en de accommodatie wordt beoordeeld met een dikke 8,5!

Tip: geniet deze laatste nacht nog even van de luxe. (Warm) stromend water, een lekker bed en privacy. De komende dagen is het back to basic!

Dag Start tour & vertrek vanuit Bangsal haven

Als je in Bangsal verblijft kun je de volgende ochtend zelf naar het meeting point gaan, waar je je om 8:30u moet melden. Bij het meeting point word je ingeschreven, kun je opgeven hoeveel (alcoholische) drankjes je nog mee wil en begint de tocht!

boot komodo tour

Rond de lunch stap je op de boot. Het is een vrij grote boot, compleet met zonnedek, keuken, twee toiletten en genoeg ruimte voor de groep. We zetten onze spullen in de cabine – we blijken de enigen te zijn die voor een cabine hebben gekozen- en krijgen een uitleg over de tocht, de boot, de regels en veiligheidsvoorschriften. We zijn in totaal met een groep van 12 personen uit verschillende landen. Het eerste stukje varen was direct heftig: het waaide flink en dit zorgde voor hoge golfen. Gelukkig was dit maar een kort stukje van 1 á 1,5 uur en meren we daarna aan bij een onbewoond eilandje. Op het eilandje kun je lekker zonnen, zwemmen en vanaf een bergje naar de zonsondergang kijken. We eten op de boot en gaan daarna weer aan wal om te chillen bij een kampvuur. Je blijft hier vannacht slapen. Het is een rustige nacht, maar ’s ochtends vroeg gaat toch de motor aan en varen we verder.

Dag Moyo Island en Medang Island

Het is dan ook best grappig als je de volgende ochtend wakker wordt op een hele andere plek dan de avond ervoor. We zijn aangekomen bij het volgende onbewoonde eilandje waar je na het ontbijt (vandaag pannenkoeken met banaan) het eiland kan verkennen. Het is een tochtje door een soort van jungle en deze komt uit bij een waterval. Deze kun je beklimmen, eenmaal boven aangekomen is dit een ‘natural pool’ waar je lekker kunt zwemmen. Dit wordt ook wel ‘shampoo time’ genoemd, het is namelijk de laatste keer dat je je kunt wassen in zoet water. Beetje jammer dat dit dan nog aan het begin van de tocht is (tenzij je natuurlijk vanaf Flores bent vertrokken)! Aan boord staan twee grote tonnen met zoet water waar je je een beetje kunt afspoelen, maar toch merk je op de laatste dag dat je haar en huid erg zout is.

Moyo Island Komodo tour
tips boot tocht lombok komodo flores bezoeken

We varen verder en tijdens het varen kun je heerlijk zonnen op het dek. Smeer je wel goed in: de zon is super scherp en op het water al helemaal! Ik had mij goed ingesmeerd (dacht ik) maar de vergeten plekjes waren goed verbrand. Tijdens de lunch is er tijd om even te zwemmen. Ook heb je altijd de mogelijkheid om een hengeltje uit te gooien. Onderweg spotten we nog dolfijnen en ook springt er zo af en toe een vis uit het water. Ondanks het feit dat je niet zoveel doet, ben je wel super rozig ’s avonds en door het wiegen van het water slaap je heerlijk!

Dag van Manta Point langs Pink Beach naar Kalong Island

snorkelen in komodo national park flores tips

De hele nacht vaar je door en ’s ochtends word je weer wakker op een nieuwe plek. Bij dit eilandje kun je heel mooi snorkelen! Ik denk dat wij wel een uur in het water gelegen hebben. Prachtig koraal dat, omdat het eiland onbewoond is, nog helemaal intact en super kleurrijk is. Naast de vele vissen spotten we vandaag ook de eerste manta rog. Dit blijkt niet de enige te zijn, als we verder varen en het anker uitgooien bij Manta Point zien we er nog veel meer! De crew doet er alles aan om manta’s te spotten er ervoor te zorgen dat je met ze kunt snorkelen. Zo legt hij de boot pas aan wanneer er een manta naast de boot gespot is en kun je daarna met een klein bootje nog op zoek. Wij hebben er ongeveer vier van dichtbij gezien! Op dit populaire punt merk je wel dat je niet de enige bent, er lagen zo’n 5 andere boten en iedereen is natuurlijk op zoek naar de beste plekjes.

snorkelen op manta point
Een manta rog!

Na de lunch legt de boot aan bij Pink Beach. Dit is een mooi baaitje en dankt zijn naam aan het zand dat door kleine roze stukjes koraal een roze gloed krijgt. Een erg leuk gezicht! Ook het water is prachtig helderblauw. Ook hier wordt het alweer drukker en kom je langzaamaan weer in de bewoonde wereld. Het is de laatste avond aan boord en dat was dan ook de feestavond. Er wordt muziek opgezet en er is zelfs feestverlichting!

Pink beach komodo
pink beach komodo national park bezoeken tips

Dag Padar Island, Rinca & Kelor Island en Labuan Bajo

Als het weer het toelaat, ga je in de ochtend naar Padar voor een van de mooiste zonsopkomsten die je ooit zult zien. Het landschap van Padar Island is prachtig en ken je vast van de foto’s!

Padar island tour viewpoint
Padar island

Na Padar Island ga je naar Rinca Island, waar je op zoek gaat naar de Komodovaraan. Wij bezochten vandaag Komodo eiland (in plaats van Padar en Rinca) – het eiland waar de komodo varanen te vinden zijn. Een bijzondere ervaring, deze beesten stammen nog af van de dinosauriërs (het eiland wordt ook wel The Last Jurassic Park genoemd) en zijn enkel hier te vinden. Het zijn dan ook gevaarlijke beesten en je mag het park alleen onder begeleiding met een gids bezoeken. Er zijn ter plekke verschillende wandelroutes te kiezen wisselend in zwaarte en aantal kilometers. Hoe langer de tocht, hoe meer kans je hebt om de beesten te zien! Wij hebben een tour van ongeveer 2 kilometer gedaan en hebben twee varanen gezien. Het lopen is vrij zwaar, het is midden op de dag en er is amper schaduw te vinden. Ook moet je soms wat klimmen. Maar het is het natuurlijk helemaal waard! De gidsen weten er veel over te vertellen en zorgen ervoor dat je (veilig) op de foto kan met de beesten.

komodo varanen bezoeken tips

Tip! Leg je mooiste reisavonturen vast op (smartphone)film en laat ze daarna door About Memories samenvoegen in een mooie vakantiefilm! Een unieke herinnering aan een prachtige reis.

Na dit bezoek varen we verder en meren we aan bij een strandje nabij eindpunt Labuan Bajo op Flores. Eerlijk gezegd had deze stop van ons niet gehoeven. Je voelt je best wel vies en bent toe aan een lekker hotel waar je kunt douchen en iets anders kunt eten dan rijst of noodles, wat je de afgelopen dagen zowel als lunch als avondeten hebt gegeten. Het strandje is, in vergelijking met de plaatsen die je de dagen ervoor hebt bezocht, ook niet zo bijzonder. Het snorkelen valt tegen en het is er aardig druk. Uiteindelijk varen we de haven van Labuan Bajo op Flores binnen en is het einde van de tocht aangekomen.

Overnachten in Flores

Wij hadden van tevoren hier een leuk hostel gevonden waar we door een taxi naartoe worden gebracht. Dit hostel was erg mooi, verzorgd en gezellig. Voor solo-reizigers een goede plek om anderen te ontmoeten. Ook kan het hostel veel voor je regelen qua excursies.

Onze tip: La Boheme Bajo

Labuan Bajo is niet groot, maar er is veel te doen. Het ‘dorp’ bestaat eigenlijk uit één straat. La Boheme Bajo ligt aan deze straat en dus kun je alles te voet doen. Voor prijzen tussen € 15 en € 30 per nacht heb je al een tweepersoonskamer inclusief ontbijt.

Losse excursie vanuit Flores naar Komodo

Dit brengt mij tot de volgende mogelijkheid: het is mogelijk om in Labuan Bajo op Flores los een excursie te boeken naar Komodo eiland. Dit kun je vooraf online boeken, maar op Flores zitten ook verschillende organisaties die boottochten aanbieden naar Komodo eiland en andere bezienswaardigheden. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld te vliegen op Labuan Bajo in plaats van de hierboven beschreven boottocht en vanuit daar je bezoek aan Komodo te plannen.

Duiken in Komodo National Park

duiktips op flores komodo national park

Verder staan Flores en Komodo bekend om de goede duikspots. In de straat vind je dan ook vele duikscholen. Wij verbleven nog twee nachten op Flores en hebben gedoken met Komodo Dive Center. Qua prijs maakt het echter echt niet zoveel uit met wie je duikt. Wij betaalden ongeveer €100 per persoon, voor een hele dag incl. 3 duikspots, boot, ontbijt, lunch, gids etc. Er zijn enorm veel duikspots, allemaal in het beschermde Komodo National Park. Je zou je van tevoren wat kunnen verdiepen in de plekken waar je wil duiken en vervolgens kijken welke duikorganisatie daar die dag heen gaat. Meestal schrijven ze dit op borden voor de winkel. Wij hadden geen idee en hebben uiteindelijk gedoken op Siaba Besar, Batu Bolong en Manta Point. Dit was echt één van onze mooiste duikervaringen! Echt alsof je een aquarium in springt, zoveel verschillende soorten vissen en heel veel schildpadden! Op de laatste plek hebben we gedoken met wel zes manta’s die enorm dichtbij kwamen en hebben we een black tip reef shark gespot.

duiken met manta rays komodo flores

Van Flores naar Lombok boottocht

De boottocht kun je ook de andere kant op nemen, van Flores naar Lombok. Je kunt dan het beste vliegen op Labuan Bajo, daar even vertoeven en bijvoorbeeld duiken, en dan op de boot stappen die je in drie dagen terugbrengt naar Lombok. Alles is voor de rest hetzelfde, maar dan andersom. Je hoeft dan dus niet een losse excursie naar Komodo te boeken want ook deze zit weer inbegrepen in de boottocht. Het maakt niet zo veel uit voor welke je kiest. Het is meer afhankelijk van je reisroute en wat handig is. Wij vlogen van Flores door naar Australië en kwamen vanaf het Noorden van Indonesië, dus dit was het meest logisch.

tips bezoeken komodo island

Wil je ook Komodo National park bezoeken? Wat is voor jou de beste optie? Hopelijk heb ik je geholpen met het plannen van je reis. Laat het mij weten en laat hieronder een berichtje achter!

Have fun en reis je vrij ,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hi, super inspirerend verhaal! Wij willen over twee weken naar Komodo en Flores en willen ook zeker de boottocht doen. Je schrijft dat je de boottocht van Lombok naar Flores kan maken of vice versa. Nu heb ik op andere sites ook gelezen dat er 3/4 daagse boottochten met begin en eindpunt Flores aangeboden worden. Heb je dit gezien en if yes, is de route soort van hetzelfde, zie je dezelfde highlights? Waarom zou je kiezen voor begin en eind Flores of juist Lombok- Flores?
  En hoe lang duurt de reis van Bali naar Lombok? Alvast bedankt voor je tips!

  Astrid

  Beantwoorden
  • Hi Astrid!

   Bedankt! Leuk dat je de boottocht ook wil gaan doen, ik raad het zeker aan! Ik heb de boottocht met een zelfde begin- en eindpunt zelf niet gezien, maar dit kwam natuurlijk ook omdat wij gericht op deze boottocht (van Lombok naar Flores) zochten. Indonesië kennende is echter alles mogelijk, dus die boottocht zal zeker ook mogelijk en de moeite waard zijn! Ik denk ook inderdaad dat dezelfde plekken aangedaan worden, in ieder geval de highlights rondom Flores, wat wij toch wel het leukste vonden.
   Wij hebben bewust gekozen voor deze route, simpelweg omdat dit goed uitkwam voor onze verdere reis. We zaten op Nusa Lembongan en wilde sowieso naar Flores. Dan konden we gaan vliegen, of het op deze leuke manier doen! Dus het is net wat beter op je route ligt, verder kom je op dezelfde plekken dus dat maakt niets uit. Als je op Bali bent duurt het niet zo lang naar Lombok, als ik het mij goed herinner duurt de ferry rond de 2 uur van Padang Bai naar Bangsal.

   Ben benieuwd waar je voor gaat! Veel plezier alvast!

   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
 • Wat is de meest geschikte schoeisel voor de wandeling op komodo eiland?

  Wietske Strikkers

  Beantwoorden
  • Hi!

   Daar was op de boot ook wat twijfel over van tevoren. Uiteindelijk zijn de meesten gewoon op hun slippers/sandalen gegaan. Het hangt af van het aantal kilometers die je kiest denk ik. Je loopt gewoon op goede paden en hoeft geen rare klimmen te maken of over stenen te lopen etc.

   Groetjes,

   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
   • Hoi, de prijs die je noemt is per persoon en voor de 3 totale trip, drie dagen incl. Alle bezoeken die je beschrijft. Ik ben een beetje aan het rond kijken maar lees zoveel verschillende bedragen, even een check 🙂 wij vertrekken 1 Nov en willen dan ook graag een. Boottrip doen.

    Gaby

    Beantwoorden
    • He Gaby,

     Ik reageer even namens Sofie, want die zit nu in Cuba. Ze zegt dat alles inclusief is behalve bier en andere frisdrank voor aan boord (water/koffie/thee is inclusief) .

     Groetjes en veel plezier,
     Evy

     Evy van Kan

     Beantwoorden
 • Hi! Is het ook mogelijk om vanaf het eindpunt van de tour weer terug naar Lombok te komen? Ik zou vanaf Lombok gaan en wil daar graag weer eindigen. Is dit mogelijk?

  Lizelotte

  Beantwoorden
 • hi! is het ook mogelijk om een tour te doen met Lombok als begin- en eindpunt?

  Lizelotte

  Beantwoorden
  • Hi Lizelotte!
   Poeh, eigenlijk zie je alleen maar de enkele reisjes… Ik raad je aan om contact op te nemen met de aanbieders van de tochten, zij kunnen vast wel met je meedenken (bijvoorbeeld dat je tegen gereduceerd tarief heen en terug mag met een tour) of misschien kennen zij een maatschappij die wel heen en terug gaat. Al zou het misschien goedkoper zijn om gewoon een binnenlands vluchtje terug naar Lombok te nemen!
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
 • Hoi Sophie, mijn zoon en ik willen op de Wanua tour van Lombok naar Flores in mei.
  Het is al een tijdje geleden dat jullie gingen en ik lees alleen reviews van 2019.
  Enig idee hoe het nu is? De site van Wanua Adventure geeft niet zoveel info.
  Twee concrete vragen:
  is een cabine inderdaad heel heet om in te slapen? Dus beter op het dek, ook ivm lawaai?? Ik ben geneigd om een cabine te nemen om nog enigszins wat privacy te hebben….
  En waar is plek om een volle rugzak op te bergen??
  Ik hoop dat je hier antwoord op hebt.

  Jeanette

  Beantwoorden
  • Hi Jeanette!
   Zelf heb ik de tocht in 2018 gedaan, dus ik weet inderdaad niet hoe het nu is. Wel weet ik dat er destijds al heel veel organisaties waren die dezelfde tocht aanboden, tegen dezelfde prijs. Ik denk dus dat je gemakkelijk op locatie een tour kunt boeken die goed voelt.
   Slapen in de cabine was vrij warm en ook lawaaierig, omdat je naast de motor ligt. Maar wij kozen toch voor een cabine ivm privacy en het opbergen van spullen. Als je op het dek slaapt, heb je geen privacy en liggen je spullen gewoon los op het dek, volgens mij waren er geen kluisjes of iets dergelijks. Ik zou nu dus weer voor een cabine kiezen. Je kunt altijd overdag nog wat bijslapen in de zon ;-)!
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
  • Hoi Jeanette, Ik was even benieuwd of je de boottocht alsnog met je zoon hebt gedaan en welke leeftijd jouw zoon toen had? Ik ben nl ook aan het twijfelen over een soortgelijke boottocht komende zomer als ik als alleenstaande mama samen met mijn 2 zoons van 8 en 7 jaar naar Indonesie reis. Hoe heeft jouw zoon deze reis ervaren? Zou je em aanraden voor kinderen of juist niet en waarom wel/niet?

   Alvast dank!

   Gr. Renate

   Renate

   Beantwoorden
 • Hoeveel kost de entree prijs voor de komodo eilanden, voor sommige eilanden moet je namelijk entree betalen. Deze entree zit meestal niet bij de tours inbegrepen. Weet iemand hoeveel deze kosten nu zijn in 2023?

  Maartje

  Beantwoorden
  • Hey Maartje,
   Goede vraag! De prijzen zijn vast veranderd sinds ik er was in 2018.
   Ik zie op de website van Wanua Adventures (de organisatie waar wij ook de boottocht geboekt hadden) dat de entree voor Komodo daar wel inclusief is. Ga je op eigen houtje heen, dan is deze website volgens mij aardig up-to-date wat betreft de entreeprijzen.
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
 • Hi wat een leuk en informatief artikel.
  Ik was ontzettend benieuwd hoe de lange boottocht is geweest.
  Zoals je aangeeft met de luide motor, vanaf Lombok is de reis best lang natuurlijk.
  Vond je het de moeite waard? Alvast bedankt.

  roos

  Beantwoorden
  • Hi Roos,
   Bedankt voor het compliment!
   De boottocht was zeker de moeite waard! Het was een hele bijzondere ervaring, en het vloog echt voorbij door alle indrukken die je in die paar dagen hebt en alle toffe activiteiten. Het grootste minpunt was inderdaad de motor (die hoor je overigens minder als je op het dek slaapt) en je moet gewoon voor ogen houden dat het geen luxe boottocht is waar je bijvoorbeeld lekker kunt douchen en alle comfort hebt. Maar ook dat droeg juist bij aan de bijzondere ervaring!
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
 • Hi! Wat een gave ervaring. Ik vroeg me af met hoeveel mensen je op de boot tegelijk bent als je bij Wanua boekt?

  Daniek

  Beantwoorden
  • Hi Daniek!
   Ik moest even heel hard terugdenken en heb nog even de foto’s bekeken, maar wij waren geloof ik met z’n 10en ongeveer, en dan de bemanning nog (volgens mij 4 man). Er was in ieder geval genoeg ruimte!
   Groetjes,
   Sofie

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden
 • Hi, ik wil deze boottocht gaan boeken vanaf Flores naar Lombok.
  Echter vroeg ik mij af of je koffer mee de slaapcabine in kan? Of willen ze dat je die opbergt elders? Ik hoor het graag!!

  Merel

  Beantwoorden
  • Hi Merel,
   Leuk dat je dit wil gaan doen, daar ga je geen spijt van krijgen!
   Als je de slaapcabine boekt, mag je je koffer gewoon meenemen in de cabine. Het is niet erg groot, maar wij hadden ook onze spullen in de cabine liggen. Nog een voordeel om voor de cabine te gaan, je spullen liggen dan veilig binnen!
   Groetjes en alvast veel plezier!

   Sofie Hoebe

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *