Hero background

Hero background

Brazilië

Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en staat natuurlijk bekend om voetbal. Maar een reis naar Brazilië is uiteraard zeer gevarieerd. Het is de thuisbasis van jungles, bossen, stranden, bergen, rivieren en twee van ’s werelds grootste en drukste steden: Sao Paulo en Rio de Janeiro. Brazilianen spreken Portugees, maar anders dan in Portugal wordt gesproken. In de stad vind je ook Brazilianen die Engels spreken.

Wanneer je wilt gaan backpacken of reizen door Brazilië, kan het best lastig om een logische route te vinden voor drie weken vakantie, omdat de afstanden zo enorm zijn! Onze tips lees je hier!

Handig om te weten

Reisblogs over Brazilië

Reizen naar Brazilië

De Braziliaanse toeristenindustrie is grotendeels gebaseerd op de natuurlijke schoonheid van het land, met spectaculaire watervallen, lange stranden, rivieren, meren en prachtige bergen. Het land staat ook bekend om zijn carnavals en feesten. Een backpack rondreis door Brazilië kunnen we van ons lijstje afstrepen!

Rondreizen door Zuid-Amerika

Om de hoogtepunten van Brazilië alleen al te ontdekken kun je maanden uittrekken. Brazilië grenst zo’n beetje aan alle landen in Zuid-Amerika waaronder de landen Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië en Uruguay.