Bryce Canyon National park: bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips!

Bryce Canyon National park: bezienswaardigheden, hoogtepunten en tips!

Bryce Canyon National Park is een magische wereld op zich. Het bestaat uit duizenden kleine en grote rotspilaren in de welbekende rood-oranje kleur gecombineerd met prachtige valleien. Het toffe is dat je de Hoodoo’s, zoals de rotspilaren worden genoemd, niet alleen van bovenaf kunt bekijken, maar je kunt ze ook van dichtbij bekijken via een van de vele wandelroutes. Dwaal door de Hoodoo’s heen alsof je regelrecht in een sprookje bent gestapt. Ervaar hoe groot de rotspilaren eigenlijk zijn. Het fijne aan Bryce Canyon NP is dat het veel uitzichtpunten heeft waar je kunt genieten van het adembenemende uitzicht. In dit blog lees je mijn tips over de mooiste uitzichtpunten van het park en nog veel meer!

Bryce Canyon NP bezoeken

Het sprookjesachtige tafereel van Bryce Canyon National Park moet je opnemen in je rondreis wanneer je in het westen van Amerika bent. De rotsformaties in het park zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door erosie. Het gebied waar je de Hoodoo’s vindt wordt ook wel een amphitheater genoemd. Dit nationale park is erg makkelijk te bezoeken omdat het merendeel van de hoogtepunten aan de hoofdweg (route 63) zijn gelegen.

Bryce Canyon City is het centrum van het nationale park, hier vind je het visitor center, de campgrounds en enkele accommodaties. Je kunt je bezoek aan Bryce Canyon makkelijk combineren met een bezoek aan Zion NP en Grand Canyon NP. De stad Kanab ligt centraal tussen deze nationale parken. Veel reizigers die niet in het nationale park overnachten doen dit in Kanab of een van de kleinere plaatsen net buiten het park. Vanaf Kanab sta je in 1,5 uur rijden midden in Bryce Canyon NP. Plan 1 volle dag voor dit park als je alleen de uitkijkpunten wilt bezoeken. Wil je wandelen plan dan minimaal 2 volle dagen.

Bryce Canyon National Park

Eerst dit nog

Helaas hebben wij deze trip niet kunnen maken vanwege het coronavirus. Omdat wij onze trip wel al gepland hadden en veel uitgezocht hadden, heb ik besloten deze info toch te delen. Dit artikel is gebaseerd op veel informatie van de officiële website van het Bryce Canyon National Park.

Tips ter voorbereiding op je bezoek

1. Beste reistijd

Bryce Canyon NP bezoek je het beste van juni tot en met september. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 25 graden.

2. Plan je route

Als je Bryce Canyon NP bezoekt doe je dit waarschijnlijk in combinatie met een aantal andere fantastische plekken in Amerika. Bekijk dus vooraf welke plekken je wilt bezoeken en plan vooraf je route. Combineer Bryce Canyon NP bijvoorbeeld met Zion NP, Grand Canyon NP, Yosemite NP en Las Vegas.

3. Reserveer je hotel / camping

Wil je in Bryce Canyon NP overnachten in een hotel of met je camper op een campground staan dan is het heel verstandig om te reserveren. Zeker in het hoogseizoen zijn de meest populaire plekken last minute niet meer beschikbaar.

4. America the beautiful pass

Je betaalt voor alle nationale parken in Amerika entree, dit is gemiddeld tussen de $ 10 en $ 25 en geldig voor één voertuig inclusief inzittenden. Bezoek je meerdere nationale parken (4 of meer) dan kun je beter de America the beautiful pass kopen. Deze nationale parken pas kost $ 80,- en is 1 jaar geldig, voor één auto met inzittenden. Je koopt de pas bij het nationale park of vooraf online. Omdat de pas 1 jaar geldig is wordt de pas ook vaak voordelig via Marktplaats verkocht.

5. Neem een creditcard mee

In Amerika wordt heel veel met de creditcard betaald. Je kunt op veel plekken niet betalen met een gewone bankpas. Neem dus een creditcard mee en vergeet je pincode niet.

Bezienswaardigheden Bryce Canyon NP

Er is zoveel te zien en te doen in Bryce NP! Het is dus slim om vooraf uit te zoeken wat je wilt zien en doen. Op dit kaartje vind je de populairste bezienswaardigheden van Bryce Canyon NP.

Bezienswaardigheden Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon NP heeft een groot aantal uitzichtpunten waardoor je zonder al te veel moeite een groot deel van het park snel hebt gezien. De uitzichtpunten liggen allemaal aan Road 63, die vanaf het Visitor Center 27 km lang is. De volgende hoogtepunten mag je niet missen:

Sunrise Point

Vanaf dit punt heb je een weids uitzicht op het park en zelfs nog ver daar buiten. Het wordt helemaal sprookjesachtig wanneer je dit punt bij zonsopkomst bezoekt en de zon het amphitheater goed belicht.

Sunset Point

Ook vanaf Sunset Point heb je een prachtig uitzicht op het amphitheater van het park waar je de prachtige hoodoo’s en de groene bomen kunt zien. Dit is een goede plek om je dag af te sluiten met een fantastische zonsondergang.

Hoogtepunten Bryce Canyon
Sunset Point

Bryce Point

Bryce Point is bij veel reizigers een van de hoogtepunten van het park. Vanaf hier heb je het meest weidse uitzicht op alle prachtige hoodoo’s in het amphitheater. Ook dit punt is populair om de zonsopkomst te zien en de kleuren van de rotsformaties te zien veranderen naar mate de zon hoger komt te staan.

Inspiration Point

Vanaf dit uitzichtpunt heb je wederom een adembenemend uitzicht op de honderden hoodoo’s. Het mooie aan dicht uitzichtpunt is dat je vanaf hier de verschillende kleuren van de rotsen goed kunt zien.

Bezienswaardigheden Bryce Canyon
Inspiration Point

Paria View

Vanaf Paria View kijk je uit op een aantal hoodoo’s die hoog boven de bodem van de kloof uit komen om belicht te worden door de laatste zonnestralen van de ondergaande zon. Wanneer de zonnestralen deze hoodoo’s belichten ligt de rest van het park al in de schaduw. Dit punt is misschien nog wel beter om de zonsondergang te bekijken dan Sunset Point.

Farview Point

Farview Point laat je de overgang zien naar de natuur buiten het Bryce Canyon NP. Je ziet hier de roodkleurige rotsformaties langzaam overgaan in een bosrijke omgeving. Daarnaast staat dit punt bekend om het weidse uitzicht, je kunt op heldere dagen soms wel tot meer dan 100 km ver weg kijken.

Rainbow Point & Yovimpa Point

Deze twee punten liggen aan het einde van de Road 63 en zijn ook meteen de twee hoogstgelegen uitkijkpunten. Vanaf Rainbow Point kijk je uit op zuidelijk Utah en kun je op heldere dagen zelfs een gedeelte van de Grand Canyon zien! Bij Yovimpa Point zijn de gesteentelagen van het nationale park goed te zien.

Highlights Bryce Canyon National Park
Rainbow Point

Fairyland Point

Dit uitzichtpunt is een van de populairste punten. Je vindt dit uitzichtpunt net voor de ingang van het nationale park via een zijweg: Fairyland Road. Je kijkt uit op het Fairyland Canyon amphitheater en het gave van dit punt is dat je de hoodoo’s van dichtbij kunt aanschouwen.

Overige uitzichtpunten

Naast bovenstaande uitzichtpunten zijn er nog een aantal andere punten die je kunt bezoeken.

  • Swamp Canyon
  • Natural Bridge
  • Agua Canyon
  • Ponderosa Canyon

Net buiten het park vind je Mossy Cave waar je midden tussen de rotsen staat en je buiten de zomerperiode een kleine waterval kunt zien.

Mooiste wegen

Zoals ik eerder al heb benoemd liggen bovenstaande hoogtepunten allemaal aan dezelfde weg in het park, namelijk Road 63. Deze weg is vanaf het Visitor Center 27 km lang. Het beste kun je alle hoogtepunten bezoeken door helemaal door te rijden naar het einde (bij Rainbow Point & Yovimpa Point) en vanuit hier terug te rijden en te stoppen bij de uitzichtpunten die allemaal aan de rechterkant van de weg liggen.

Wandelroutes

Net als bij andere nationale parken geldt hier hetzelfde, als je het park optimaal wilt beleven dan moet je zeker een of meerdere wandelingen maken. Dit zijn de meest populaire wandelingen:

  • Rim Trail: Via deze 17 km lange route kom je langs de meeste hoogtepunten en zie je de hoodoo’s en het amphitheater van bovenaf. Deze route is relatief makkelijk.
  • Queen’s Garden & Navajo Trail: Deze route van 4,7 km combineert het open karakter en de uitzichten op de hoodoo’s van de Queen’s Garden Trail met de smallere delen van hoge kalkstenen muren en haarspeldbochten langs de Navajo Loop Trail. Deze route heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Je kunt ook een van de routes lopen.
  • Peekaboo Trail: Deze route van 8,4 km start bij Bryce Point en neemt je via steile paden mee naar het hart van de canyon. Deze route is pittig door de grote hoogteverschillen. Je kunt deze route ook combineren met de Queen’s Garden & Navajo Trail.

Je hebt ook heel veel opties voor meerdaagse wandelingen, bekijk hiervoor de informatie op de eigen website van het Bryce Canyon National Park.

wat doen in Bryce Canyon National Park

Doen in Bryce Canyon NP

Bryce Canyon NP is vooral gericht op de uitkijkpunten langs route 63 en de wandelingen die je door het park kunt maken. Daarnaast kun je ook nog paardrijden in het park of meedoen aan de ranger programma’s die het park aanbiedt.

Vervoer in Bryce Canyon NP

Je kunt de hoogtepunten van Bryce Canyon NP op route 63 gewoon met je eigen auto of camper bezoeken. Er zijn op bepaalde punten wel restricties voor voertuigen langer dan 20 feet. Je kunt daarnaast gebruik maken van de gratis Shuttle Bus.

Overnachten in Bryce Canyon NP

Overnachten in Bryce Canyon NP doe je in Bryce Canyon City of een van de plaatsjes net buiten het park. De plaats Bryce ligt het dichtst bij het nationale park. Vanuit hier ben je in 5 minuten in het nationale park. Ook vind je veel accommodaties langs route 12 dichtbij het park. Plan minimaal 1 volle dag, maar liever 2 dagen in voor Bryce Canyon National Park.

Hotel tip: Best Western PLUS Ruby’s Inn

tips bryce canyon National park

Dit hotel ligt in het plaatsje Bryce en op slechts 5 kilometer van het Visitor Center. Je kunt lekker relaxen in het zwembad en genieten van een lekkere maaltijd in het eigen restaurant. Alle kamers zijn sfeervol ingericht en hebben airco. Reizigers zijn ontzettend tevreden over de goede locatie en het lekkere ontbijtbuffet en beoordelen het hotel met een 8.1! Je boekt in dit hotel een tweepersoonskamer voor 157,- euro per nacht inclusief ontbijt. Ook zijn er vierpersoonskamers beschikbaar.

Hotel tip: Bryce View Lodge

Hoogtepunten Bryce Canyon National Park

Vanuit dit hotel ben je binnen 5 minuten bij het Visitor Center. Ook is dit hotel voorzien van een lekker zwembad. Alle kamers zijn basic ingericht en hebben airco. Andere reizigers zijn heel tevreden over de goede locatie dichtbij het park en beoordelen de Bryce View Lodge met een 7,5. Een tweepersoonskamer waar je ook met 4 personen kunt overnachten boek je voor € 128,- per nacht.

Hotel tip: Bryce UpTop Lodge

Bryce Canyon hoogtepunten

Net buiten het nationale park, op zo’n 10 minuten van het Visitor Center, vind je de Bryce UpTop Lodge. Het hotel en de meeste kamers zijn basic maar leuk ingericht. Het hotel heeft een eigen restaurant en gratis parkeergelegenheid. Alle kamers zijn voorzien van een magnetron en koelkast. Reizigers beoordelen dit hotel door de goede locatie met een 7,4. Een tweepersoonskamer boek je in dit hotel al voor € 86,- per nacht.

Wil je liever voordeliger overnachten of ben je op zoek naar campground tips voor Bryce Canyon NP, lees dan snel mijn tips voor leuke hotels en campgrounds.

Dagindeling voor 2 dagen in Bryce Canyon NP

Dag

Heb je maar 1 volle dag in Bryce Canyon National Park, zorg dan dat je de avond vooraf al in of dichtbij het park overnacht zodat je optimaal gebruik van je tijd kunt maken. Ben je twee of meer dagen in het park dan kun je er ook voor kiezen om vroeg aan te rijden zodat je in de ochtend aan komt in het park. Bezoek op deze eerste dag alle uitkijkpunten van het park. Doe dit met je eigen auto/ camper of met de shuttle bus.

Dag

Ben je twee dagen in het park dan kun je vandaag de hoodoo’s in het park van dichtbij gaan bekijken door een wandeling te maken of te gaan paardrijden in het park. Informeer voor alle mogelijkheden bij het Visitor Center. Aan het einde van deze dag kun je door reizen naar de volgende locatie van jouw route.

Heb je nog vragen over jouw bezoek aan het Bryce Canyon National Park of je rondreis naar Amerika? Stel je vragen gerust, ik help je graag!

Have fun en reis je vrij ,
Esther

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Booking.com, Unsplash & Pixabay
esther blogger reisjevrij

Esther Jacobs

Tijdens mijn eerste backpack reis in 2011 ben ik verliefd geworden op de overvloed aan natuur die de wereld ons te bieden heeft. Mooie kustlijnen, immense bergketens, parelwitte stranden, schitterende meren en ga zo maar door! Voor een reisje midden in de natuur mag je mij 's nachts best wakker maken. En weet je wat top is? Je hoeft niet eens ver weg om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft, want in Europa kun je ontzettend veel mooie plekjes vinden! Ik deel graag mijn reistips met jou! Lees je mee?

Meer over Esther Jacobs

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *