Hero background

Hero background

Bulgarije

Bulgarije

Dit Oost-Europese land is grotendeels onbekend bij ons als vakantieland en ook wel een beetje onbemind. Volledig onterecht: je vindt er prachtige gebouwen, heel mooie pittoreske dorpjes, schitterende natuur, gebergtes en veel wandelmogelijkheden. Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is een leuke bestemming voor een citytrip. Tevens het perfecte startpunt voor een rondreis door Bulgarije.

Handig om te weten

Onze reisroute

Alle reisblogs en tips

Handing om mee te nemen

Reizen naar Bulgarije

Bulgarije wordt steeds populairder onder de jongeren. Sunny Beach is een goedkope en zonnige vakantiebestemming, waar ook gefeest kan worden. Wat veel mensen niet weten is dat Bulgarije natuurlijk veel meer te bieden heeft dan dat. Het land is zeer divers. De natuur is hier werkelijk prachtig en daarnaast zijn er veel prachtige bouwwerken en pittoreske dorpen.

Hoe lang moet je gaan?

In Bulgarije is er veel te zien en te doen. Wil je de hoogtepunten van dit land ontdekken? Dan is een roadtrip van minimaal 3 weken aan te raden. Tussen sommige plekken is de reisafstand zo’n 4 uur, dus dan is het ook de moeite waard om er een tijdje te verblijven.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Bulgarije is heel goed te doen. De wegen zijn over het algemeen goed, al kom je natuurlijk ook slecht onderhouden wegen tegen met veel kuilen. Bulgarije is een prima fly & drive bestemming.

Check voor het boeken en je vertrek het actuele reisadvies.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Bulgarije is een Balkanland dat grenst aan Turkije, Griekenland, Roemenië, Servië en Noord-Macedonië. Omdat Bulgarije zo’n groot land is, hoef je het niet te combineren met andere landen om er een complete roadtrip van te maken.