Hero background

Hero background

Cambodja

Cambodja

Toen ik naar Cambodja reisde, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten van dit land. Het is een buurland van Thailand en daarom vond ik het een goede reden om een paar delen van Cambodja mee te pikken tijdens mijn vakantie. Cambodja blijkt een populaire bestemming te zijn voor backpackers en reizigers die door Zuidoost- Azië trekken. De eeuwenoude tempels van Angkor zijn hier de reden voor. Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld, tevens één van de zeven oude wereldwonderen. Zet Cambodja daarom zeker op je bucketlist.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door Cambodja

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Cambodja

Cambodja is een interessant land, met een rijke cultuur en droevige geschiedenis. Je ontdekt het ongetwijfeld tijdens je rondreis. Naast de highlights in Siem Reap en Phnom Penh, heeft Cambodja meer te bieden. Mooie stranden en rivieren of bijvoorbeeld het Cambodjaanse platteland.

Is het veilig?

We krijgen vaak de vraag of Cambodja een veilig land is. Mijn antwoord hierop is ja en nee… Net zoals in heel veel Aziatische landen, zijn er enkele mensen uit op jouw geld. Oplichting komt daarom wel vaker voor, in winkels, aan de grens of gewoon op straat. Daarnaast zijn wij in de avonduren beroofd door jongens op een scooter, de zogenaamde tasjesdieven. Ze rijden langs en grissen je tas uit je handen. Stop belangrijke papieren en bankpasjes daarom in de kluis op je hotelkamer of, draag het onder je kleding.

Bekijk voor het boeken van je reis en voor vertrek altijd het actuele reisadvies van Cambodja!

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben veel gereisd met het openbaar vervoer (bus), privé taxi’s en toeristenbusjes. Het is erg afhankelijk van je bestemming wat de beste optie is. Natuurlijk kun je ook een binnenlandse vlucht nemen. Reizen met de toeristenbus is ook erg goedkoop.

Interessante buurlanden

Cambodja is vaak één van meerdere landen die backpackers bezoeken tijdens hun rondreis door Zuid-Oost Azië. Verblijf minimaal 2 weken in Cambodja om een goede indruk te krijgen van het land, bij voorkeur 3 of 4 weken voordat je verder reist. Wij combineerden Cambodja met buurland Thailand, maar Vietnam en Laos worden ook vaak gecombineerd in één rondreis.