Rondreizen met een camper: de leukste camperlanden

Ideale landen om te bereizen met een camper

Campers zijn al jaren populair en dat is zeker niet zonder reden! Ik ben twee keer op reis geweest met een camper en vind het heerlijk. Het biedt je zoveel vrijheid, je kunt altijd gaan en staan waar je wilt en je hebt altijd je eigen spulletjes bij je. Geen gesleep met tassen en koffers. Tijdens een lange rit kun je lekker even stoppen en wat eten maken, of zelfs een dutje doen! Je hoeft je bovendien nooit zorgen te maken over waar je slaapt die avond, want je hebt je bed gewoon bij je. Ook al vind je geen camping, je kunt altijd gewoon ergens gaan staan (al dan niet soms illegaal). Als een plek minder leuk is dan verwacht, rijdt je zo weer weg, en andersom natuurlijk. Ikzelf heb door Amerika en het noorden van Australië gereisd met een camper en wil graag nog andere landen ontdekken! Ik heb hier op een rijtje gezet welke landen zich goed lenen voor een reis met de camper.

Verenigde Staten

camperreis door amerika tips

Met stipt op één, en niet voor niets natuurlijk. Dit immens grote land heeft zoveel bezienswaardigheden, van national parks en stranden naar grote steden en alles daartussen. Hoe kun je dit alles beter verkennen dan met de camper? Wij hebben in ieder geval de ultieme route in Amerika al voor je uitgestippeld. Wat ik erg leuk vond aan het reizen met een camper in Amerika, is dat we van national parks als Yosemite en de Grand Canyon naar steden als Las Vegas en San Diego gingen, maar ook op het strand hebben gelegen in Malibu en Santa Monica. Je ziet zoveel verschillende dingen en dit is heel indrukwekkend. Vooral voor in de parken is een camper erg handig, gezien het gebrek aan hotels. In de stad ben je juist weer wat minder wendbaar, maar ook hier zijn campings te vinden!

camperreis canada huren camper tips

De camper moet je natuurlijk van te voren uitzoeken en reserveren. Als je een fijn overzicht wilt over het huren van een camper of het maken van een mooie reis, maak dan een camperreis door Amerika via tenzingtravel.nl. Zij kunnen de camper of de hele reis voor je regelen. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van je camperreis door Amerika! Niet alleen in dit prachtige land kun je via Tenzing Travel campers huren, zij zitten in vele landen.

Canada

Mooie camperreis

Ook dit grote land is er één die super veel te bieden heeft. Bezoek hier grote steden als Vancouver, rijd door eindeloze bossen en sluit af bij de Niagara Falls. Je kunt verschillende routes maken in Canada. Net als in de Verenigde Staten beschikt Canada over veel campings waar je terecht kunt met je camper. Bovendien is dit in de National Parks wederom één van de beste manier om te overnachten.

Australië

camper huren in australie en nieuw zeeland tips

Dit continent is super groot en heeft veel te ontdekken met een camper. Wij zijn zelf enkel nog maar in het noorden van Australië geweest en hebben daar met de camper rondgereisd. Net zoals in de vorige landen was een camper hier erg handig en eigenlijk soms zelfs de enige mogelijkheid. Hotels had je in Kakadu National park bijvoorbeeld niet, en in een tentje slapen ging ook niet vanwege de krokodillen. Dit zal in het zuiden van Australië wel anders zijn, maar een camper blijft natuurlijk handig! Een mooie route om in Australië met de camper aan te doen is de Great Ocean Road, en ook het Zuid-Westen van Perth naar Esperance is geweldig!

goede landen voor camperreis australie

Nieuw-Zeeland

camperreizen tips

Nieuw-Zeeland heeft enorm veel te bieden! Van wereldsteden als Auckland en Queenstown, naar tropische sferen bij de Bay of Islands. Onderweg tref je vulkanisch landschap met geisers, gletsjers en fjorden. Spot walvissen bij Kaikoura en bezoek de bergen in Mount Cook. Waar anders vind je in één land, zoveel verschillende natuurverschijnselen en bezienswaardigheden?! Zowel Australië als Nieuw-Zeeland staan er om bekend aardig prijzige landen te zijn. De campings vallen echter alles mee. Rondreizen met de camper kan dus ook besparend werken!

Zuid-Amerika

leukste landen om een camper te huren zuid amerika tips

Misschien minder voor de hand liggend wanneer je aan een camperreis denkt, maar ook hier kun je campers huren van Tenzing Travel. In Zuid-Amerika kun je denken aan landen als Chili, Argentinië en Peru. Hoewel je misschien niet meteen aan deze landen denkt om te reizen met een camper, lenen zij zich er juist heel erg goed voor! Dit onder andere vanwege het feit dat je overal vrij mag kamperen. In veel andere landen mag je niet zomaar overal staan en slapen. Bovendien beschikt Peru over de Pan American Highway: de langste route ter wereld!

Zuidelijk Afrika

camperreis namibie

In Zuidelijk Afrika lenen de landen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana zich voor een camperreis. Op deze manier kun je Kaapstad, de droge woestijn in Namibië en de Big Five in Botswana spotten tijdens één reis! Hoe vet is het om vanuit je eigen camper wild life te zien! Wij hebben met een groepsreis deze route gereden. Op de gekste plekken kwam je campings tegen (vaak gewoon met zwembad!), we kwamen langs dorpen en steden (zoals de hoofdstad van Namibië) en soms reed je met de bus dwars door de Wild Life parken heen. Prima landen dus om zelf met de camper te ontdekken! Ook het noorden van Afrika, bijvoorbeeld Marokko, biedt goede reismogelijkheden met de camper.

IJsland

camper huren in europa tips ijsland route

Wederom een minder voor de hand liggend land, maar wel upcoming onder camperreizen. Je denkt misschien meteen aan winterse omstandigheden, maar ook (juist) in de zomermaanden is IJsland een prachtig land. Je hebt er natuur zoals je bijna nergens anders in Europa vindt, zoals geisers, watervallen en vulkanen. Een bekende route die je kunt volgen is de zogeheten ‘Golden Circle‘. Een bijkomend voordeel van reizen met de camper in IJsland: accommodaties kunnen daar vrij prijzig zijn. Aangezien jij je accommodatie met je meeneemt, bespaar je deze kosten!

Roadtrip door Europa

vijf ideale landen voor een camper reis

Je hoeft het natuurlijk niet bij één land te houden. Heel Europa leent zich namelijk ook voor een leuke roadtrip met een camper! Stippel een route uit of laat je verassen. Door de open grenzen van de Europese Unie houdt niets je meer tegen! Bovendien zijn er in Europa veel campings en campingplaatsen te vinden. Maak onderweg stops in hoofdsteden als Parijs, Rome en Barcelona. Ga de Costa Brava af om op het strand te liggen. Shop in Milaan en eindig je reis in de bergen van Oostenrijk. Met een camper is álles mogelijk!

tips huren camper europa

Vragen? Stel ze hieronder.

Have fun en reis je vrij,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
  • Geweldig artikel.

    reisblogger

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *