Hero background

Hero background

Canada

Canada

Canada is een van die landen die voortdurend in de “Top 10″ reisbestemmingen staat. Dit op één na grootste land ter wereld heeft het allemaal: Tegekke steden, ongelofelijke natuurlijke schoonheid met talloze meren, watervallen en bergen, heerlijk eten en een unieke cultuur. Naast de 1001 hikes die je kunt maken door de prachtige natuur, kun je in Canada ook terecht om te skiën of om wildlife te spotten. Dankzij de talloze hoogtepunten die dit land heeft, zou je elk jaar naar Canada kunnen reizen zonder dat het een saaie reis wordt.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door Canada

Canada reisblogs en tips

Reizen naar Canada

Of je nu een hardcore adrenaline junkie bent, een oog hebt voor het spotten van wild, een fervent wandelaar of een liefhebber van grote steden: Canada heeft het allemaal. Zowel het oosten als westen van het land is bezaaid met nationale parken en natuurschoon, al draait het in het oosten ook om de grote steden met o.a. Toronto, Ottawa en Montreal. In het westen vind je de bekende natuurparken Jasper en Banff met onwerkelijk natuurspektakel.

Beste reistijd

Omdat Canada zo’n groot land is, is de beste reistijd afhankelijk van het gebied dat je wilt bezoeken en de activiteiten die op de planning staan. Als je wilt gaan skiën, dan bezoek je Canada natuurlijk in de wintermaanden. De winter duurt vrij lang in Canada en loopt over het algemeen van oktober t/m maart. Hoewel in mei kan er ook nog sneeuw vallen in het westen. Juni en september zijn perfecte maanden om het westen te bezoeken: de kans op aangenaam weer, lagere prijzen en minder toeristen. De temperaturen zijn natuurlijk afhankelijk van welk deel van Canada je bezoekt, maar Vancouver krijgt zelden sneeuw terwijl Montreal ijskoud is!

Hoe lang moet je gaan?

Je kunt maanden door Canada reizen en nog steeds niet alles gezien hebben. In 2,5 tot 3 weken kun je wel veel highlights meepikken in het Westen, of juist het Oosten. Plan echter ook een paar rustmomenten tijdens je vakantie, want de reisafstanden zijn relatief lang en op bepaalde plekken is zoveel te zien en doen.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen huurauto of camper! Dat geeft je zoveel vrijheid. Met een eigen huurauto onder je kont ben je flexibel en kom je overal. Je overnacht in hotels of leuke B&B’s, of misschien wel avontuurlijker met een tentje op de camping. Huur je een camper? Dan ben je aangewezen op de beschikbare plekken op de campings. Sfeervol is het zeker en eens een hele andere manier van reizen.

Wildlife

Canadese dieren in het wild zijn een belangrijk onderdeel van een vakantie in Canada. In het westen vind je de meeste dieren. Het spotten van een beer in het wild is voor veel vakantiegangers een hoogtepunt van hun vakantie. Canada heeft een grote berenpopulatie en veel andere dieren in het wild. De ijsbeer kom je natuurlijk niet zomaar tegen, maar de kans op een zwarte beer of grizzlybeer is aanzienlijk groter. Ook kun je bizons, elanden en vele vogelsoorten spotten. Orka’s en walvissen kun je met een beetje geluk spotten vanaf de kust, maar er zijn ook speciale tours waarbij je dichter bij de dieren kan komen (als je ze vindt).