Citytrip Brugge | Tips voor een weekendje weg
tips stedentrip citytrip brugge

Tips voor een weekendje Brugge: wat zien en doen

Brugge.. de stad van de Brugse Zot, mooie grachten en heerlijke wafels! Het wordt ook wel ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd, en deze romantische stad is zeker een bezoekje waard. Wat moet je doen wanneer je 2 of 3 dagen in deze Belgische stad bent? Mijn tips voor een weekendje Brugge lees je hier!

Wat doen tijdens een citytrip in Brugge?

tips brugge 2 dagen

Brugge is een prachtige stad, vol pittoreske straatjes, chocolatiers en romantische plekjes. Vanaf Eindhoven rij je in zo’n 2 uurtjes naar deze stad toe. Ik geef je graag wat tips van dingen die je zeker moet doen wanneer je hier een weekendje bent.

  • Maak een rondvaart over de Reien

Hoe cliché ook, dit hoort gewoon bij een bezoekje aan Brugge. Lekker romantisch op de boot langs de mooie plekjes varen. Zo kom je langs de bekende ‘Rozenhoedkaai’ en langs talloze andere mooie gebouwen. Brugge is leuk om lopend doorheen te wandelen, maar vanaf het water heb je misschien nog wel een mooier uitzicht!
Een rondvaart duurt zo’n half uur en een gids vertelt je onderweg over de bezienswaardigheden. Je kan op verschillende plekken op de boot stappen en een ritje kost €8 per persoon.

stedentrip brugge tips
Varen over de reien
citytrip brugge weekend tips
De Rozenhoedkaai
  • Bezoek Begijnhof ten Wijngaerde

Deze mooie verzameling witte huisjes vind je nabij het Minnewaterpark. Het is het enige nog bestaande Begijnhof in Brugge. Er wonen geen begijnen meer, maar sinds 1927 woont er een kloostergemeenschap. Deze plek staat ook op de UNESCO wereldergfoedlijst en is zeker een mooie serene plek om eens doorheen te wandelen.

tips weekendje brugge
Begijnhof Ten Wijngaerde
  • Smul van Belgische lekkernijen

Tijdens je bezoek aan Brugge móet je natuurlijk wel de lekkere chocolade proeven! Ze verkopen hier op elke hoek van de straat heerlijke pralines. En wat te denken van een wafel? Inclusief aardbeien en chocoladesaus natuurlijk! Mmmm 🙂

stedentrip brugge tips
Smullen van Belgische wafels
  • Spot al wandelend de mooiste plekjes

Wandelen door het mooie Brugge is geen straf. Er zijn talloze pittoreske straatjes en prachtige bouwwerken te zien. Loop over de Grote Markt, langs de Onze Lieve Vrouwenkerk en het hoge Belfort, en vergeet ook het mooie stadhuis niet.

citytrip weekend brugge tips
Je ziet veel mooie gebouwen in Brugge
tips stedentrip brugge
Het stadhuis in Brugge
  • Rondleiding bij Brouwerij de Halve Maan

Een bezoek aan Brugge is niet compleet zonder het proeven van een Brugse Zot. Brouwerij de Halve Maan is uiteraard de beste plek om dit te doen! Hier kun je een rondleiding krijgen waarbij je van alles leert over hoe Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen wordt. Deze rondleiding is erg leuk en de brouwerij is een mooi gebouw! Bovenaan heb je nog een prachtig uitzicht over de stad. De brouwerij is namelijk de op 2 na hoogste plek in Brugge. Dus mocht je de 366 treden van de Belfort niet beklommen hebben, is dit alsnog een mooie alternatief om eens rond te turen over de stad. Als afsluiting van de biertour krijg je een lekkere koude Brugse Zot. Proost!
Een rondleiding kost €10 per persoon en duurt zo’n 45 minuten. Ze worden dagelijks gehouden tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Reserveren kan online of je koopt ter plekke een kaartje.

tips stedentrip weekend brugge

stedentrip weekend brugge tips 2 dagen
Uitzicht vanaf de brouwerij
  • Struin over de markt op zoek naar mooie schatten

Kijk zeker of er toevallig een rommelmarkt wordt georganiseerd. Heel leuk om doorheen te wandelen en daar zijn vaak veel mooie nieuwe én tweedehands schatten te vinden.

tips brugge weekend
Op zoek naar schatten tijdens de rommelmarkt

Eten in Brugge

Er moet natuurlijk ook gegeten worden! Ontbijten of lunchen doe je bijvoorbeeld bij That’s Toast. Behalve een leuke binnenplaats heeft dit restaurant echt heerlijke gerechtjes! Zo smulde ik van een lekkere toast met zalm en avocado, mmm! Ook Li o Lait is een lekkere lunchplek en Sanseveria schijnt heerlijke bagels te hebben.
Avondeten deden wij bij Marco Polo Noodles, wat ook errúg lekker was! En wat dacht je van gewoon een lekker patatje met Belse mayo? Dat mag natuurlijk ook niet ontbreken bij een bezoek aan onze zuiderburen! 🙂

lunch tips weekendje brugge
Heerlijk ontbijten of lunchen doe je bij That’s Toast!

Overnachten in Brugge

Wij boekten een Bed and Breakfast via Airbnb. We hadden een super mooi appartement met een geweldige ligging. Ideaal voor een stedentrip in Brugge.
Jij kunt €25 korting krijgen op je eerste boeking via Airbnb! Boek via deze link!

Liever een hotel boeken? Martin’s Brugge is een nieuw en modern hotel met mooie kamers. Hij scoort een 8,3 op Booking.com en je slaapt er vanaf €95 per nacht midden in het historisch centrum van Brugge.

hotel tips brugge stedentrip
Martin’s Brugge

Ook een mooie keuze; Hotel Boterhuis. Dit sfeervolle hotel heeft maar liefst een score van 8,7 op Booking.com. Je slaapt hier vanaf €115 en hebt dan ook een heerlijk ontbijt erbij.

tips hotel brugge citytrip overnachten
Hotel Boterhuis

Tips weekendje Brugge

Dit waren mijn tips voor een bezoek aan Brugge. Hopelijk heb je er iets aan! Wij hebben er een heerlijk weekend gehad. Brugge is een mooie en romantische stad!

2 dagen brugge
Romantisch Brugge!

Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder!

Travel blogger

Over de auteur

client-photo-1
Laura de Greef
In 2017 reisde ik zeven weken door Zuid-Afrika en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Samen met mijn vriend zit ik geregeld in het vliegtuig om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Mijn motto? Don’t let your dreams be dreams! Lees je mee?

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.