Colca Canyon trekking: Cabanaconde → Llahuar
route to llahuar

Colca Canyon trekking: van Cabanaconde naar Llahuar

Twijfel geen moment en bezoek de Colca Canyon. Ik vond dit een van de mooiste gebieden van Peru! Tijdens onze rondreis deden wij een zelfstandige trekking van 2 dagen en 1 overnachting. Wij kozen voor de trekking van Cabanaconde naar Llahuar. Er zijn nog genoeg andere routes, bekijk ze hier: trekking routes. Ik zal onze route van Cabanaconde naar Llahuar nu kort uitleggen.

1

Route van Cabanaconde naar Llahuar

Hoewel ik vrij veel moeite had met het uitspreken van de naam – soort van “Djawuar” of “Jaguar” – kozen wij voor deze route omdat deze minder toeristisch was. En dat klopt. We waren een van de weinige toeristen op het pad! Verder niemand… Met wat aanwijzigingen van de locals vonden we Mirador Achachiwa, het startpunt van het pad. Vanuit Cabanaconde loop je naar Bolivar street. Uiteindelijk kom je bij de ‘bull ring’ zoals hieronder op de foto te zien is.

Bullring route cabanaconde naar Llahuar
Met de bullring aan je linkerzijde, ga je naar links!

Bij de bull ring ga je naar links en niet naar rechts (ook al staat daar “Mirador de Achachiwa”). Je buigt dus links af en komt vervolgens bij een verlaten voetbalveld. Na vijf minuten bereik je het viewpoint: een houten hutje met een fantastisch uitzicht!

Mirador de Achachiwa

De route naar Llahuar begint bij Mirador de Achachiwa. Dit kun je niet missen!

Mirador de Achachiwa - Cabanaconde
Mirador de Achachiwa, niet te missen!
llahuar lodge
Llahuar vanuit Mirador de Achachiwa. Blauwe pijl is Llahuar ongeveer…

Vanuit dit punt kun je bijna tot in Llahuar kijken. Het pad is makkelijk te volgen en als er splitsingen zijn, dan zijn er aanwijzigingen (zoals de groene steen op de foto hieronder)!

Trekking Cabanaconde naar Llahuar
Het beginpunt van de route. Zie je de groene steen?

En zo begint onze trekking. We dalen af en klimmen weer omhoog, dalen af en moeten daarna weer een stukje klimmen. De paden zijn makkelijk te volgen.

Pad colca canyon
Pad naar beneden!

Tip! Vertrek zo vroeg (08.00u) mogelijk om de warmte voor te zijn.

Wij begonnen onze trekking eigenlijk veel te laat! Pas rond 11.00u. Dit is het heetste moment van de dag. Neem zeker 2 liter water mee per persoon, zonnebrandcreme, goede wandelschoenen én een hoofddeksel. Je kunt in Cabanaconde een leuke hoed of pet kopen voor een paar euro. Ook kochten wij mueslirepen, broodjes en avocado in het dorp. Je lunch moet je zelf verzorgen want op de route kom je geen winkeltjes tegen!

Colca Canyon Peru
Uitrusten met de mooiste uitzichten!

5,5 uur later bereiken we Llahuar Lodge! We hebben er met onze vele fotomomenten en korte adempauzes een uur langer over gedaan dan ingeschat! Mike had ook erg veel last van zijn knieën. Anyway, Llahuar Lodge was een heerlijk verblijf!

Llahuar Lodge Colca Canyon
Eindelijk bereiken we Llahuar Lodge diep in de Colca Canyon!

Op 2 meter van Llahuar Lodge ligt ook nog een ander guesthouse met hele mooie bungalows: Casa de Virginia! Ze zagen er iets luxer uit! Helaas heb ik er geen foto’s van gemaakt. Echter, omdat dit tweede hostel in Llahuar totaal niet bekend is, hoef je niet te reserveren. Een kamer kost 60 sol en dat betaal je ook voor Llahuar Lodge. Je kunt deze accommodatie ook boeken via Booking.com!

Kamer Llahuar lodge
Onze kamer / vakantiehuisje

Er is geen stroom in de huisjes! Neem dus een zaklamp mee. Je kamer bestaat uit een bed en een nachtkastje, verder is er niets in de kamer. Er zijn meerdere gedeelde badkamer met warm water en deze zijn gelukkig heel schoon! Bij Llahuar heb je natuurlijke hot springs, waar je de rest van de dag in kunt chillen. Het water is heerlijk warm, en het uitzicht perfect. Je kunt in het restaurant mee eten (wat de pot schaft) voor 10 Sol (€4 p.p.). Ontbijt is inclusief.

hot springs llahuar
Heerlijk warm water, zeer relaxed!
2

Van Llahuar Lodge naar Cabanaconde

We staan op met flinke spierpijn in onze benen. Vandaag moeten we terug zien te komen naar Cabanaconde (en eigenlijk direct doorreizen naar Chivay). Vanuit Llahuar heb je verschillende opties! Of je loopt dezelfde weg terug als waar je de dag van te voren vandaan gekomen bent. Dit is een pittige wandeling van ruim 7 uur. Voornamelijk berg op. Vertrek vroeg!

Een andere optie is om naar Sangalle te lopen in 5 uur en vervolgens nog 3,5 uur terug te klimmen naar Cabanaconde. Ik denk dat je deze route beter kan lopen als je nog een tweede overnachting boekt in Sangalle.

Wij kozen ook voor Llahuar omdat er een BUS is! Jaja, een bus die vanuit de canyon terug naar Cabanaconde rijdt.

Bus Llahuar naar Cabanaconde
Bus van Llahuar naar Cabanaconde

Maar… toen wij op weg waren naar Llahuar kwamen wij de bus tegen. Hij was echter gestrand! Een troost was dat er vervangend vervoer geregeld was na een paar uur.

De bus van Llahuar naar Cabanaconde?

Vanuit Llahuar loop je terug naar de brug die op de foto te zien is. Je komt er sowieso langs op dag 1. De bus Huaruro tours rijdt namelijk niet helemaal tot in Llahuar, maar naar andere dorpjes. Rond de klok van 11u komt de bus langs de brug. Dit kan ook best een uur later zijn, want de wegen zijn hier niet zo best! Wacht totdat de bus er is en houd hem aan langs de weg (zwaaien en duidelijk laten zien dat jij mee wilt!). Je betaalt 10 sol voor de bus. Nu ben je binnen 2 uur in Cabanaconde. De rit naar boven is langs een andere weg dan het wandelpad waar je de eerste dag over hebt gelopen. De ‘weg’ vanuit de Canyon naar Cabanaconde is met veel haarspeldbochten en diepe afgronden, heel spannend dus!

Met de jeep terug naar Cabanaconde

Omdat de bus dus kapot was en wij niet zeker wisten of hij de volgende dag zou rijden, hadden we een 4×4 Jeep geregeld via Llahuar Lodge. De jeep is van de eigenaar van de lodge en voor 250 sol (echt veel geld in Peru), zou hij ons naar Cabanaconde brengen + 50 sols door naar Chivay. Omdat teruglopen voor Mike echt geen optie was i.v.m. zijn knie, hadden wij het geld ervoor over. Vanuit Llahuar Lodge was het ongeveer 30 minuten berg op lopen naar de jeep. We waren binnen 1 uur en 20 minuten in Cabanaconde!

Ook interessant

De Colca Canyon vond ik echt heel mooi. Deze route is geschikt voor mensen die goed kunnen lopen! Heb je nog vragen over deze trekking? Stel je vraag hieronder en ik zal het zo snel mogelijk beantwoorden.

evy-reisjevrij-reisblog

Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

Judith
15 mei 2018
Leuke voorpret dit uitgebreide verslag van jullie trekking! Wij gaan in juni ook zelfstandig de CC gaan doen, met overnachting in Llahuar Lodge. Bedankt voor de tips! Groetjes Judith
Evy van Kan
15 mei 2018
Leuk Judith, heel veel plezier. Bedankt voor je reactie :-)
Depoorter
11 november 2019
Hallo, Is er echt geen mogelijkheid om de Cabana de Colca vooraf te reserveren Llahuar lodge is namelijk volboekt op de data dat we de canyon willen bezoeken en we durven het niet echt riskeren om de wandeling te doen en ter plaatse geen slaapplaats te hebben
Evy van Kan
11 november 2019
Hey Birgit, Snap ik helemaal! Had je ook eens met ze gemaild? Naast Llahuar lodge ligt nog een andere lodge... Cabana de Colca Bij wie verblijf je in Cabanaconde? Anders zou je eens aan hun kunnen vragen of zij een kamer kunnen reserveren voor je bij Cabana de Colca. De ingang van die lodge ligt echt meteen naar Llahuar. Groetjes, Evy
Evy van Kan
11 november 2019
Hey Birgit, Wacht even! Volgens mij heet die lodge (nu) Casa de Virginia en deze is te boeken op Booking.com. Groeten, Evy

Stel hier je vraag of geef een reactie.