Hero background

Hero background

Colombia

Colombia

Op backpackvakantie of rondreizen naar Colombia? Dat is een fantastisch plan! Colombia begint steeds populairder te worden nu de drugkartels zijn opgerold en er ruimte is voor toeristen. Colombia wil afrekenen met het onveilige imago en de associaties met de FARC, drug en criminaliteit. En dat lukt al aardig!

Zelfstandig backpacken door Colombia doe je niet zo maar. Een goede voorbereiding is het halve werk. Meerdere bloggers hebben Colombia inmiddels bezocht en delen hun tips hier. Het is een divers land met talloze bestemmingen om te ontdekken!

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door Colombia

Colombia is geweldig om te ontdekken met een rugzak op je rug, of een luxe koffer. Een paradijs voor backpackers, maar ook de luxe reiziger wordt niet teleurgesteld. De diverse touring bussen verbinden alle hotspots met elkaar en leveren een betrouwbare service. Daarnaast pakten wij ook geregeld een binnenlandse vlucht. Bekijk hier onze reisroutes.

Colombia reisblogs en tips

Backpacken en reizen door Colombia

Kleurrijke koloniale steden, Caribische stranden, gastvrije Colombianen en een geweldig groen binnenland. Colombia is een zeer kleurrijk land en wordt steeds populairder bij avontuurlijke vakantiegangers. Dompel jezelf onder in de wereld van hoogstaande Colombiaanse koffie, vergaap je aan de hoogste palmbomen ter wereld en ontspan aan de prachtige Colombiaanse kust. 

Hiken

Colombia heeft veel mooie gebieden om een hike te maken. Veel mensen kiezen voor Salento om een van de mooiste hikes te maken in Colombia. Misschien dat je wel eens iets gelezen hebt over ont-zet-ten-de hoge palmbomen – yes: we hebben het over Valle de Cocora. Sla deze plek zeker niet over tijdens je rondreis door Colombia. Nog zo’n plek is het Tayrona National Park. Je kunt hier uren (dagen) hiken en wordt beloond met prachtige stranden. En dan heb je nog Minca. Minca, een prachtig klein dorpje midden in het tropisch regenwoud van Colombia. Het dorp ligt in de regio Sierra Nevada. Hier kun je ultiem relaxen, avontuurlijk hiken en genieten van prachtige uitzichtpunten.

Zon, zee en strand

Bijzonder aan Colombia is dat het twee verschillende kustlijnen heeft: een aan de Grote Oceaan in het westen en een aan de Caribische Zee in het noordwesten. De zeeën worden o.a. door Panama gescheiden. De Caribische kust is het bekendst en ook makkelijk bereikbaar. Je vindt er plekken zoals Cartagena, Santa Marta en het Tayrona National Park, waar de Amazone jungle en de Caribbean bij elkaar komen. Een fijn idee om na een mooie en intensieve rondreis, ook te kunnen relaxen aan prachtige stranden.

Is het veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is of Colombia wel een veilig vakantieland is. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was. Lees van te voren goed in over de bestemmingen en loop niet te koop met dure apparatuur. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben!

Hoe kun je het beste reizen?

Colombia is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Hoe je kunt reizen met de lokale busmaatschappijen leggen we uit in de reisroutes.

Er zijn ook mensen die een auto huren in Colombia en bepaalde delen hiermee bereizen. Hier hebben wij zelf geen ervaring mee. Afstanden zijn groot, maar als je het van te voren goed plant dan zal het goed te doen zijn. Goede ervaringen met auto’s huren hebben wij met Booking.com / Rentalcars.com.

Rondreizen door Zuid-Amerika

Maak Colombia zeker onderdeel van je backpack rondreis door Zuid-Amerika. Als je het beste van Colombia wilt ontdekken, trek dan zeker 4 tot 5 weken uit voor dit land. Colombia grenst aan veel landen: Panama, Peru, Ecuador, Venezuela en Brazilië.