Corcovado National Park: Hoe kom je er?

Corcovado national park hoe kom je er?

Na het nationaal park Manuel Antonio, bezochten wij Corcovado National Park. Als je op zoek bent naar een echte jungle ervaring en veel wilde dieren wilt spotten, dan is Corcovado National Park the place to be. Het natuurgebied is nog vrijwel ongerept: het is een grote jungle met veel flora en fauna. Er zijn verschillende manieren om het Corcovado National Park te bezoeken, maar het is onduidelijk hoe het nu precies zit. Daarom geef ik je graag een aantal tips en praktische informatie hoe je bij Corcovado komt.

De genoemde prijzen in dit blog zijn de prijzen die wij betaald en/of gezien hebben en kunnen in de tussentijd gewijzigd zijn.

Voor je bezoek aan Corcovado National Park

Een onvergetelijk bezoek, begint met een goede voorbereiding. Belangrijk om te weten is dat je Corcovado alleen mag bezoeken met een gekwalificeerde gids. Bovendien heb je een ‘permit‘ nodig, een soort vergunning die $15 p.p. per dag kost (kosten kunnen mogelijk iets gewijzigd zijn). Er mogen dagelijks een beperkt aantal bezoekers het park in, dus wacht in het hoogseizoen niet tot de laatste dag met het regelen van je permit. Je kunt het park het beste bezoeken van januari tot april (dit is tevens het hoogseizoen). Er valt dan weinig regen.

Lees hier alles over Corcovado National Park bezoeken

Gids Corcovado Park
Samen met onze gids Oscar

Toegangspoorten en Ranger stations

Corcovado ligt op de Osa Peninsula, een schiereiland in het zuiden van Costa Rica. Het nationale park is groter dan onze provincie Utrecht. Bekijk de kaart hieronder om een beter beeld te krijgen van het park en de verschillende ranger stations. Ranger stations zijn een soort registratieposten om bij te houden wie het park in en uit gaan. Sirena Ranger Station is het enige station middenin het park (dus diep in de jungle) en heeft accommodatie-faciliteiten.

Kaart Corcovado National Park
Klik op de kaart om te vergroten

Er zijn 5 ‘ranger stations’ in het Nationaal Park Corcovado. Dat zijn La Sirena, La Leona, San Pedrillo, El Tigre en Los Patos. Op de afbeelding kun je zelf welke faciliteiten elk ranger station biedt. Alleen bij La Sirena en San Pedrillo kun je overnachten, bij de andere stations kun je naar het toilet of je waterfles bijvullen.

De ranger stations La Sirena, La Leona en Los Patos zijn met elkaar verbonden via de wandelpaden. Je kunt dan hiken van station naar station. San Pedrillo en El Tigre ranger station bieden enkel hiking trials rondom het station. Je ziet dan een relatief klein stuk van het Corcovado NP.

Hoe kom je bij Corcovado?

hoe kom je er Corcovado National Park
Kaart Ranger stations en uitvalsbasis Corcovado National Park

Nu je weet dat je een gids nodig hebt én dat er verschillende ranger stations zijn met verschillende opties, kun je een plan maken om Corcovado te bezoeken. Je hebt verschillende opties en daarbij verschillende uitvalsbasissen buiten het park.

Drake Bay als uitvalsbasis

Vanuit Drake Bay kun je ranger station San Pedrillo en La Sirena (en eventueel door hiken naar Los Patos of La Leona) bezoeken. Je legt hierbij wel veel met de boot af en wandelt voornamelijk rondom het station. Drake Bay is een populaire uitvalsbasis voor toeristen die Corcovado op één dag willen bezoeken. Het is een mooie plek en het aanbod aan accommodaties is redelijk groot. Om Drake Bay te bereiken, kun je de boot nemen vanuit Sierpe (1 uur reistijd). De boot van Sierpe naar Drake Bay vertrekt dagelijks om 11.30u ($15 p.p.) en 15.30u ($20 p.p.) en vaart terug van Drake Bay naar Sierpe om 7.15u ($15) en 14.30u ($20). Als je met de huurauto bent, dan kun je de auto in Sierpe parkeren voor zo’n $6 per dag.

Sierpe ligt op 2 uur rijden van Manual Antonio en op 4 uur rijden van de hoofdstad San José. Vanuit San José vertrekt elke ochtend een bus naar Sierpe. Het is een directe verbinding en de bus vertrekt vanaf het Trocopa busstation in San José. Een ticket kost $12 en de rit duurt 8 uur. Je zult dan een nachtje in Sierpe moeten blijven omdat de laatste boot naar Drake Bay om 15.30u vertrekt. Vanuit Manual Antonio kun je een gedeelde shuttle bus nemen naar Sierpe $38 p.p. en 2 tot 3 uur rijden.

Er gaat ook dagelijks een bus (colectivo) vanuit Sierpe naar Drake Bay. De tijden zijn niet erg voorspelbaar en het is een lange rit. Je kunt ook met de auto van Sierpe naar Drake Bay, maar hiervoor heb je écht een 4X4 jeep nodig en een portie lef. Je moet namelijk door een rivier rijden en over enge houten bruggetjes.

Hotel tip Drake Bay: Las Cotingas Lodge

Deze leuke lodge ligt dichtbij het strand van Drake Bay. Er zijn maar een aantal kamers, dus het is zeker kleinschalig. Er is gratis wifi en je kan ook gratis parkeren. Elke kamer heeft een balkon of terras. Zeker een aanrader om hier te verblijven.

Puerto Jiménez als uitvalsbasis

Zelf bezochten wij Corcovado vanuit Puerto Jiménez. Dit plaatsje is met de auto makkelijk te bereiken en is de ideale uitvalsbasis als je houdt van hiken. Vanuit Puerto Jiménez kun je ranger station La Sirena, La Leona, El Tigre en Los Patos bereiken. Meestal verzorgt de tour operator het vervoer vanuit Puerto Jiménez naar het betreffende ranger station of startpunt van de hike. Kosten zo’n $15 p.p.

Vanuit Manual Antonio rijd je in 3,5 uur naar Puerto Jiménez en vanuit San José is dit zeker 5,5 uur.

Overnacht bij: Cabinas Jimenez

Cabinas Jimenez is een mooie accommodatie dichtbij het stadje en ligt op slechts 10 minuten lopen van de veerpont. Een top locatie als je het Corcovado nationaal park wilt ontdekken. Je kan je bagage achterlaten. Ook kun je hier fietsen lenen. Een overnachting kost zo’n €53 voor 2 personen.

Corcovado dagtrip

dagtour Costa Rica
Veel verschillende vogelsoorten in Corcovado

Als je kort de tijd hebt en enkel een dagtour naar Corcovado National Park kunt maken, dan is een dagtour vanuit Drake Bay naar La Sirena de beste optie. Je hebt dan de grootste kans om (veel) dieren te spotten. Kijk eens bij Surcos Tours voor de verschillende mogelijkheden. Een dagtour naar La Sirena kost ongeveer $90 p.p. Een andere optie is om vanuit Drake Bay naar ranger station San Predillo te gaan en vanuit hier te hiken. Drake Bay is dus de uitvalsbasis voor een dagtour naar Corcovado.

Corcovado meerdaagse tour

wild life Corcovado
Doe een meerdaagse tour als je veel dieren wilt spotten!

Als je graag wilt overnachten in het Corcovado National Park, dan heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om 1 of 2 nachten in het park te blijven (langer kan natuurlijk ook, maar 2 en 3 daagse tours zijn het meest gewild). Bijvoorbeeld:

2-daagse tour

 1. Carate – La Leona – La Sirena (in totaal 7 uur hiken en slapen) – Drake Bay
 2. Drake Bay – San Pedrillo (4 uur hiken en slapen) – La Sirena met boot (4 uur hiken) – Drake Bay
 3. Drake Bay – La Sirena (6 uur hiken en slapen) – Carate (7 uur hiken) – €275 p.p. all-incl.
 4. En nog meer opties!

3-daagse tour

 1. Carate – La Leona – La Sirena (in totaal 7 uur hiken en slapen) – Hiken rondom La Sirena ruim 8 uur (slapen) – Drake Bay (nog 4 uur hiken daarna met boot). €385 per persoon
 2. Los Patos – Sirena Ranger Station (8 uur hiken, heel zwaar, slapen) – Hiken rondom La Sirena ruim 8 uur (slapen) – La Leona – Carate (totaal 7 uur)
 3. Drake Bay – Sirena Ranger Station (4 uur hiken en slapen). – Hiken rondom La Sirena ruim 8 uur (slapen) – Drake Bay
Costa Rica Corcovado Nationaal park
Start van onze driedaagse tour: Costa Rica Corcovado Nationaal park

Wij kozen voor de mooiste route (Carate – Sirena – Drake) want we wilden graag dieren spotten! Wij betaalden €440 per persoon voor de driedaagse tour. Dit is de all-in prijs, inclusief 2 overnachtingen, alle maaltijden, 2x taxi, boot en een ervaren gids. Wij moesten van Drake Bay terug naar Puerto Jimenez en deze taxi is best prijzig. Als je deze taxi niet nodig hebt, dan kost de tour €385 per persoon.

Bekijk hier onze route door Costa Rica!

Heb je nog vragen over je bezoek aan Corcovado National Park? Laat hieronder een berichtje achter en ik help je graag!

Anouk

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto's van Anouk

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hi,
  Bij welke organisatie hebben jullie dit geboekt en hoe lang van te voren?

  Daniëlle

  Beantwoorden
  • He Danielle,

   Met Sucros tours, zie hier.
   Deze tour hebben we we een paar maanden van te voren geregeld omdat anders de ‘goede gidsen’ al geboekt zijn.

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo Evy
  Is het mogelijk om enkel de boot heen en terug te nemen Sierpa – Drake bay, dus om 11.30 heen en om 14.30 uur terug? Zo ja, waar kan ik deze boeken/reserveren? De 2 restaurants hebben geen mailadres.

  Franky

  Beantwoorden
  • Hey Franky,

   Ja dat kan, maar niet op dezelfde dag neem ik aan? Er zijn veel hotels die een transfer service aanbieden (even googelen). Je kunt ook op de dag zelf een kaartje kopen bij dat restaurant.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi,
  Hoe zwaar is de hike van la Sirena naar los Patos? En is dit te doen in juli?

  David

  Beantwoorden
  • Hi David,
   Die hike schijnt heel zwaar te zijn! Maar dit deel heb ik niet zelf gelopen…
   Groeten!

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *