Coronaproof op vakantie naar het buitenland

Coronaproof op vakantie in het buitenland? Tips & landen

Een paar maanden – en inmiddels een paar jaar – geleden zette het Coronavirus Nederland en de rest van de wereld op z’n kop. Corona, social distancing, quarantaine, thuiswerken, 1,5 meter afstand en een mondkapje waren de enige woorden die op het nieuws voorbij kwamen. Vakanties en reizen werden geannuleerd, grenzen waren gesloten. Ruim drie maanden later ziet het er gelukkig allemaal wat rooskleuriger uit! We mogen steeds is meer, landen gooien hun grenzen weer open en we kunnen weer voorzichtig het woord ‘vakantie’ uitspreken: misschien wel dromen over op vakantie gaan! Maar het coronavirus is nog altijd onder ons, dus we moeten voorzichtig blijven en rekening houden met de ‘nieuwe regels’, tevens de regels van andere landen. Graag geven wij je wat tips voor een coronaproof vakantie. Er is meer mogelijk dan je misschien denkt!

Uitleg kleurcodes reisadviezen

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse geeft Corona reisadvies in vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze kleuren de veiligheidssituatie in een land aan. Met het coronavirus gelden andere regels:

  • Groen: in dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.
  • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
  • Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod voor vakantiegangers.
  • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Wat je moet doen om een land binnen te komen?

Niets blijkt zo veranderlijk als de coronamaatregelen die een land kan nemen. Vandaag moet je een mondkapje dragen en morgen weer niet. De coronamaatregelen om te reizen wisselen elk uur van de dag en zijn voor ons ook niet bij te houden. Ook de regels om een land in te komen veranderen nogal vaak en per land. Meestal is het noodzakelijk om aan te tonen dat je geen corona hebt, of het hebt gehad. Dit moet je kunnen voorleggen:

  • Een negatieve coronatest (aantal uur vooraf aan een vlucht/binnenkomst, is afhankelijk van het land)
  • Het coronapaspoort, ofwel, heb je al je prikjes gehad.
  • Sommige landen eisen bepaalde ingevulde registratiepapieren / verklaringen

Tips voor een coronaproof vakantie of rondreis

Een tijdje terug kwam Corendon met het begrip “Coronaproof-vakantie” waarbij je vlak voor vertrek getest wordt en vervolgens naar een resort wordt gevlogen. Dat lijkt een veilige keuze, maarja, is het leuk om 2 weken niet uit het resort te mogen? Wij geven je graag wat tips om zelf coronaproof op vakantie te gaan!

1. Maak een roadtrip met je eigen auto of camper vanuit Nederland

open landen corona vakantie

Veel Europese landen openen hun grenzen weer voor toeristen (code groen of geel). Check dit altijd even voordat je iets boekt of vertrekt! Oostenrijk, Italië en Frankrijk staan weer te springen om toeristen. Dit zijn landen die je makkelijk vanuit Nederland kan bezoeken met je eigen auto. Reizen met je eigen auto en gezin is de veiligste manier van reizen op dit moment. Je komt dan niet in contact met andere mensen en kunt de 1,5 meter afstand regel goed in acht nemen. Zo is ook al gebleken dat delen van landen zoals Portugal en Spanje opnieuw in lockdown gaan en dan begint het gezeur weer van vooraf aan wanneer je met het vliegtuig gaat.

Een leuk alternatief is om een camper te huren in Nederland. Via Camptoo.nl kun je campers zoeken van andere particulieren. Hierdoor kun je vaak goedkoop een camper huren en ophalen vanuit Nederland. Via WorldwideCampers.com kun je een camper huren in Nederland bij een professioneel bedrijf. Je bent dan zeker van kwaliteit en service.

Er zijn airlines die weer gaan vliegen, maar hoe je het ook wend of keert, je ziet met honderden mensen in een kleine ruimte. Of een mondkapje voldoende bescherming biedt is nog altijd niet duidelijk.Waar kun je heen in deze coronatijd?

Autovakantie landen

Een aantal landen zijn makkelijk met de auto te bereiken vanuit Nederland en zijn erg leuke en fijne roadtrip landen! Het is een eindje rijden, maar dan ben je wel op een fijne bestemming! Op het moment van schrijven (jul 2020) hebben deze landen code groen of geel! De situatie en verspreiding van het coronavirus verandert elke dag. Check daarom altijd voor vertrek of het land nog steeds open is voor toeristen.

Meer landen die open zijn:

Hierbij benoem ik enkel de landen die je met de auto vanuit Nederland kan bezoeken:

2. Kies de juiste accommodatie

Ieder z’n eigen ding wat betreft accommodatie, maar in tijden van Corona kun je beter kiezen voor kleinschalige accommodaties in plaats van massale hotels. Sowieso heeft een lokale B&B vaak meer charme dan een all-inclusive hotel, is onze ervaring. Daarnaast klinkt 2 weken chillen in een villa met privé zwembad ons op dit moment ook als muziek in de oren! Hierbij een paar tips!

Prachtig vakantiehuis in Italië vlakbij Venetië

villa prive zwembad italie

Een prachtig en kindvriendelijk vakantiehuis met privé zwembad in Italië. Je kunt er makkelijk met de auto naar toe rijden (in 2 dagen). Via Belvilla huur je dit vakantiehuis voor zo’n €900,- per week voor 6 personen! Binnen een paar minuten rijden ben je in Venetië of Veneto!

Privé vakantie villa aan het Gardameer in Italië

Villa prive zwembad italie

Een prachtige villa met privé zwembad aan het Gardameer in Italië, wat wil je nog meer? Je kunt deze villa huren met 10 personen. Je betaalt ongeveer €350 per persoon per week. Ook deze villa kun je boeken via Belvilla.nl.

Luxe villa met privé zwembad in Frankrijk

Frankrijk vakantiehuis met prive zwembad

Ook in Frankrijk vind je via Belvilla veel vakantiehuizen en villa’s met een privé zwembad. Deze villa met zwembad is voor 6 personen en vind je ergens middenin Frankrijk. Het is een eindje rijden, maar dan kun je genieten van alle rust! Je betaalt zo’n €250 per persoon per week.

Privé villa aan de Costa del Sol (Spanje)

Costa del sol prive villa

Ook aan de Costa del Sol in Spanje vind je veel vakantie villa’s met privé zwembaden. Als je niet vies bent van een lang stuk rijden (twee dagen) dan is Spanje zeker een fijn vakantieland. In deze villa zit je coronaproof, geniet van je een geweldig uitzicht en lekker eigen zwembad! Deze villa is voor 6 personen en kost zo’n €170 per persoon per week.

Liever een B&B in Spanje? Check hier onze B&B tip!

3. Leuke activiteiten met afstand

Op vakantie wil je meestal ook iets zien en doen, zeker wanneer je het vakantieland wilt leren kennen. Gelukkig zijn er veel activiteiten die je kunt doen waarbij je die 1,5 meter afstand kunt bewaren. Denk aan een leuke fietstocht, een fijne stadswandeling of een tour met je eigen auto of camper.

Vakantie in eigen land

Tips voor Delft
Delft

Steeds meer landen openen hun deuren weer voor toeristen, maar wist je dat je ook superleuk op vakantie kan en eigen land? De afgelopen weken ontdekten wij Nederland iets meer en wij hebben zoveel leuke steden en plekken. Bekijk hier onze tips voor:

Lees hier waar in Nederland je coronaproof en bijzonder kunt overnachten!

Toch een vliegvakantie nodig?

Durf jij het aan om op vliegvakantie te gaan? Dan kun je de volgende landen overwegen. Let op! De regels van de landen kunnen per dag en uur veranderen! Check daarom altijd de regels per land en gemeente! Als je een accommodatie geboekt hebt, kun je ook via hun informeren naar de huidige situatie.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *