Hero background

Hero background

Costa Rica

Costa Rica

Met een rijke cultuur, weelderige regenwouden, bijzondere dieren en ongelooflijke stranden is Costa Rica een van de mooiste bestemmingen van Midden-Amerika. Dit kleine land, genesteld tussen Nicaragua en Panama, heeft je zoveel te bieden aan natuurlijke schoonheid en culturele steden. Een reis van drie tot vier weken raden we zeker aan. Tijdens je reis kun je eindeloos hiken door de jungle, een vulkaan beklimmen, lokale koffie proeven, ziplinen, wildlife spotten, naar Bob Marley luisteren op het strand en nog veel meer.

Handig om te weten

Onze reisroutes

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies

Reizen naar Costa Rica

Pura Vida, zeggen ze in Costa Rica. Tijdens je vakantie naar dit groene land, zal je snel ontdekken waarom. Bij de accommodaties hangen de hangmatten al voor je klaar. Een lekker biertje of cocktail erbij, dat is toch genieten.

Avontuur voor iedereen

In Costa Rica is er heel veel te doen voor avonturiers. Zo zijn er tientallen nationale parken die je kan bezoeken. Daar ga je op zoek naar de mooiste watervallen en wildlife. Je vindt er heel veel apen, reptielen, vogels (natuurlijk de toekan), luiaards en nog veel meer. Elke hike zal bijzonder zijn. Naast het spotten van dieren, kun je in Costa Rica ook ziplinen, surfen, en nog veel meer.

Relaxen

Naast al die avontuurlijke activiteiten, kun je in Costa Rica ook prima tot rust komen. Dit kan bij de meeste accommodaties, maar er zijn een paar zeer relaxte dorpjes langs de kust. Het noord-oosten van het land grenst aan de Caribische zee. Dat brengt veel mooie witte stranden met zich mee. Cahuita en Puerto Viejo de Talamanca zijn chille plekjes met mooie stranden in de buurt. Het zuid-westen van het land grenst aan de Grote oceaan (ook wel Stille of Pacifische Oceaan genoemd). Ook langs deze kust vind je prachtige stranden en nationale parken.

Beste reistijd

De beste reistijd om op vakantie te gaan naar Costa Rica is tijdens het droge seizoen, van half december tot april. In Costa Rica betekent dit hoogseizoen, met meer toeristen en hogere prijzen. Zorg er tijdens het hoogseizoen ook voor dat je bepaalde zaken vroeg van tevoren boekt. Sowieso je huurauto, maar ook hotels in bepaalde gebieden en de entreetickets tot bepaalde parken zoals Corcovado.

Als je een beetje regen (of een stevige bui) niet erg vindt, reis dan in mei en november naar Costa Rica. De prijzen liggen dan lager en er zijn veel minder toeristen.

Is het veilig?

Er zijn soms wat twijfels onder reizigers over de veiligheid in Costa Rica. Dit is een van de veiligste landen van Midden Amerika.

Check altijd het actuele reisadvies voor Costa Rica.

Hoe kun je het beste reizen?

Costa Rica is een heerlijk veelzijdig land en heeft je veel te bieden. Een ideale manier om het land te verkennen is met een backpack op je rug. Je bepaalt je eigen route, reistempo en accommodaties. Je kunt reizen met het openbaar vervoer, maar moet er wel op bedacht zijn dat dit lang kan duren. Als je goedkoop wil reizen en de tijd hebt, dan is dit een goede optie.

Wij huurden een auto in Costa Rica en maakten dus een roadtrip door het land. Dit is heel goed bevallen. Een huurauto geeft je veel vrijheid en brengt je snel van A naar B.

Rondreizen door Midden-Amerika

Costa Rica behoort tot het continent Amerika en valt daar weer onder Centraal Amerika, ook wel Midden-Amerika of Latijns-Amerika. Ze spreken hier ook Spaans en de meeste mensen ook een woordje Engels! Buurlanden van Nicaragua en Panama.