Hero background

Hero background

Cuba

Cuba

Rum, oldtimers, sigaren, paradijselijke stranden, gekleurde huisjes en een tropisch klimaat. Dingen die in je op komen als je denkt aan Cuba! Het land staat erom bekend dat het nog authentiek en ouderwets is, waar je nog snel naartoe moet als je dit mee wil maken voordat het land ‘verwestelijkt’ en moderniseert. Cuba heeft enorm veel te bieden. Naast de interessante steden, mooie stranden, en veelzijdige natuur, is het ook vooral de cultuur en de bevolking die een reis naar Cuba zo indrukwekkend maken.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: november t/m mei
  • In Cuba betaal je met CUC. €1 ≈ 1,12 CUC

  • Reisvaccinaties aanbevolen.

  • Je hebt een visum nodig.

  • Reisstekker nodig voor stopcontact type A, B, C & L.

  • Minimaal 10u vliegen. Wij betaalden €470 retour.

  • Auto huren dat kan. Maar weinig aanbieders. Kijk bij TUI cars.

  • Wij boekten alles vooraf via Booking.com.

Onze reisroute

Het is lange tijd lastig geweest om zelfstandig door Cuba te trekken, maar inmiddels is er veel mogelijk. Bekijk hier onze reisroute.

Cuba reisblogs en tips

Reizen naar Cuba

Het eiland Cuba ligt in de Caribische zee en heeft daardoor een heerlijk tropisch klimaat. Cuba is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland en dat zorgt ervoor dat je je ruim de tijd moet nemen om dit land te bereizen.

Beste reistijd om naar Cuba te reizen

Cuba behoort tot de regio Midden-Amerika. Het orkaanseizoen – en daardoor laagseizoen- loopt van juni tot eind november. Het wordt dan ook afgeraden om in die periode te reizen vanwege het risico op orkanen. Reis je halverwege november, dan is de kans op orkanen een stuk kleiner en is het voordeel dat het overal lekker rustig zal zijn! De temperatuur ligt gedurende het hele jaar tussen de 25 en 34 graden. Het kan er flink waaien, maar soms is dit juist wel lekker! Dit zorgt er ook voor dat het soms ’s avonds wat af kan koelen.

Van november tot mei is het zomer (hoogseizoen) in Cuba en is het vochtig en warm. In de maanden mei tot oktober is het natte seizoen en valt de meeste regen. Meestal is dit een flinke plensbui maar dit duurt echter nooit lang!

Gezien de orkanen is de beste reistijd dus tussen november en mei, maar dan is het wel drukker en toeristischer.

Hoe kun je het beste reizen?

Je hebt hier verschillende opties. Cuba is echt anders dan andere landen. Je gaat toch een beetje terug in de tijd en hierdoor kan het lastig zijn om je rondreis zelf te regelen. Hoewel wij het liefste alles zelf regelen, is het voor Cuba misschien fijner om samen te werken met een reisorganisatie. Dit neemt niet weg dat wij vinden dat je Cuba het beste met de auto kan verkennen! Echter een beetje hulp met het boeken van je accommodaties en huurauto, is niet verkeerd.

Check voor vertrek altijd het actuele reisadvies voor Cuba.