Curacao in beeld | Door deze foto’s wil jij NU naar Curacao!

Curaçao in beeld | Fotoreeks van onze trip

Afgelopen september/oktober ben ik naar Curacao geweest en dat was me een partijtje heerlijk! Prachtige stranden, verrukkelijk eten, leuke dieren, vriendelijke mensen en gave streetart. In dit artikel neem ik je visueel even mee naar Curaçao. Wedden dat jij erna ook naar dit tropische paradijs wilt? 😉

Photobomb Curaçao

Zonder gein, Curacao heeft me zeker verrast! Het stond in eerste instantie niet op de planning om erheen te gaan, maar door de C-crisis en wat gecancelde plannen, leek Curacao ineens een goed idee. En wat bleek? Het was super! We zijn 16 dagen naar dit eiland geweest en hebben ons uitstekend vermaakt! Om je een idee te geven wat je kan verwachten van Curacao, deel ik hieronder wat van onze vakantiefoto’s. Lekker veel beeld met soms een beetje uitleg 🙂 Verdere informatie en tips over dit land vind je in onze andere Curacao artikelen! ENJOY!

streetart in willemstad
We beginnen met een kleurrijk plaatje! De streetart hierboven vind je in Punda, Willemstad! Ook het gele gebouw ligt aan de Handelskade net na de Pontjesbrug.

willemstad curacao streetart
Hou jij net als ik ook zo van streetart? Lees dan dit artikel en ontdek waar je de mooiste kunstwerken kunt vinden!

Stranden curacao
Blauw blauwer blauwst? Het water van de Grote Knip lijkt net een zwembad! Snorkelsetje mee en gaan met die banaan!

playa lagun curacao
Over mooie stranden gesproken, dit is Playa Lagun, een strand aan de Westkust van Curacao

playa lagun curacao
Deze leuke vriendjes vind je een heleboel bij Playa Lagun als je gaat lunchen bij Bahia, vanwaar je ook prachtig uitzicht hebt op het strand.

Stranden curacao
Vanaf Fort Beekenburg heb je mooi zicht op Tugboat Beach, wat trouwens een leuke snorkelspot is. Hier ligt een gezonken sleepboot en zwemmen veel visjes! Ook heb je kans om zeepaardjes te zien.

viewpoint curacao
Een mooi uitzichtpunt zonder te hoeven klimmen? Ga dan naar het Santa Martha viewpoint (Santa Martha view op Google Maps)!

Curacao eten
Honger en dorst zul je niet snel krijgen, want het eten (en drinken) is heeeeerlijk op Curacao! Restaurant tips: La Boheme (ontbijt of lunch), De Buurvrouw (diner), Gondola (diner), De Buren (diner en happy hour), Mundo Bizarro (diner) , Karakter (lunch) en Bahia (lunch)!

curacao tips
De grote (Dushi &) Curacao letters vind je in het centrum van Willemstad, tegenover Pleincafé Wilhelmina en restaurant De Buren aan het Koningin Wilhelminaplein.

Klein Curacao
Op een onbewoond eiland! Een excursie naar Klein Curacao móet op je lijstje staan! Parelwit strand, turquoise zee en grote kans op schildpadden! Wij gingen met BlueFinn Charters en hadden een super dag!

Klein Curacao
Nog meer Klein Curacao!

waar naartoe in curacao
Even relaxen kan prima bij Saint Tropez Ocean Club in Pietermaai! Ook kun je hier goed eten trouwens 🙂

Curacao streetartInstant happiness! Vrolijke kleurtjes vind je genoeg! Vooral in de wijken Pietermaai en Punda en Otrabanda is er veel moois en kleurrijks te zien.

stranden curacao
Op het strand van Playa Lagun liggen leuke kleurrijke bootjes, ook kun je hier heel goed snorkelen!

Willemstad
Het leuke Willemstad 🙂

porto marie
Porto Marie, een heerlijk strand. Met een beetje geluk zie je hier varkentjes, die lopen hier namelijk los rond!

Curacao
Hier wil je toch wonen? 😉 In de wijk Pietermaai zie je talloze gekleurde huisjes. I like it!

schildpadden curacao
Als je naar Curacao gaat, hoop je natuurlijk ook schildpadden te zien. Bij vissersstrand Playa Grandi (ook wel Playa Piskado) is die kans echt mega groot! Tip: in de ochtend gooien de vissers hun afval hier terug de zee in, en daar komen heel veel schildpadden op af. Wij zagen er wel 20! Wat een geweldige dag was dit! Raak de schildpadden trouwens niet aan en jaag ze niet op, heb respect voor hun leefomgeving.

Curacao stranden
Playa Kalki dichtbij Westpunt is ook zeker een bezoekje waard!

Curacao mooiste plekken
Streetart in Otrabanda!

Dushi Korsou

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn Curacao foto’s te bekijken. Heb je nog vragen over bepaalde plekken, let me know! Ik heb een heerlijke vakantie gehad en mocht jij ook van plan zijn om te gaan, weet ik zeker dat jij ook een top tijd tegemoet gaat!

Meer Curacao?

 

Travel blogger

Over de auteur

client-photo-1
Laura de Greef
In 2017 reisde ik zeven weken door Zuid-Afrika en sindsdien ben ik besmet met het reisvirus. Samen met mijn vriend zit ik geregeld in het vliegtuig om nieuwe bestemmingen te ontdekken. Mijn motto? Don’t let your dreams be dreams! Lees je mee?

Reacties en vragen

Stel hier je vraag of geef een reactie.