Ontdek het échte Curaçao: compleet reisblog met vakantie tips
De meeste mensen denken bij een vakantie op Curaçao aan grote all- inclusive resorts en stranden vol feestende Hollanders. Zeker, dat is er op een heel klein stukje van het eiland waar je dan wat mij betreft ook met een grote boog omheen moet gaan. Maar de rest van deze tropische parel, het échte Curaçao, zal je blijven verbazen met de mooiste baaitjes, het lekkerste eten en een bevolking om van te gaan houden. Graag deel ik mijn ultieme vakantie tips om het echte Curaçao te ontdekken. Een compleet reisblog met de mooiste stranden, beste restaurants en leukste dingen om te doen op dit prachtige tropische eiland. Bon bini op Dushi Kòrsou!
De beste plek om te verblijven op Curaçao
De beste plek om te verblijven is Bandariba (de zuid-oostkant van het eiland), op de kaart rechts van Willemstad tot en met Jan Thiel Beach. In dit gebied zijn de beste accommodaties en zijn er dichtbij altijd tientallen restaurants en goede supermarkten te vinden. Richting Bandabou (westpunt, het westen van het eiland), vind je de mooiste stranden maar daar zijn verder weinig goede restaurants en luxe verblijven. Met de auto ben je in een uurtje op de mooiste stranden aan de westkant van het eiland. Hieronder een handjevol tips voor de mooiste kleinschalige luxe verblijven met persoonlijke service die ik de afgelopen jaren heb leren kennen:
- Landhuis Jan Thiel
- Villa Tokara
- Jan Kok Lodges (St. Willibrordus)
De volgende accommodaties zijn ook kleinschalig maar hebben iets meer weg van een luxe hotel of een luxe appartement:
De volgende grootschaligere accommodaties zijn ook superfijn:
Vervoer op Curaçao
Om het eiland te verkennen is een huurauto een must, zo kom je in no-time bij de leukste plekjes van het eiland. De langste afstand van de ene kant naar de andere kant van het eiland is 60 km en daar doe je maximaal 1 uur en 15 minuten over. Ideaal om elke dag je auto te pakken en een stukje van het eiland te ontdekken. Een auto huren kost ongeveer 30 euro per dag. Ik heb goede ervaring met de volgende lokale autoverhuurbedrijven:
- Prins autoverhuur
- Karin autoverhuur
Het beste reserveer je wel de huurauto vooraf. Je kan de auto bij de luchthaven laten afleveren of bij je hotel. Andere bloggers van Reisjevrij.nl huren ook graag via Sunnycars.nl.
Op Curaçao zijn geen snelheidscontroles of flitspalen en je hoeft nergens te betalen voor parkeren (ook niet in Willemstad). Let op: rechts heeft hier geen voorrang. Rijd voorzichtig in het donker want iedereen stapt hier met een borrel op in de auto. En rijd ook niet te hard als het net geregend heeft, je slipt dan extra snel door het natte hete wegdek. Het verkeer in Curaçao is over het algemeen ontzettend oplettend en easy-going en bijna iedereen rijdt voorzichtig.
De mooiste stranden van Curaçao
Curaçao is beroemd vanwege de fantastische stranden en tropische baaitjes. Geloof het of niet, maar je kunt op dit eiland nog steeds in een baaitje liggen met maar een handjevol mensen alsof je het eiland voor jezelf hebt. De mooiste stranden zijn te vinden in Bandabou, de westkant van het eiland. Er zijn weinig supermarkten op dit gedeelte van het eiland dus neem altijd een koelbox mee in de auto met drankjes en wat te eten als je naar een strandje zonder faciliteiten gaat.
Je kunt overal zo mooi snorkelen op Curacao! Neem zeker je eigen snorkelmasker mee.
Mijn favoriete stranden om te luieren en te lezen zijn Playa Porto Marie, Playa Daaibooi, Karakter Beach en Koko’s (Jan Thiel Beach). Het mooiste snorkelen kun je wat mij betreft het beste doen bij Kokomo Beach, Directeursbaai en Tug Boat beach. Wil je schildpadden zien? Spring dan in het water bij Playa Grandi of Daaibooi Beach! Lees hier ook meer over snorkelen met schildpadden.
Playa Kalki
Het verste strand bij westpunt is Playa Kalki, een heel schattig klein strand met stenen en kiezels. Er zijn maar weinig ligbedjes, ook hele fijne daybeds in de schaduw onder het terras van de beachbar, maar je moet vroeg in de ochtend komen om deze te bemachtigen. Mocht je te laat zijn, is er boven het strand genoeg plek op het spiksplinternieuwe Playa Kalki Beach Resort. De daybeds met zeezicht zijn het mooist en deze kun je dan ook het beste even reserveren via Whatsapp. Dit beach resort is helaas nog zo nieuw dat de beplanting nog goed moet groeien en er nog geen echt goede sfeer hangt, ook omdat het resort iets te groot van opzet is naar mijn smaak. Vanaf het resort loop je met een trappetje zo Playa Kalki op waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen.
Playa Grandi (Playa Piskado)
Het kiezelstrandje onder Playa Kalki is beroemd vanwege het snorkelen met schildpadden. De vissers gooien hier elke dag hun visafval uit de bootjes bij de grote steiger, vandaar dat je altijd schildpadden kunt spotten in deze baai. In de ochtend een uurtje snorkelen met schildpadden is altijd magisch! Je kunt er ook een zonnebedje huren voor een paar euro, maar ik zou lekker na het snorkelen een mooier strandje ten zuiden van Playa Grandi opzoeken waar je de rest van de dag heerlijk kunt luieren. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je heerlijk houtovenpizza’s eten bij Sol Food bovenaan de baai (wel even van tevoren reserveren!).
Grote Knip (Playa Kenepa Grandi)
Dit strand is uitgeroepen tot het mooiste strand van de Carribean, en niet zonder reden. Het water heeft de mooiste azuurblauwe kleur ever en het diepe strand ligt in een mooi beschutte baai. Dit strand is in het weekend populair bij de lokale bevolking en dan wordt er naar hartenlust gebarbecued en gedanst op het strand; een feest om naar te kijken! Er is een simpele beachbar waar je snacks kunt halen en boven op de parking staat een kar met smoothies en sapjes (vraag altijd een sapje zonder extra suiker op Curaçao, tenzij je wilt dat je stuiterend over het strand gaat en het glazuur van je tanden springt).
Onder Grote Knip ligt Kleine Knip (Playa Kenepa Chiki), zoals de naam al doet vermoeden is dit een veel kleiner strand. Ook veelbezocht door de locals maar zonder faciliteiten zoals ligbedden of eten & drinken. Dus neem je eigen koelbox mee in de auto met wat lekkers en je bent de hele middag zoet hier.
Playa Jeremi
Een ideaal snorkelstrandje, zonder faciliteiten dus neem je eigen koelbox mee en beleef het echte Curacao.
Playa Lagun
Een prachtig baaitje tussen hoge kliffen om te snorkelen. Op het strandje zijn wat ligbedden te huur en bovenop één van de kliffen is een beachbar waar je simpel kunt lunchen of iets kunt drinken met uitzicht op de baai. Er liggen op deze kliffen heel veel prachtige leguanen te luieren in de zon.
Cas Abou
Uitgeroepen tot één van de 21 mooiste stranden van de wereld en daardoor helaas wel wat drukker en je moet een kleine toegangsprijs betalen. Je hebt hier genoeg ligbedden, palapa’s en faciliteiten voor eten & drinken, douches en een duikschool. Helaas liggen de bedjes wat mij betreft niet lekker en ook het snorkelen vind ik hier altijd vies tegenvallen. Wat mij betreft een overrated strand, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere stranden te ontdekken.
Playa Porto Marie
Eén van mijn lievelingsstranden van het eiland waar je de hele dag kunt luieren, lezen en snorkelen en iets simpels kunt eten in het beachrestaurant. Het snorkelen is het mooiste als je wat verder de zee in snorkelt waar de ‘drop off’ naar de diepte begint, daar vind je op ongeveer 10 meter diepte het meeste koraal en vissen. Door het prachtig heldere water kun je alles tot op de bodem haarscherp zien!
Daaibooi beach
Nog een absolute favoriet om de hele dag te hangen en te snorkelen. Een klein maar prachtig strand met lekkere ligbedden onder palapa’s. Bij het beachbarretje op dit strand kun je alleen friet met snacks (kroketten en frikandellen!) krijgen, maar zeg nou eerlijk, wat is nou lekkerder tijdens een dagje zwemmen? Er zijn met snorkelen ook altijd schildpadden te zien in het rechterbaaitje van Daaibooi Beach, hier groeit zeewier op de rotsen waar de schildpadden dol op zijn.
Karakter Beach
Ondanks dat dit geen natuurlijk strand is, is dit wat mij betreft één van de lekkerste plekken om een dagje aan zee door te brengen. Een hele gezellige kleine strip met zand naast hoge kliffen met lekkere bedjes en bediening bij je ligbedje van het beach restaurant dat er zit. Dit strand ligt op Coral Estate Resort, een groot park met privéhuizen; zeg bij de poort van Coral Estate dat je komt voor Karakter Beach en ze laten je na een ID controle doorrijden naar de parking van het strandje.
Kokomo beach
Een snorkelfavoriet! Een van de mooiste snorkelstrandjes, zowel rechts als links van het strand als je langs de rotsachtige kust snorkelt. Ik kan hier uren kijken naar de verschillende koralen en vissen en af en toe spot je hier ook kreeften en inktvissen! Ook hier betaal je een kleine entree. Er zijn lekkere ligbedden, een beach restaurant en een duikschool.
Blauwbaai (Blue Bay), Cabana beach & Mambo Beach
Dit zijn mijn minst favoriete stranden waar ik allemaal maar één keer geweest ben en daarna nooit meer. Blue Bay vind ik een opgeprikt, sjiekdoenerig toeristenstrand met een veel te duur restaurant. Cabana Beach en Mambo Beach is eigenlijk één doorlopend strand en dit is waar alle feestende toeristen in grote hotels aan het strand zitten en elke avond een groot zuipfestijn plaatsvindt. Mocht je zin hebben om je vol te laten lopen met buckets; this is the place to be…
Jan Thiel Beach
Het laatste grote strand van Curaçao. Eigenlijk is dit geen natuurlijk zandstrand maar een door mensen gemaakte baai. Ook hier betaal je een kleine entree. In deze baai zijn meerdere lekkere restaurants en strandjes. Mijn absolute favo is Koko’s helemaal aan het einde van de baai waar je megagrote daybeds hebt op ruime afstand van elkaar en je aan je ligbed bediend wordt. Je kunt hier ook heerlijk lunchen. ’s Avonds kun je eten bij Tinto, Zanzibar of Zest. Op zaterdagavond is er altijd Happy Hour bij Zanzibar met livemuziek, het hele strand is dan gezellig druk. Een beschaafdere en gezelligere versie van Mambo Beach als je het mij vraagt.
Tug Boat Beach
Bij dit kleine kiezelstrand kun je heel mooi snorkelen met als hoogtepunt het wrak van een gezonken sleepboot op de bodem. Dit wrak ligt er al meer dan 30 jaar en is inmiddels begroeid met koraal en dus zwemmen er ook heel veel mooie vissen. Snorkel ook zeker even tussen de hoge pilaren door bij het strandje, dit kan een beetje creepy zijn, maar hier zwemmen ook vaak hele mooie vissen. Dit is geen strandje om lekker lang te liggen, dus ga hier lekker snorkelen als tussenstop.
Directeursbaai
Het meest zuidelijke strandje van het eiland. Een heerlijk strandje om de dag af te sluiten met snorkelen en daarna een biertje te drinken terwijl je de zon onder ziet gaan. Het mooiste snorkelen is aan de rechterkant van het strand langs de kliffen en verder. Het is een kiezelstrand zonder faciliteiten dus ook niet geschikt om een hele dag te luieren maar zeker een bezoekje waard!
Leukste activiteiten om te doen
Heb je zin om eens wat anders te doen dan luieren aan het strand? Deze leuke activiteiten maken je vakantie compleet!
Suppen op het Spaanse water
Bij Windsurfing Curaçao kun je mee met een tour over het Spaanse Water en langs de mangroves. Doe dit in de ochtend want ’s middags is het veel te heet! Wij betaalden $63 per persoon voor deze activiteit.
Dagtrip naar Klein Curaçao
Op een paar uur varen vanaf Curaçao vind je het onbewoonde zusje van het eiland: Klein Curaçao. Na de heerlijke boottrip kun je lekker luieren op dit bounty eilandje. Je kunt er wandelen naar een verlaten vuurtoren en oude vervallen slavenhuisjes. Ook het snorkelen is hier heel leuk en grote kans dat je schildpadden spot. Op Klein Curaçao is de mooiste duikspot van heel Curaçao, dus als je kunt duiken, go for it! Ik zou je aanraden je dagtrip naar Klein Curaçao te boeken bij Miss Ann Boattrips of Mermaid Boattrips want deze twee bedrijven hebben als enige faciliteiten op Klein Curaçao, zoals lekkere ligbedden, picknicktafels en toiletten. Mocht je willen duiken, boek dan zeker je trip met Miss Ann boattrips want die hebben een duikschool op het eiland. Met Mermaid boattrips kun je alleen op de donderdag duiken, dan gaat er een duikinstructeur mee met de boot. Een dagtrip naar Klein Curaçao kost zo’n €130 en duurt ongeveer van 7 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags. De lunch is inbegrepen in deze dagtrips.
Lees hier meer over de dagtour naar Klein Curacao.
Caribbean Cooking Class
Je kunt in de professionele keuken van de Caribische Chef Helmi Smeulders in de ochtend een cooking class volgen waarbij je heerlijke caribische gerechten klaarmaakt samen. Na afloop eet je al deze heerlijke gerechten met elkaar op onder het genot van een glaasje wijn. De cooking class duurt van 9.00 tot 15.00 uur. Wij betaalden €150 p.p. voor deze leuke activiteit.
Quad rijden
Bij Eric’s ATV Adventures bij Mambo Beach kun je met een groep quad rijden door een prachtig onherbergzaam gebied van Curaçao. Alleen maar ongerepte natuur en grillige kustlijnen en prachtige uitzichten. Adrenaline en prachtige natuur; een ideale combi! Dikke tip: koop in het winkeltje van Eric’s ATV Adventures een bandana om je gezicht te bedekken tegen al het stof! Wij deden de East Tour voor $118 p.p. voor een eigen quad, met z’n tweëen op een quad kost $177.
Kayakken naar de Blue Room
De Blue Room is een grot met een opening naar zee gevuld met prachtig helderblauw water waar je heerlijk kunt snorkelen. De leukste manier om hier te komen is met een kayak over zee, je kunt er ook naartoe wandelen maar dat is snikheet en veel minder leuk. Huur je kayak bij Captain Goodlife van Let’s Go Watersports aan Playa Santa Cruz. Na een halfuurtje kayakken als je links de baai uitgaat kom je een boei tegen en daar zie je een opening in de kliffen naar de grot. Zie je de opening niet of is de zee te wild, ga dan niet de Blue Room in, je wilt daar niet je hoofd stoten… Je kunt de Blue Room ook bezoeken met een duiktripje. Het huren van de kayak kost $35 voor 2 uurtjes.
Je kan ook altijd een kayak tour onder begeleiding boeken.
De Christoffelberg beklimmen
De hoogste berg van Curaçao beklimmen is een absoluut hoogtepunt. Zorg dat je uiterlijk om 7 uur ’s ochtends bij de entree (€12,50) bent om een kaartje te kopen en neem liters water mee en wat te eten. Het is ongeveer anderhalf uur omhoog wandelen en vooral het laatste stuk is erg steil met klauteren over de rotsen. Eenmaal boven ben je drijfnat, maar de inspanning wordt beloond met prachtige panoramische uitzichten over het hele eiland. Zorg dat je rond 10 uur weer beneden bent want later wordt het echt te heet om nog te wandelen.
Willemstad
Tijdens je vakantie mag een middagje Willemstad niet ontbreken. Je hebt aan een middag genoeg, want Willemstad is heel klein en er is niet heel veel te doen. Desalniettemin is het heel erg leuk om hier even rond te wandelen en wat te eten.
Willemstad bestaat uit twee delen, Punda en Otrobanda verbonden door de beroemde pondjesbrug. In Punda kun je struinen door de straatjes met souvenirshops en lekker lunchen bij Plasa Bieu. Dit is een overdekte markthal met allemaal lokale gerechten zoals stoba’s, overheerlijke stoofgerechten, en maaltijdsoepen. Plasa Bieu is geopend van maandag t/m zaterdag tot ongeveer 15 uur ’s middags.
Na de oversteek over de pondjesbrug en het bekijken van de oude haven met de beroemde gekleurde gevels, kom je in Otrobanda, het levendigere deel van Willemstad. Hier kun je leuk shoppen bij Kura Hulanda, in dit stukje van de stad zijn alle oude gebouwen helemaal in de oude glorie hersteld en in de prachtig gekleurde panden zitten leuke boetiekwinkeltjes en lekkere restaurants. Caleo, één van de lekkerste restaurants van Willemstad, zit hier op een schattig pleintje (wel even reserveren). Wil je iets minder sjiek eten dan kan ik Maira’s Kitchen in de sjieke Hoogstraat aanraden, loop dan voordat je gaat eten even door de buurt en bekijk alle mooie muurschilderingen! Lees hier meer over streetart in Curacao. Een drankje bij de Gouverneur met uitzicht op de oude haven of een hapje eten bij Bario is ook altijd gezellig.
De beste restaurants van het eiland
De wijk Pietermaai in Willemstad (Punda) zit vol met heerlijke restaurantjes en dit is dan ook zeker een wijkje waar je veel terug zult komen. Mijn absolute favoriet is van dezelfde eigenaren als Caleo, MosaCaña. Je kunt hier genieten van heerlijke shared dining gerechten en de lekkerste cocktails op een schattige patio (wel reserveren van tevoren). Ook BKLYN met heerlijke shared dining gerechtjes in een prachtig pand en Soi95, een Aziatisch fusion restaurant met een leuk dakterras moet je zeker een keer proberen.
Iets buiten het centrum van Willemstad zijn er een aantal restaurants die je zeker niet mag overslaan. Number Ten staat bekend om zijn versgebakken taarten om van te watertanden. Eén stuk taart met z’n tweeën is meer dan genoeg, het is eigenlijk een hele maaltijd! Je kunt hier overigens ook heerlijk lunchen en je zit hier heel leuk op het buitenterras tussen de bomen. Number ten is alleen doordeweeks open van 7.30-15.00.
Loop voor je gaat lunchen even naar de Cathedral of Thorns, een door een kunstenaar gebouwde kathedraal van doornen! Als je nog iets verder loopt kom je bij Landhuis Bloemhof waar vaak leuke kunstexposities zijn van lokale kunstenaars. Ook Hofi Cas Cora (alleen op zaterdag en zondag van 9.00 – 15.00 uur) mag zeker niet ontbreken als lunchuitje; je eet hier op het terras van een oud landhuis met uitzicht over de boerderij en de moestuinen waar ze alle producten verbouwen die terug te vinden zijn op je bord. Verser kan niet!
Voor verse vis met de lunch moet je bij Kas di Piskado Purunchi zijn. Een heel gezellig, klein visrestaurant waar je op het terras boven het water kunt zitten eten. Wil je ’s avonds de beste vis van het eiland proeven? Ga dan naar De Visserij, hier wordt de vis dagvers gevangen; je geeft bij de kassa door hoeveel gram je van welke vis wilt en het wordt à la minute voor je gebakken. Je eet hier met z’n allen aan grote tafels in een paviljoen aan zee. De verse tonijn, mahi-mahi, red snapper en de garnalen zijn allemaal to die for, naar dit restaurant wil je altijd terug. Mocht je deze overheerlijke vis iets dichter bij Jan Thiel willen proeven; dat kan! De Visserij heeft een zusje geopend: Villa Vis, hier zit je heerlijk aan de jachthaven van het Spaanse Water.
Mocht je een keer een avondje geen zin hebben om te eten in een restaurant of heb je na het dansen en drinken op het strand een goede snack nodig; stop dan langs de weg bij een trukipan, dat zijn kleine foodtrucks die heerlijke snacks en grillgerechten verkopen. Je vindt ze langs de hele caracasbaaiweg en er is voor ieder wat wils, van gebraden kip tot spareribs tot vegawraps.
Heb je een appartement gehuurd op het eiland en wil je zelf koken? Bij de supermarkten Centrum en Vreudgenhil hebben ze alles wat je hartje begeert. Schrik niet, de supermarkten op het eiland zijn heel duur in vergelijking met Nederland; omdat hier bijna niets op het eiland zelf wordt verbouwd, moet alles geïmporteerd worden en dat merk je bij het afrekenen. Van de ongeveer 150.000 inwoners op Curaçao zijn er zo’n 20.000 Nederlandse expats waardoor je in de supermarkten veel Nederlandse producten kunt vinden zoals pindakaas en hagelslag en de meeste basisproducten van de Jumbo, Spar en de Vomar. Mis je de Albert Heijn, de Van den Tweel supermarkten op het eiland verkopen het Albert Heijn assortiment.
Souvenirtip
Wil je een uniek aandenken aan je vakantie op Curaçao? Scoor dan iets van het prachtige handgemaakte aardewerken servies van lokale kunstenares Annemieke Dicke. Haar kleurrijke koffiekopjes, borden, schalen en nog veel meer zijn te koop bij Zumpina (naast Number Ten), Mayiu (in winkelcentrum Zuikertuintje) en bij Joan of Arts (Willemstad, Otrobanda in de Havenstraat). Zo denk je bij elk kopje koffie of elke maaltijd terug aan je heerlijke tijd op het eiland!
Praktische info voor je vakantie
- Vul vanaf 7 dagen voor vertrek online een Digital Immigration card in (een DIcard) en laat die zien bij de douane als je aankomt (op je telefoon is voldoende).
- Iedereen op het eiland spreekt Nederlands en Engels. De andere taal die je veel hoort is Papiamentu, een eigen taal die alleen op de Nederlandse Caribische eilanden voorkomt en een samensmelting is van Portugees, Spaans, Engels, Afrikaans en Nederlands. De eilanders vinden het heel leuk als je een paar woorden Papiamentu spreekt!
- Je betaalt in Antilliaanse guldens op Curaçao, de wisselkoers schommelt uiteraard altijd een beetje maar grofweg kun je ervan uitgaan dat 2 ANG hetzelfde is als 1 euro. Dus lekker makkelijk alle prijzen door twee delen. Je kunt op het eiland overal met je pinpas betalen, zelfs voor ligbedjes op het strand. Overal hebben ze portable pinapparaten dus cash geld op zak is eigenlijk niet nodig. Cash geld opnemen is ook nog eens heel duur. Met pinnen betaal je de laagste commissie (ongeveer 1,5%), betaal je met je creditcard dan betaal je een commissie van 3%. Met Maestro kun je overal pinnen, Vpay werkt helaas nog niet als je in Antilliaanse guldens wilt betalen, dan betaal je in Amerikaanse dollars en dat is qua koers weer ongunstiger. Je kunt ook met Apple Pay op je mobiel betalen tot een bedrag van 100 ANG, moet je meer afrekenen dan kun je het bedrag in meerdere keren betalen met je telefoon.
- De prijzen in restaurants zijn te vergelijken met Nederland; afhankelijk van hoe sjiek het restaurant is ben je per persoon ongeveer 40 euro tot 100 euro per avond kwijt.
- De supermarktprijzen liggen zeker twee keer zo hoog als in Nederland omdat bijna alles geïmporteerd wordt.
- Koop online een E-sim abonnement voor als je onderweg en op verlaten strandjes internet wilt. De beste E-sim dekking op het eiland heb je met Global eSIM. Er is bijna overal goede wifi verder in restaurants en de meeste beachbars. Voor 1 week heb je genoeg aan 1 tot 2 gigabyte ongeveer en dat kost 7 dollar per gigabyte.
- Alle communicatie op het eiland gaat via Whatsapp: van restaurants tot massages tot autoverhuur. Zoek het mobiele nummer op via de website en stuur gewoon een appje!
Beste reistijd
Het hoogseizoen op Curaçao is in juli en augustus en half december t/m half januari als de meeste Nederlanders vakantie hebben. De prijzen van autohuur maar ook accommodaties liggen in deze maanden dan ook hoger dan in de andere maanden. Curaçao is gezegend met een tropisch klimaat waarbij het het hele jaar door elke dag gemiddeld 30 graden is. In de maanden oktober t/m januari regent het af en toe, maar dit zijn tropische buitjes die erg kort duren en vaak ’s nachts, vroeg in de ochtend of heel kort in de namiddag even voorbijtrekken zodat je daarna weer kunt genieten van een zonovergoten dag. De maand september is altijd de warmste maand door de hoge luchtvochtigheid en het af en toe wegvallen van de wind. Al met al is Curaçao het hele jaar door een ideale vakantiebestemming.
Meer tips voor Curacao?
Heb je nog vragen? Laat hieronder gerust een berichtje achter.