Hero background

Hero background

Cyprus

Cyprus

Veel mensen denken bij Cyprus aan een strandvakantie. Toegegeven, het land staat bekend om zijn prachtige stranden en zijn azuurblauwe zee. Maar natuurlijk heeft Cyprus je veel meer te bieden dan zon, zee en stranden. Denk aan een prachtig stukje natuur en cultuur: het Troodosgebergte, thuis van vele traditionele dorpen, prachtige kloosters en groene bossen. Reizen naar Cyprus hoeft zeker niet saai te zijn.

Handig om te weten

Onze reisroute

Cyprus is een klein eiland. Je kunt het eiland toch het beste verkennen vanuit verschillende plekken. Bekijk onze roadtrip.

Alle reisblogs en tips

Leuke tours en excursies in Cyprus

Reizen naar Cyprus

Als je een vakantie naar de zon wilt, dan krijg je deze bijna gegarandeerd op Cyprus. Cyprus heeft een mediterraan klimaat met lange warme zomers en een milde winter.

Noord en zuid Cyprus

Zoals je wellicht weet bestaat Cyprus uit een Grieks gedeelte en een Turks gedeelte. Het zuidelijke Griekse gedeelte wordt het meest bezocht. Indien je met een huurauto reist, raden we je aan om de huurauto niet over de grens naar Noord-Cyprus (Turks deel) mee te nemen, dit is een onduidelijke, ingewikkelde procedure en je dient extra dure verzekeringen af te sluiten. Wil je hiernaartoe, steek dan te voet de grens tussen Zuid- en Noord-Nicosia over. Een dagtrip / tour naar Kyrenia vanuit Nicosia of naar Famagusta/Salamis vanuit Ayia Napa of Larnaca kost niet zo veel en weegt niet op tegen de prijs die je dan extra dient te betalen voor de huurauto, of erger nog, het feit dat men de wagen plots niet meer wil verhuren!

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Autorijden in Cyprus is goed te doen, al is het even wennen omdat ze links rijden. Onze ervaringen lees je hier. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van het openbaar vervoer.