Daarom hadden wij onze reisverzekering nodig

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Situaties waarbij wij blij waren met onze reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten voor een vakantie op rondreis is niet verplicht, maar het kan wel fijn zijn er een te hebben. Er kan onverwachts iets gebeuren waardoor jij je reisplannen moet aanpassen of voor extra kosten komt te staan. De reisbloggers van Reisjevrij.nl hebben natuurlijk allemaal een doorlopende reisverzekering en bijna iedereen is wel eens in een situatie beland waarbij hij/zij de reisverzekering nodig had.

1. Toen Evy in het ziekenhuis belandde

voedselvergiftiging vakantie

Na een avondje gezellig uit eten met wat Indiase meiden in de stad Bangalore (India), had ik (Evy) een buikvirus te pakken. Na twee dagen continu naar de wc rennen, was mijn lichaam helemaal uitgedroogd. In één week werd ik tot twee keer toe opgenomen in een ziekenhuis in Bangalore. Deze ziekenhuisrekening moesten we natuurlijk meteen betalen. Ondanks dat India een goedkoop land is, liepen mijn medische kosten in de honderden euro’s. Bewaar alle bonnetjes zodat je deze bij terugkomst kan delen met de verzekeraar.

Let op! Medische kosten worden meestal niet standaard gedekt via je reisverzekering. Hiervoor moet je de reisverzekering aanvullen met een ‘medisch pakket’.

2. Toen Juliette’s oma overleed

Juliette was op wereldreis toen haar oma overleed. Om bij haar familie te zijn en de begrafenis van haar oma bij te wonen, moest Juliette onverwachts terug naar huis vliegen. De extra kosten zoals de vlucht en het vervoer werden door de reisverzekering vergoed. Bij het overlijden van 1e en 2e graads familieleden worden de kosten die nodig zijn om terug te keren naar huis doorgaans door alle reisverzekeringen vergoed. Hierbij is het wel belangrijk dat het overlijden niet te voorzien was voordat je op reis ging. Lag je familielid al op sterven voordat jij op vakantie vertrok, dan zal de reisverzekeraar niet uitkeren.

3. Toen Edwin’s iPhone kapot ging in Japan

Edwin kwam zonder telefoon te zitten in Japan. Niet handig. Er was vocht in het device gekomen, waarschijnlijk via scheuren in het scherm. Daarna startte die niet meer op, enkel het Apple logo werd zichtbaar. Edwin is de volgende dag naar de Apple Store in Tokyo gegaan. Zij konden de telefoon niet meer maken, dus contacteerde Edwin zijn reisverzekering. Of je iets vergoed krijgt ligt erg aan de voorwaarden van je reisverzekering én hou oud je apparaat is. Edwin kreeg de kosten boven de €250 vergoed.

4. Toen Carmen gebeten werd door een zwerfhond

Uit het niets kwam er een zwerfhond op Carmen afgerend. De hond beet haar in haar been en rende weer verder. Dit gebeurde in de grote stad Kuala Lumpur en gelukkig kon Carmen daar de benodigde rabies-prik halen. In Nederland had Carmen wél al twee rabiesvaccinaties gehaald, maar deze worden nooit vergoed door je reisverzekering. Eenmaal op reis én met medische dekking, krijg je wel de onkosten vergoed. Bewaar altijd goed alle bonnetjes!

5. Toen Evy beroofd werd in Cambodja

Fietsen in Siem Reap

Tasjesdieven op scooters zijn niet alleen actief in Cambodja, ook in andere landen kan het je overkomen. Je tasje of rugzak wordt uit je handen gegrist door scooterrijders. Ik was met een vriendin in Phnom Penh toen dit gebeurde. Het was in de avond en nadat het gebeurd was, wilden we eigenlijk direct terug naar ons hotel. Uiteindelijk was er alleen geld gestolen. Om aanspraak te kunnen maken op je reisverzekering heb je in deze situatie vaak een politierapport of bewijs van aangifte nodig. Gelukkig deed mijn reisverzekeraar niet moeilijk en konden ze begrijpen dat wij geen politierapport hadden gevraagd (ivm taalbarriere en tijdsgebrek). Vaak geldt er een eigen risico van een X-aantal euro. Wij hebben een deel teruggekregen.

6. Toen Laura’s cameralens stuk ging in Mexico

Een ongeluk zit in een klein hoekje en sommige spullen zijn heel waardevol! Tijdens het wisselen van de cameralens viel die van Laura stuk in Mexico. Gelukkig zijn dit soort ongelukken ook verzekerd, ook wanneer je zelf onhandig bent geweest! Bewaar je bonnetjes van waardevolle spullen altijd goed zodat je eventueel de aanschafdatum en waarde kan aantonen bij de reisverzekeraar.

7. Toen Sabine’s zoon in het ziekenhuis belandde

In Costa Rica werd Sabine’s zoon geprikt door een mug. Helaas droeg deze mug het dengue virus bij zich en toen werd Sabine’s zoon onwijs ziek. In bepaalde landen komen vervelende ziektes voor zoals Dengue, Malaria of dus Rabiës. In dit soort situaties is het heel fijn als je weet dat de medische kosten vergoed worden.

8. Toen Corona uitbrak

Onze reisbloggers stippelen 99/100 keer zelf hun reis uit. Wij boeken altijd alles los via verschillende partijen zoals de luchtvaartmaatschappij, hotels en tourtjes. Toen Corona uitbrak kon Debbie niet alles annuleren (hier heb je overigens een annuleringsverzekering voor nodig). Toen Debbie haar reis niet kon laten doorgaan, heeft de reisverzekering de resterende kosten vergoed.

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *