Dagtour Uyuni zoutvlakte Bolivia

Uyuni tour 1 dag naar de zoutvlakte

Als je geen tijd hebt voor de 3 daagse Uyuni tour, dan kun je ook 1 dag naar de zoutvlakte gaan. Hoewel deze tour ook heel mooi is, mis je wel de prachtige lagoons, flamingo’s en vulkanen. Wij hebben zelf wel een 3 daagse tour gedaan, maar een dagtour naar Uyuni is hetzelfde als de eerste dag van de 3 daagse tour. Er zijn veel partijen waarmee je een dag trip naar de zoutvlakte kunt boeken. Wij kozen voor Salty Desert Aventours.

De vermelde prijzen in dit artikel zijn van 2020! Inmiddels kunnen ze iets gewijzigd zijn.

Kosten Uyuni dagtour

Voor een dagtour betaal je 300 Bs per persoon. Dat is ongeveer €39. Dit is de prijs inclusief de jeep, Spaanse gids en een lunch (eventueel vegetarisch). Verder betaal je 30 Bs voor het Cactus-eiland en ongeveer 5 Bs voor elk toiletbezoek! Bekijk de kosten van andere tours.

De One-Day tour naar de zoutvlakte

Je vertrekt om 10.00 of 10.30 uur vanuit Uyuni (afhankelijk van de tour operator). De groep waarmee je bent bestaat meestal uit 6 personen exclusief de chauffeur. De eerste stop is het treinkerkhof. Je krijgt een half uur de tijd om de oude locomotieven te ontdekken en leuke foto’s te maken. Vervolgens rijd je naar het kleine dorp Colchani, waar je heel goedkoop leuke vesten, truien en natuurlijk zout kan kopen!

uyuni tour dag 1
Treinkerkhof Uyuni + Vlaggen bij het restaurant

Daarna is het eindelijk zover en ga je naar de zoutvlakte! Dit is nog niet het mooiste gedeelte van de zoutvlakte, maar je kunt hier alvast wat perspectief foto’s oefenen. Je krijgt ruim een uur de tijd om foto’s te maken. Dan is het tijd voor de lunch! Je gaat lunchen in het eerste zouthotel van Uyuni. Onze lunch bestond uit: quinoa, salade, kaas, avocado, lama, chorizo worstjes en meer. Zeker niet slecht! Bij het zouthotel vind je ook het monument van Dakar en de vlaggen van allerlei verschillende landen.

Uyuni eten restaurant
Restaurant van zout en onze lunch.

Na de lunch en plaspauze ga je naar het mooiste gedeelte van de zoutvlakte. En wat is het mooi! Eén grote witte vlakte voor zover je kunt kijken. Het licht is zo fel dat het een beetje pijn doet aan je ogen. Neem dus zeker een zonnebril mee!

Salar de Uyuni Bolivia
Salar de Uyuni! Zout, zouter, zoutst!

Vraag de chauffeur/gids om je te helpen met de perspectief foto’s. Dit zijn namelijk de profs! We hebben het eerst zelf geprobeerd met mijn spiegelreflex camera, maar deze foto’s zijn bijna allemaal mislukt! Onderstaande foto’s zijn door onze chauffeur gemaakt met behulp van een iPhone gemaakt!

Foto's Uyuni zoutvlakte
Zo leuk!

Na de uitgebreide photoshoot ga je verder naar het ‘cactus-eiland’, ook wel Isla Incahuasi of Inca Wasi genoemd. Je betaalt hier 30 Bs voor. Op dit mini eiland groeien cactussen, tot wel 13 meter hoog! Het uitzicht is bizar mooi! Je sluit de dag af met één van de mooiste zonsondergangen die je ooit zal zien! Zodra de zon ondergaat is het Kkkoud! Neem dus zeker een dikke jas of trui mee.

Uyuni Inca Wasi cactus eiland

Na de zonsondergang rijd je terug naar Uyuni. Je bent tussen 18.30 en 19.15 uur terug in Uyuni. Je kunt dan de nachtbus naar La Paz of Sucre nog halen!

Heb je nog vragen over deze Uyuni dagtour? Laat het mij weten.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *