De Corona crisis: van reis je vrij naar blijf je thuis?!

De Corona crisis: van reis je vrij naar blijf thuis!

Het nieuws slaat in als een bom! Eind februari bereikt het coronavirus ons eigen kikkerlandje. Eerst een ver van mijn bed show of een ‘griepje’ en nu houdt dit virus ons allemaal in zijn greep.  Gewoon de hele wereld! Voor mij een ondenkbare situatie en een ware nachtmerrie voor veel families, bedrijven en reisfanaten.

Reizen is verspreiden

Van Reisjevrij.nl naar blijfthuis.nl. Onze reislust en wanderlust, heeft er alleen maar voor gezorgd dat het coronavirus door bijna alle landen heen reist. Reizen is het virus verspreiden, óók wanneer je naar het strand in Scheveningen gaat of het stadspark om de hoek. Nu moeten we voor een langere periode zoveel mogelijk thuisblijven en contact vermijden. Ooit zullen we écht wel weer kunnen reizen!

Blijven inspireren en informeren?

Mijn reisblog is mijn grootste passie, iets waar ik uren tijd aan kan besteden. Nu voelt dit voor het eerst anders. Zitten mensen er in deze tijd op te wachten dat wij hun mooie plaatjes van over de hele wereld tonen? Hoe geweldig de landen zijn waar we nu toch niet naar toe kunnen reizen? Is dat überhaupt belangrijk nu duizenden mensen ziek zijn en zelfs overlijden, en daarnaast duizenden ondernemers dreigen failliet te gaan? Nee dat lijkt mij niet. Daarom zullen wij onze activiteiten op sociale media ook wat terugdringen en zal je wat minder van ons horen.

Ook wij blijven thuis

Sowieso kan dit bijna niet anders, maar ook wij blijven thuis. Zo hebben Selma en Esther hun wintersportvakantie moeten annuleren, gaan Joost en Carien voorlopig niet naar Tsjechië, moeten Maaike en Nienke hun wereldreis vroegtijdig beëindigen, zit Chris thuis in plaats van in Frankrijk, heeft Laura Boedapest moeten annuleren, kan Debbie niet naar Egypte en ga ik mijn droomreis door Canada niet maken. Daarnaast is er nog veel onzekerheid over onze andere reisplannen.

Annuleer je reis niet, maar verplaats hem!

In de reisbranche vallen harde klappen. Niet alleen reisbureaus maar ook hotels, vliegmaatschappijen, tour operators, autoverhuurders, reisbloggers en meer organisaties hebben het zwaar en gaan ook een zware tijd tegenmoet. Niet alleen moeten zij duizenden reizen annuleren en/of omboeken, ook zullen zij de komende maanden geen omzet meer hebben. Help deze organisaties te overleven door je reis te verplaatsen i.p.v. volledig te annuleren!

Overigens nemen veel (goede) organisaties ook zelf contact op met hun klanten. Zo werden wij per mail goed op de hoogte gehouden door TravelHome, waar wij de camper hadden gehuurd. Ook AirBNB en Sunny Cars namen op eigen initiatief contact met ons op. Sunny Cars annuleerde onze huurauto kosteloos en zij gaven ons als een van de weinige partijen direct het geld terug. Dat noem ik pas service! Zo zie je maar hoe belangrijk het is je vakantie te regelen via goede organisaties! Voor ons een bevestiging om in de toekomst weer te kiezen voor deze autoverhuurder!

Hopelijk kunnen wij je snel weer inspireren en verblijden met onze reistips! Voor nu: sterkte allemaal en blijf gezond (en thuis)!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *