De fijnste pistes in Mayrhofen

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

De fijnste pistes in Mayrhofen

Mayrhofen is voor iedere skiër/ snowboarder een prachtige wintersportbestemming. Niet alleen vanwege het flink aantal kilometers piste, maar voornamelijk door de mooie ligging. Overal waar je kijkt heb je uitzicht over de fantastische bergen. Dit mooie uitzicht maakt je wintersport vakantie helemaal af. In zo’n mooi en groot skigebied kun je je daarom goed vermaken. Het leukste is natuurlijk om zoveel mogelijk te kunnen skiën of snowboarden. In dit blog laat ik je zien wat een mooie route is door dit skigebied.

De fijnste pistes in Mayrhofen

Het skigebied in Mayrhofen (Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach) heeft 139 kilometer aan pistes en is verdeeld over vijf bergen (Ahorn, Eggalm, Rastkogel, Horberg, Penken) en de Hintertuxer gletsjer. Met ieder zijn eigen charme. Over het algemeen zijn de Penken berg en de Horberg wat drukker bezocht omdat deze bergen wat centraler zijn gelegen. De Rastkogel berg en de Eggalm berg zijn beide veel rustiger omdat deze bergen verder verwijderd zijn van het beginstation. De Ahorn berg en de Hintertuxer gletsjer zijn twee skigebieden apart en hebben in verhouding veel sleepliften. Bekijk dit skigebied op de pistekaart.

Pistekaart Mayrhofen
Pistekaart Mayrhofen

Het is natuurlijk erg persoonlijk of een piste fijn is of niet. De ene persoon houdt van een brede piste die niet al te stijl is en de andere persoon houdt weer van een smalle piste met veel bochten. Ik vind het altijd prettig om de eerste dag op wintersport lekker rustig aan te beginnen op een blauwe piste.

Piste 28 & 29 blauw

Om op te starten zijn de blauwe pistes 28 en 29 erg fijn. Deze pistes lopen het eerste gedeelte gelijkwaardig aan elkaar en splitsen daarna af. Piste 29 is na de afsplitsing omgeven door mooie hoge bomen en is in dit gedeelte wel wat smaller.

Blauwe pistes in Mayrhofen
Blauwe piste 29

Piste 14 blauw

Deze piste is in mijn ogen echt de perfecte piste om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Deze blauwe piste is namelijk vrij recht, lekker breed en heeft de juiste hellingshoek om te oefenen.

Leren skiën
Blauwe piste 14

Piste 66 rood

Dit is een rode piste met voornamelijk in het eerste gedeelte een fantastisch uitzicht op de bergen. Deze piste wordt ook wel de panoramaroute genoemd. Deze piste is vrij divers want hij heeft zowel smalle stukken als brede stukken en een aantal bochten. Piste 66 is perfect in de ochtend. Deze piste is erg populair en heeft in de middag veel meer bulten wat het lastiger maakt om deze afdaling te maken.

Snowboard les in Mayrhofen
Rode piste 66 (Panoramaroute)

Piste 34 zwart – de Harakiri

Dit is de de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk en staat bekend onder de naam Harakiri, wat in het Japans zelfmoord betekend. De Harakiri is een zwarte piste met een hellingsgraad van 78%. Zelfs ervaren skiërs of snowboarders hebben soms nog moeite met deze piste. Denk dus goed na voordat je deze afdaling maakt, want voor je het weet glij je een flink anders meters naar beneden.

Harakiri Oostenrijk
Zwarte piste 34 – de Harakiri

Mooie ski/ snowboard route

Tijdens je wintersport is het altijd het fijnste om zo min mogelijk in liften te zitten en zo veel mogelijk te skiën/ snowboarden. Daarom is het prettig om vooraf een route uit te stippelen. Tijdens mijn wintersport vakantie hebben wij meerdere malen onderstaande route afgelegd.

Ga met de gratis skibus (red-line) naar de Eggalmbahn toe. Hier doe je ongeveer 20 minuten over. Deze lift brengt je naar een relatief rustig skigebied toe. Wij hadden regelmatig een aantal pistes voor ons alleen.

Piste 78 blauw

  • Neem piste 78 blauw naar de 6SB Eggalm Nord lift.

Dit is een brede blauwe piste die perfect is voor beginners. ˄ Ga omhoog met de 6SB Eggalm Nord lift.

Skiles Mayrhofen
Blauwe piste 78

Piste 77 rood

  • Neem piste 77 rood naar de 6SB Eggalm Nord lift.

Dit is een van mijn favoriete pistes. Voornamelijk omdat deze piste lang, breed en lekker rustig is. We waren meerdere keren maar alleen op deze piste. Als je de tijd hebt kun je deze afdaling meerdere keren doen. Ook piste 78 blauw kun je nogmaals nemen.

Rustig skigebied in Mayrhofen
Rode piste 77

Combinatie Piste 77 rood en blauw

  • Neem de combinatie van piste 77 rood en piste 77 blauw naar de Rastkogelbahn.

Rode piste 77 en blauwe piste 77 lopen in elkaar over. Blauwe piste 77 is een smalle piste en heeft in het laatste stuk veel bochten. Deze piste brengt je naar de Rastkoghelbahn. ˄ Ga omhoog met de Rastkoghelbahn. De Rastkogelbahn verbindt de Eggalm berg met de Rastkogel berg.

Let op!

Maak deze oversteek tijdig! Het liefst voor 14.00 / 14.30 uur. Anders heb je kans dat je de laatste gondel van de Penkenbahn terug naar het dal van Mayrhofen mist. De duur van de route is natuurlijk afhankelijk van je snelheid. Wij deden vanaf deze oversteek ongeveer 2,5 uur over de route zonder lang te stoppen.

Piste 64 rood

  • Neem piste 64 naar 6er Lämmerbichl lift.

Dit is een van de pistes met een fantastisch uitzicht op de bergen. ˄ Ga omhoog met de 6er Lämmerbichl lift.

Piste met uitzicht in Mayrhofen
Rode piste 64

Combinatie piste 65 zwart en 64 rood

  • Neem de combinatie van piste 65 zwart en 64 rood naar de 6er Lämmerbichl lift.

De zwarte piste 65 is kort, maar biedt wel een leuke uitdaging op deze route. Deze piste gaat automatisch over in de rode piste 64. ˄ Ga wederom omhoog met de 6er Lämmerbichl lift.

Zwarte pistes in Mayrhofen
Zwarte piste 65

Piste 63 blauw

  • Piste 63 blauw naar de 8er Horbergjoch lift.

Let op dat je naar de juiste lift gaat, want piste 63 leidt je naar meerdere liften. ˄ Ga omhoog met de 8er Horbergjoch lift.

Heb je veel tijd, bedwing dan ook nog even piste 60 rood. Deze piste heeft weinig bochten waardoor je als je wilt hoge snelheden kunt halen. ˄ Ga na de afdaling van piste 60 weer omhoog met de 8er Horbergjoch lift.

Piste 67 blauw

  • Neem piste 67 blauw naar de 6er Wanglspitz lift.

˄ Ga omhoog met 6er Wanglspitz.

Piste 66 rood – panoramaroute

  • Neem piste 66 rood naar de Nordhangbahn lift.

Dit is de panorama route met fantastisch uitzicht op de bergen. Een aantal delen van deze piste zijn vrij vlak voor een rode piste, o.a. het eerste deel. Voor snowboarders is het slim om hier genoeg snelheid te maken, anders val je stil. Deze piste is erg populair en heeft in de middag veel meer bulten wat het lastiger maakt om deze afdaling te maken.   ˄ Ga omhoog met de Nordhangbahn lift.

Panoramaroute
Rode piste 66 – Panorarmaroute

Piste 55 rood

  • Neem piste 55 rood richting de 6SB Knorren lift.

Deze piste is ook een van mijn favoriete. Voornamelijk weer omdat hij breed is en een fijne hellingshoek heeft. ˄ Ga omhoog met de 6SB Knorren lift.

Rode pistes in Mayrhofen
Rode piste 55

Heb je tijd over en ben je een ervaren skiër of snowboarder probeer dan de Harakiri. De stijlste geprepareerde piste van oostenrijk met een hellingshoek van 78%.

Piste 26 of 27 rood

  • Neem piste 26 of 27 rood richting de Kombibahn lift.

Beide pistes brengen je naar het begin van het skigebied. Je komt uit bij de Pilzbar waar je nog een drankje kunt doen voordat je met de laatste gondel via de Penkenbahn naar het dal van Mayrhofen gaat. De laatste gondel gaat om 17.00 uur.

Rode pistes Mayrhofen
Rode piste 26

Deze route is erg fijn en je kunt er de hele dag over doen. Je hebt dan tijd genoeg om een aantal pistes vaker te doen en tussendoor te stoppen om wat te eten en drinken. Stop je niet dan doe je er met een gemiddelde snelheid ongeveer 3 tot 3,5 uur over.

Ook interessant voor jou:

Vragen over deze route of andere leuke pistes in Mayrhofen? Stel ze hieronder.

Have fun en reis je vrij,
Esther

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Foto credits: Esther
esther blogger reisjevrij

Esther Jacobs

Tijdens mijn eerste backpack reis in 2011 ben ik verliefd geworden op de overvloed aan natuur die de wereld ons te bieden heeft. Mooie kustlijnen, immense bergketens, parelwitte stranden, schitterende meren en ga zo maar door! Voor een reisje midden in de natuur mag je mij 's nachts best wakker maken. En weet je wat top is? Je hoeft niet eens ver weg om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft, want in Europa kun je ontzettend veel mooie plekjes vinden! Ik deel graag mijn reistips met jou! Lees je mee?

Meer over Esther Jacobs

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *