De mooiste Airbnb in Mérida (met zwembad) van een Nederlandse eigenaresse

Een leuke Airbnb in Mérida van een Nederlandse eigenaresse

De Airbnb ‘Casita Huol Poch’, of wel huisje Huol Poch, is gelegen in de koloniale stad Mérida in Mexico. Mérida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan en heeft een rijke geschiedenis. De straten van Mérida zijn opgebouwd volgens een schaakbordpatroon en zijn gevuld met kleurrijke huizen. Op Calle 39 (straat 39) vind je een prachtig blauw gebouw; ‘Casita Huol Poch’.

Beste verblijf Merida

De Nederlandse eigenaresse Anke heeft het gehele huis laten ontwerpen, inclusief het gastenverblijf. Haar huis ‘Casa Huol Poch’ ligt direct naast de Airbnb en is verbonden, maar de Airbnb heeft wel een eigen voordeur.

Leuk weetje! Huol Poch betekent slang. Dit is de naam van de Cenote (een grot met water) die ooit onder het huis en de weg lag.

Casita Huol Poch

Merida verblijf met eigen bad
Merida verblijven in airbnb
Merida verblijven airbnb

Casita Huol Poch is rust en ontspanning in de wat drukkere stad. Door de fijne kleuren en het buitenbad kan je hier maximaal ontspannen. Je ziet de koloniale architectuur terug, maar het is gecombineerd met moderne elementen. De Airbnb heeft een keuken, comfortabel bed, fijne douche én een heerlijk buitenbad waarin je kunt genieten van de zon of de sterren. Daarnaast kun je tegen een meerprijs gebruik maken van haar privé zwembad. Aan elk detail is gedacht in Casita Huol Poch!

Verblijf met zwembad Merida

Nederlandse eigenaresse

De eigenaresse Anke komt oorspronkelijk uit Nederland, maar heeft hiervoor in Peru en daarvoor in Mozambique gewoond, waar zij haar twee kinderen heeft geadopteerd. Daarna hebben zij hun hond geadopteerd uit de US. Lekker internationaal dus, wat je ook terugziet in de inrichting van de casita. Het is natuurlijk leuk om iets te huren van een Nederlandse eigenaresse in Mexico, althans dat vind ik 😉.

Leuk verblijf Merida

Waar in Mérida

De locatie is perfect, 3 blokken verwijderd van de Paseo Montejo, de bekendste grote weg. Daarnaast is het 20 minuten lopen naar Plaza Principal ‘’Plaza Grande’’, het centrale plein. Boodschappen kun je doen bij de Wallmart, ongeveer 10 minuten lopen.

Leuke airbnb Merida
Merida verblijven
Airbnb met bad Merida

Wereldwijd

Anke heeft op verschillende plekken op de wereld inspiratie opgedaan voor de inrichting van Casita Huol Poch. Zo komen de mokken en schilderijen bijvoorbeeld uit Peru, het bankje uit Afrika en de rest mag je zelf ontdekken 😊.

Hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Cancun. In Cancun kun je een auto huren of de ADO bus pakken naar Mérida. Verplaatsen binnen Mérida kan gemakkelijk met Uber.

Merida studio verblijven

Ik heb een week verbleven in deze prachtige Casita terwijl ik Mérida verkende. Je verblijft hier voor €80,00 per nacht. Al overtuigd om Mérida te bezoeken?

Heb je vragen over de Airbnb, over Mérida of over Mexico, stel ze gerust!

Have fun en reis je vrij ,
Juliëtte

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Juliette spaaij blogger

Juliëtte Spaaij

De wereld is zoveel groter dan alleen Nederland, dus waarom in Nederland blijven? Ik ben gek op nieuwe culturen, plekken, natuur, zon en vooral alles dat met water te maken heeft. Reizen is voor mij ultieme vrijheid en elke dag is een nieuw feestje. Om deze ultieme vrijheid te ervaren heb ik mijn huis opgezegd, spullen verkocht en ben ik vertrokken. Ik ben voor onbepaalde tijd aan het reizen en deel met veel liefde al mijn tips!

Meer over Juliëtte Spaaij

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *