Hero background

Hero background

Duitsland

Duitsland

Vanuit Nederland / België ben je zo in Duitsland. Binnen een paar uurtjes ben je in Keulen, Aken, Monschau of natuurgebieden zoals de Eifel en de Moezel. Alle bestemmingen in dit grote land zijn binnen één reisdag te bereiken, en dat maakt het land bijzonder toegankelijk. Het is dan ook één van onze favoriete bestemmingen binnen Europa voor een weekendje, midweekje, ja zelfs een weekje (of twee) weg.

Ons buurland Duitsland is ook heel veelzijdig: bruisende steden, immense kastelen, schattige dorpjes, bergen, meren, en nog veel meer moois. Zowel voor de natuur-als cultuurliefhebber heeft dit land veel te bieden. Heel leuk is ook dat je heel het jaar rond naar dit land kan reizen: in de lente staat alles in bloei, in de zomer is het lekker genieten, de herfst toont prachtige kleuren en in de winter heb je kerstmarkten en sneeuw.

Elk jaar kan je wel een weekendje of midweekje Duitsland boeken en elke keer weer iets nieuws ontdekken en zien. Fijn is ook dat dit land iets biedt voor elk type reiziger: zo is het fijn city-trippen als stel, maar het is ook een heerlijke bestemming met (kleine) kinderen en tieners.

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: het gehele jaar
  • Geen reisstekker nodig.

  • Neem het vliegtuig voor de iets verdere bestemmingen zoals Berlijn of München. Check ook eens Flixbus.

  • Duitsland verken je met je eigen auto of huur een auto.

  • Wij boekten de hotels online en vooraf via Booking.com.

Kies een bestemming

Duitsland reisblogs en tips

Reizen naar Duitsland

Duitsland heeft -tig steden die perfect zijn voor een stedentrip. Bruisend en hip Berlijn, street-artstad Leipzig, barok Dresden, metropool Hamburg, hanzestad Bremen, Middeleeuws Rothenburg ob der Tauber, schattig Monschau, de kerstmarkt in Keulen, en ga zo maar door. De lijst van mogelijke city-trips en tripjes is bijna oneindig.

Kneuterige stadjes en dorpjes

Dit sluit eigenlijk aan bij het puntje hierboven. Niet alleen zijn er vele steden te vinden in Duitsland, elk met een geheel eigen sfeer. Ook zijn er vele kleinere stadjes en dorpjes, waar het heerlijk is om een paar uurtjes of een dagje door te brengen. Je kunt steden, dorpjes, natuurschoon en kastelen geweldig combineren in Duitsland tot één city-trip! Denken we maar aan het rijden van de Romantische Strasse in Beieren, of het natuurschoon en de kastelen van de Moezel combineren met Monschau in de Eifel?

Prachtige natuur

Als je naast alle cultuur en historie in de steden en dorpjes, ook op zoek bent naar ontspanning, trek dan de natuur in! Duitsland heeft heel wat natuurschoon. Vlakbij Nederland/België liggen de Moezel en de Eifel.

Ga je naar het Noorden, dan kan je de hanzesteden combineren met kan de ruige kusten van de Oostzee. In Beieren kan je ook je hart ophalen: je maakt er lange bergwandelingen in Berchtesgadenerland, gaat met de kabelbaan, verkent de Bodensee of de Chiemsee per boot of kano, of leeft je uit in één van de vele klimparken in de Allgau en elders. Enkel de zee is hier afwezig, maar met de vele meren in de buurt is dat geen enkel probleem.

Met kinderen of tieners op vakantie

Duitsland biedt enorm veel mogelijkheden voor gezinnen, zowel met kleine als met grotere kinderen. Op zich zijn er genoeg activiteiten in de natuur te ondernemen, zoals we hierboven reeds aangaven, zodat je kids zich geen moment vervelen. Maar in Duitsland vind je ook nog eens vele wildparken, dierentuinen, en voor de tieners, pretparken en zwemparadijzen. Topvakantie gegarandeerd!

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Duitsland is echt wel een land dat zeer toegankelijk en gemakkelijk bereisbaar is. Je bent er zo. Daarnaast zijn er zoveel combinaties mogelijk, dat je eigenlijk nooit een foute bestemming kan uitkiezen. Stel dat je het ergens toch iets minder leuk of mooi vindt, dan kan je op een klein afstandje daarvan wél je gading vinden.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Duitsland is een land dat zich leent voor korte tripjes; je kan telkens terugkeren naar een ander deel en steeds iets nieuws ontdekken. Je kan er echter ook met gemak een paar weken voor uittrekken: voor de Romantische Strasse heb je bijvoorbeeld minimaal twee weken nodig.

Maar je kan een bestemming in Duitsland ook combineren met een ander land. Wat dacht je van de combi Duitsland (Berchtesgadenerland) en Oostenrijk (Salzburgerland)? Of de combi Romantische Strasse met een een weekje wandelen in Tirol? Berlijn en Potsdam kan je dan weer prima combineren met een stukje in Polen! Er zijn veel opties mogelijk.

Nog een bonus tip: als je met de auto op doorreis bent naar je bestemming binnen Europa, en je hebt een overnachting onderweg, trek daar dan wat meer tijd voor uit en maak er een volwaardige bestemming van. Je kan prima een autorondreis naar een land in Oost-Europa combineren met een paar nachten Duitsland.