EasyTerra.nl betrouwbaar? Onze ervaring

Auto huren via EasyTerra.nl: onze ervaring

Wanneer je voor het eerst een auto gaat huren in de buitenland, kan dat best overweldigend zijn. Zoveel aanbieders, zoveel waar je op moet letten. Daarnaast gaat het om bedragen (en borgsommen) die vrij hoog zijn, dus beter let je goed op bij wie je de auto huurt. Wij hebben meerdere malen een auto gehuurd via het platform EasyTerra.nl. Wat zijn onze ervaringen en is het bedrijf betrouwbaar? We delen het graag!

Is EasyTerra.nl betrouwbaar?

Hier kan ik een kort antwoord op geven: JA, EasyTerra.nl is een betrouwbaar bedrijf! Je kunt hier gerust een huurauto boeken. Wij hebben als fervente reisbloggers inmiddels vaak een auto gehuurd in het buitenland, en ook al een aantal keer via EasyTerra.nl. Onze ervaringen met hun zijn goed. Verliep het auto huren altijd probleemloos? Nee… maar hierbij lag de schuld niet bij EasyTerra.nl en bovendien hebben zij een goed bereikbare klantenservice.

Tussenpartij autohuur: de vergelijkers

EasyTerra.nl heeft zelf geen huurauto’s in bezit. Het is een soort tussenpartij en matcht de autohuurder aan de verhuurders, een aanbieder- en prijsvergelijkingssite. Het is een vergelijkingswebsite waar je ook kan boeken, net zoals Rentalcars.com of SunnyCars.nl. EasyTerra.nl vergelijkt dus alle auto’s en prijzen van de grote internationale autoverhuurders zoals Europcar, Hertz, Avis etc. maar ook de kleinere lokale autoverhuurders zoals Italy Car rent of Dollar. Zodoende hoef jij niet zelf te vergelijken én heb je alle beschikbare auto’s in een overzicht.

welke auto huren kroatie
Onze huurauto in Kroatië via EasyTerra.nl.

Waarom niet direct bij het verhuurbedrijf boeken?

Zelf heb ik nog nooit een auto direct bij een verhuurder geplaatst, maar altijd via een vergelijker zoals SunnyCars.nl of EasyTerra.nl. Waarom? Omdat de vergelijker betere voorwaarden biedt zoals een X-aantal dagen gratis annuleren van de wagen, de vergelijker een veel goedkopere all-risk verzekering aanbiedt en overall meestal iets goedkoper is.

Is EasyTerra.nl de goedkoopste?

Mijn tip is voor het vastleggen van een huurauto, diverse vergelijkingssites te vergelijken. Mijn bevinden zijn dat EasyTerra.nl vaak de goedkoopste is. Hierbij kijk ik naar het complete pakket: huurauto + verzekering en afdekking van het eigen risico.

Vergelijking:

De goedkoopste huurauto in Zadar* (Kroatië) voor 1 week incl. volledige verzekering:

 • EasyTerra.nl: €293,17
 • Rentalcars.com: €301,94
 • Alamo (de verhuurder zelf): €313,57
 • Sunnycars.nl: €469

Nog een willekeurige vergelijking voor een huurauto in Sardinië*:

 • EasyTerra.nl: €169,29
 • Rentalcars.com: €187,37
 • Noleggiare.it (de verhuurder zelf): €235,55
 • Sunnycars.nl: €288

*Deze vergelijking heb ik in april 2022 gedaan voor autohuur op dezelfde plek, data, auto en verzekeringspakket.

easyterra autohuur
Onze huurauto via EasyTerra.nl in Florida (USA)

Hoe zit het met die autoverzekering?

De meeste horrorverhalen over autohuur beginnen wanneer je geen goede verzekering afsluit. Krijg je een ongeluk, of maak je schade, dan ben je zelf verantwoordelijk om deze schade te betalen en ben je je borg kwijt. Deze borg van zo’n €800 tot €3000 (afhankelijk van de auto) wordt bij het ophalen van de huurauto op je credit card gereserveerd. Wordt de huurauto gestolen of rijd je hem total loss? Dan ben je hiervoor altijd standaard verzekerd, maar ben je dus wel de borg kwijt.

Sluit daarom altijd een extra autoverzekering af, waarmee je de schades dekt die buiten de standaard verzekering vallen (platte band, ruitschade etc.) én die je eigen risico afdekt. De extra verzekering kun je afsluiten bij de verhuurder zelf of via de vergelijker zoals EasyTerra.nl of Rentalcars.com. De reden waarom EasyTerra.nl vaak de goedkoopste is, is omdat zij een lage all-risk verzekering aanbieden. Terwijl een autoverhuurder hier juist een hoge marge rekent en dus een vele hogere verzekering aanbiedt.

De vergelijkers geven vaak aan dat je bij het ophalen van de huurauto niet NOG een verzekering hoeft af te sluiten bij de autoverhuurder. Dit klopt! Je bent goed verzekerd wanneer je de extra all-risk verzekering afsluit via de vergelijker. Mocht er iets gebeuren dan gaat het als volgt in zijn werk: de autoverhuurder houdt de borg in op jouw credit card, je betaalt dus in eerste instantie de schade zelf. Vervolgens dien je deze schade bij de vergelijker bekend te maken en dan betalen zij jou het eigen risico (ofwel die borgsom) terug. Dat is dus een extra tussenstap.

Bij een all-risk (of worry-free) verzekering via de vergelijker zal de autoverhuurder wel altijd vooraf de volledige borg op je credit card reserveren. Echter, als er iets gebeurt, betaalt de vergelijker jou de borg volledig terug! Dat is all-risk verzekeren…

Mijn ervaringen met EasyTerra.nl

Zelf heb ik een auto gehuurd bij EasyTerra.nl toen wij naar Kroatië gingen. Na het boeken van de huurauto, verliep alle communicatie perfect. Je ontvangt een bevestiging per mail en ook in je account bij EasyTerra.nl. kun je alles terugvinden. We hadden de auto opgehaald en alles ging perfect, totdat wij autopech kregen… Onze huurauto gaf allerlei motorpech meldingen en met twee kids achterin is dat alles behalve relaxed rijden. Bij autopech dien je altijd de noodlijn van de verhuurder te bellen, dus dat deden wij. Vervolgens kon de verzekeraar pas 2 dagen later een nieuwe auto leveren. Na onze vakantie heb ik contact opgenomen met EasyTerra.nl en hebben zij ons deze 2 dagen ‘verlies’ vergoed. Voor ons een prima afhandeling van het probleem! Je kunt dus met een gerust hart een auto reserveren via EasyTerra.nl.

Heb jij ook ervaringen met EasyTerra.nl? Of heb je vragen over het huren van een auto? Deel je mening en vragen hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • easyterra is niet te vertrouwen. Bij ophalen auto moesten
  we plots 170€ herplaatsen extra betalen. Broker kosten. augustus 2023…. ons zien ze daar nooit meer. Zijn nu bezig met juridische stappen.

  Christiaan Renzema

  Beantwoorden
  • Hi Christiaan,

   Wat vervelend om te horen! Weet je zeker dat dit aan EasyTerra ligt en niet aan de betreffende auto verhuurder?
   Mijn ervaring is namelijk dat in bepaalde landen (zoals Italië) vaker extra verzekeringen worden aangesmeerd en dan doen ze alsof dit echt nodig is etc. Dit staat echter los van EasyTerra. Wat staat op de factuur dan voor die €170?

   Hopelijk komen jullie er uit!

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Prima bedrijf maar zodra het mis gaat verwacht dan geen service.

  Mick

  Beantwoorden
 • ET zegt worry-free alle schade te dekken, maar lokaal blijkt dat je niet of minimaal gedekt bent. Bij schade betaal je eerst alles zelf, daarna mag jij proberen terug te claimen bij ET, wat uiteraard één grote ellende is want jij moet alles bewijzen middels politie rapport, schade rapport enzovoort. Het zijn oplichters.

  Scheve Schaatsenrijder

  Beantwoorden
  • Hi,

   Ja dat klopt wat je zegt en dat staat ook in mijn artikel zo beschreven. Wanneer je schade maakt, dan betaal je het in eerste instantie zelf en vervolgens betaalt ET terug. Dat je foto’s of een schade rapport moet overleggen bij een ongeluk, is bij elke verzekering zo (of je die nu via ET of de auto huurder zelf afsluit). Als je in Nederland aanspraak wilt maken op je autoverzekering, dan worden ook foto’s gevraagd.
   Als het goed is kan de autoverhuurder jou wel van foto’s voorzien. Het is nooit fijn als zo iets gebeurt op reis!

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *