Hero background

Hero background

Ecuador

Ecuador

Ecuador is een prachtig land gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika, met een rijke geschiedenis en cultuur. De natuur in Ecuador is verbazingwekkend mooi, elke plek is anders. Je ziet hier adembenemende landschappen in de binnenlanden en indrukwekkende dieren in de Amazone. Daarnaast kun je snorkelen bij de Galapagos eilanden of prachtige vulkanen beklimmen. Ook kun je in Ecuador heerlijke lokale gerechten ontdekken of een golf pakken aan de kust. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de levendige steden, chillen op de Galapagos, het surfen in een surfdorpje of het wandelen in de Andesgebergte, Ecuador heeft het allemaal!

Handig om te weten

Alle reisblogs en tips

Reizen en backpacken in Ecuador

Ecuador is een fantastische bestemming voor backpackers en avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar avontuur, natuur en cultuur. Ecuador is een klein land, maar het heeft veel te bieden. De meeste backpackers beginnen hun reis in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Vanuit Quito kan je verschillende plaatsen bezoeken zoals Otavalo, Mindo, Baños, Cuenca en de Galapagos Eilanden. Ook de Amazone bezoeken is een aanrader! Het is aan te raden om minstens twee weken in Ecuador door te brengen om alles te kunnen zien en doen.

Bekijk hier het actuele reisadvies over Ecuador.

Backpacken

Het openbaar vervoer in Ecuador is redelijk goedkoop en betrouwbaar. Bussen zijn de meest gebruikte manier van reizen en er zijn tal van busroutes die de belangrijkste steden en toeristische attracties met elkaar verbinden. Taxi’s zijn ook beschikbaar en relatief goedkoop, maar het is belangrijk om vooraf een prijs af te spreken om verrassingen te voorkomen. Je kunt er ook een auto huren, maar daar hebben wij geen ervaring mee. Wel zijn Booking.com / Rentalcars.com of Sunnycars.nl twee betrouwbare partijen.

Veiligheid in Ecuador

Over het algemeen is Ecuador een veilig land voor reizigers en backpackers. Uiteraard zijn grote steden zoals Guayaguil en Quito minder veilig. Hierbij gaat het vooral om bepaalde gebieden waar je (’s avonds) niet moet komen, zoals in elke grote stad. Het centrum is over het algemeen veilig, maar het is toch aan te raden om ’s avonds niet alleen over straat te lopen. Dit geldt ook buiten de grote steden. Totaal heeft Juliette een maand door Ecuador gereisd en heeft zij zich altijd veilig gevoeld, ook in de grote steden. Ze is wel bewust niet ’s avonds alleen over straat gegaan en nam een taxi als dat nodig was. Normaal gesproken is het dus veilig op straat in Ecuador, maar blijf altijd alert en gebruik je gezonde verstand.

Andere leuke landen

Als backpacker kun je Ecuador combineren met andere landen in Zuid-Amerika. Peru en Colombia zijn de buurlanden van Ecuador en worden daarom vaak gecombineerd tijdens een reis.

Peru is een ander prachtig land in Zuid-Amerika dat grenst aan Ecuador. Het is gemakkelijk om vanuit Ecuador naar Peru te reizen en je kunt plaatsen bezoeken zoals Machu Picchu, Cusco, Lima en het Titicacameer.

Colombia is ook een populaire bestemming onder backpackers en het grenst aan Ecuador in het noorden. Je kunt gemakkelijk vanuit Ecuador naar Colombia reizen en plaatsen bezoeken zoals Bogota, Medellin, Cartagena en de koffieregio.