Hero background

Hero background

eSwatini

eSwatini

eSwatini, vroeger bekend als Swaziland, is niet persé een afzonderlijke vakantiebestemming om naar toe te reizen. eSwatini wordt omringt door Zuid-Afrika en meestal bezoeken reizigers dit land tijdens hun rondreis door Zuid-Afrika. Zo maakten wij ook kennis met eSwatini.

Handig om te weten

Wij verbleven bij: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Je kunt geheel in stijl verblijven in een traditionele Beehive. De Beehive’s zijn verrassend ruim, maar hebben geen ramen. Je betaalt ongeveer €55 per nacht voor twee personen en hebt daarbij een eigen badkamer. De accommodatie is beoordeeld met een 8,2!

Onze reisroutes

Wij maakten meerdere roadtrips door Zuid-Afrika en namen ook eSwatini mee in deze rondreizen.

Reizen naar eSwatini

eSwatini is het kleinste land in Afrika maar heeft je ook veel te bieden. Wildlife, prachtige natuur, bergen en meer. Wij bezochten het Mlilwane Wildlife Sanctuary. In dit park vind je voornamelijk kleinere dieren. eSwatini heeft een Big 5 game park: Hlane Royal national park.

Is het veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is of Zuid-Afrika en Swaziland wel veilig zijn. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was. Loop niet rond met te veel bling-bling, sluit altijd je auto af en ga ’s avonds laat niet pinnen, zijn enkele tips. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben! In Swaziland werden wij overigens wel met de auto aangehouden door de politie. We reden te snel en kregen een bekeuring.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Je huurt eigenlijk een huurauto in Zuid-Afrika en neemt deze mee de grens over. Zorg er wel van te voren voor dat je de auto mee de grens over mag nemen. Regel een ‘cross border’ bewijs.