Fietsen Bangkok | Tour met Co van Kessel – Ervaringen

Fietstour met Co van Kessel: Ontdek het echte Bangkok

Ontdek Bangkok op een oer-Hollandse manier; per fiets! Dit was een van de leukste activiteiten tijdens onze tijd in Bangkok. Je fietst door de smalste steegjes en komt op plekken die voor veel toeristen verborgen blijven. Helemaal leuk!

Bijna elke Nederlander die wel eens in Bangkok is geweest heeft er wel van gehoord; Co van Kessel! De intussen overleden Co heeft ruim 30 jaar in Bangkok gewoond en is er een groot begrip geworden. Nog steeds staat zijn team klaar om ons de dag van ons leven te geven! Ze laten ons kennismaken met de traditionele kant van Bangkok. Want Bangkok is veel meer dan alleen de wereldstad vol wolkenkrabbers.

co van kessel fietsen bangkok
Fietsen door Bangkok, hoe romantisch! 😉

In de ochtend is het zover; tijd om op de gele fiets te stappen! Alle fietstochten beginnen in de wijk Yaowarat, de grootste Chinatown van de wereld. Via allerlei smalle steegjes kom je langs vriendelijke locals, markten en mooie kleurrijke tempels. Veel locals lachen en zwaaien naar je. Yeah, wat is dit leuk! Op de markten zien we de vreemdste dingen; varkenskoppen, gekke insecten en eendenpoten. Er is volop bedrijvigheid en dat is erg leuk om van dichtbij te zien.

bangkok fietsen
Starten in Chinatown
bangkok co van kessel fietsen
Verse groenten op de lokale markt

Behalve de hoge wolkenkrabbers, luxe winkelcentra en grote hotelketens, zien we ook heel andere leefomstandigheden; kleine huisjes gemaakt van golfplaten, grote gezinnen met weinig spullen.. er is ook veel armoede in deze wereldstad. Een stad van uitersten.

Bangkok fietsen tours ervaringen

Ook fietsen we naar een tempel, waar we uitleg krijgen over de monniken en het eren van de buddha’s. We worden gezegend door een monnik en krijgen een armbandje dat ons geluk moet brengen. Ik ben benieuwd! Het is erg leuk om te leren over de Thaise cultuur en hen gebruiken.

Ervaring co van kessel fietsen
We komen langs mooie tempels en leren over de Thaise gebruiken en rituelen

De tour is bijna geëindigd als we stoppen bij een monument. Dit is het herdenkingsmonument voor de overleden Co van Kessel.

fietstour co van kessel
Co van Kessel heeft een eigen stupa gekregen midden in de stad, om hem te herdenken. Erg mooi.

Informatie over de fietstour

Co van Kessel biedt verschillende tours aan. Zo heb je tochten van 3 uur, 5 uur durende combi tochten waar je behalve op de fiets, ook op de boot stapt, en er zijn zelfs 9 uur durende tochten voor de echte fanatiekelingen!

Tip: doe de tour in de ochtend, wanneer het nog niet zo warm is.

Meer informatie over de tours, tijden en prijzen vindt je op de website van Co van Kessel.

bangkok fietsen ervaringen tips

Een echte aanrader!

Als je in Bangkok bent, sla een fietstocht met Co van Kessel dan zeker niet over! Je leert Bangkok op een heel andere manier kennen en de medewerkers maken er een heel leuk uitje van!

fietsen bangkok

Meer Thailand? Lees dan de volgende artikelen;

Heb je nog vragen over fietsen in Bangkok, stel ze gerust! 

Have fun en reis je vrij ,
Laura

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Reisjevrij blogger Laura

Laura de Greef

Reizen is voor mij een feestje! Het begint al bij de voorpret en het plannen, en eenmaal op de plek van bestemming is het helemaal genieten! Nieuwe geuren en smaken, verschillende culturen leren kennen en de mooie natuur opzoeken.. ik word er blij van! Ik hou vooral van actieve vakanties en ga er dan ook graag op uit in een land. Naast reizen ben ik ook gek op fotografie, interieur, festivals en katten! Mijn motto? Don't let your dreams be dreams!

Meer over Laura de Greef

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *