Fietsen Sevilla | Tour met Sevilla Sights – Ervaringen

Fietstour met Sevilla Sights: Ontdek de hoogtepunten van Sevilla

Ontdek Sevilla op een oer-Hollandse manier; per fiets! Dit was een van de leukste activiteiten tijdens ons stedentripje in Sevilla. Je fietst door de smalste steegjes en langs alle highlights. Daarnaast hoor je in het Nederlands mooie verhalen over de stad. Dat vinden wij leuk!

De Nederlandse gids Dolores woont al ruim 20 jaar in Sevilla. Zij is dus uitermate geschikt om mooie achtergrond verhalen te vertellen over Sevilla. Dit doet zij vol passie en hierdoor krijg je al gelijk een fijn gevoel bij de stad. Daarnaast weet ze je van leuke tips te voorzien voor de rest van je stedentrip.

Tip: Plan deze fietstocht op de eerste dag van je stedentrip. Dan weet je hierna gelijk de weg te vinden in de stad.

Tips fietstocht Sevilla
De Nederlandstalige gids Dolores vertelt passievol over Sevilla

In de ochtend is het zover; tijd om op de Hollandse Cortina fiets te stappen! Alle fietstochten beginnen in de wijk Triana. De fietstochten beginnen om 10.30 uur. Behalve in de zomer, dan starten de fietstochten ivm de hitte om 20 uur ’s avonds. Fietsen in Sevilla is goed te doen. Er zijn fietspaden en rustige straatjes. Er worden regelmatig stops gemaakt waarbij Dolores iets vertelt.

Ervaringen fietstour Sevilla
Tips stedentrip Sevilla fietstocht

Je fietst op een oerhollandse Cortina bike

Je leert veel over de geschiedenis van de stad, maar ook over het moderne leven van de inwoners van Sevilla. Je fietst door de wijk Triana, naar het nieuwe kunstwerk, door het oude centrum en door leuke parken. Natuurlijk maken we nog meer mooie stops, maar het zou een beetje zonde zijn om alles te verklappen he?

Tips fietstour met Nederlandse gids Sevilla
Tijdens de tocht is er ook de gelegenheid om even uit te rusten en een drankje te drinken

De fietstocht eindigt bij het absolute hoogtepunt van Sevilla: Plaza Espana.

Wat zien in Sevilla
De laatste en de mooiste stop van de tour

Informatie over de fietstour

Sevilla Sights biedt één keer per dag een fietstour aan, die duurt ongeveer 3 uurtjes. Wat heel erg prettig is, is dat je in kleine groepjes van maximaal 12 personen fietst. Dit is wel zo veilig, maar ook veel gezelliger! Je hebt alle kans om alles te vragen wat je wilt. Een fietstocht kost €25,- per pesoon. Er zijn ook kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar.

Tip: In de zomermaanden is deze fietstour ’s avonds. Dan is het een stuk koeler en zijn alle gebouwen prachtig verlicht.

Meer informatie over de tours, tijden en prijzen vindt je op de website van Sevilla Sights. Je kunt hier ook je fietstour online reserveren. Er zijn ook nog andere leuke tourtjes te boeken.

Een echte aanrader!

Als je in Sevilla bent, is deze fietstocht een echte aanrader. Wij hebben dankzij Dolores een leuke ochtend gehad.

Fietstocht Sevilla Nederlandstalig
Wij vonden de fietstocht een echte aanrader!

Lees in dit artikel meer tips over Sevilla of bekijk onze volledige reisroute door Andalusië.

Have fun en reis je vrij,
Carien

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Graag dank ik Sevilla Sights voor de fietstour. Keuzes waren 100% van mijzelf en net zoals mijn mening over de ervaring en service.
Reisbloggers

Carien en Joost

Reizen is voor ons geluk! Dit ontdekten wij tijdens onze eerste reis naar Vietnam. Heerlijk eten, vriendelijke mensen, prachtige dieren en rust in de natuur maken ons ontzettend blij en dankbaar. Wanneer wij thuis zijn, zoeken wij altijd naar nieuwe bestemmingen en fijne plekjes. Wij helpen jou graag op weg!

Meer over Carien en Joost

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Super leuke blog! En ik ken de toer, is inderdaad geweldig! Klein detailtje, als ik het blog wil delen zie je in de gedeelde post op Facebook als tekst “Ontdek Bangkok op een oer-Hollandse manier”. Beetje vreemd….

  Caroline

  • Hoi Caroline, ja wij hebben echt genoten van deze fietstocht! En fijn dat we zulke oplettende lezers hebben, bedankt! Maar ik heb het net zelf op facebook geprobeerd, maar ik zie het niet. Zie jij het nog steeds?

   Carien en Joost

   • Hoi Caroline, ik heb het foutje gevonden. Zat ergens verstopt 😉 Nogmaals bedankt en leuk dat je het wilt delen! 🙂

    Carien en Joost

    • Top! Fijn dat je het gevonden hebt! Ga jullie blog nu gelijk delen! Echt heel leuk geschreven!

     Caroline