Hero background

Hero background

Filipijnen

Filipijnen

Eilandhoppen op de Filipijnen, zeker een goed idee! De mega turquoise zee, witte stranden, duizenden palmbomen en een prachtige onderwaterwereld maken de Filipijnen een waar paradijs! Deze eilanden archipel in Zuid-Oost Azië staat nog grotendeels op onze bucket list. Waarom? Vanwege de prachtige stranden, eindeloze rijstvelden, tig bezienswaardigheden en de bruisende steden en wij hebben nog lang niet genoeg gezien! Met meer dan 7000 eilanden is de Filipijnen niet de meest eenvoudige backpack bestemming. Dat maakt het juist ook weer wat avontuurlijker.

Handig om te weten

Onze reisroute

Alle reisblogs en tips

Backpacken en reizen door de Filipijnen

De Filipijnen is een heerlijk veelzijdig vakantieland en heeft je veel te bieden. Met meer dan 7000 eilanden, kent de Filipijnen een enorme diversiteit aan natuur. Je vindt er de ongerepte jungle, vulkanen, de mooiste rijstvelden van Zuid-Oost Azië en natuurlijk hagelwitte zandstranden. Dit maakt je rondreis extra interessant. Daarnaast staat de Filipijnen ook bekend als de perfecte bestemming voor een duikvakantie. Daar hebben wij ervaringen mee!

Backpackers paradise

Backpacken in de Filipijnen is een fantastische ervaring voor avontuurlijke reizigers. Het land biedt een overvloed aan prachtige landschappen, exotische stranden en vriendelijke mensen. Het is ook een betaalbare bestemming, waardoor het aantrekkelijk is voor budgetreizigers zoals backpackers.

Een van de meest populaire bestemmingen voor backpackers in de Filipijnen is Palawan. Dit eiland heeft een adembenemende natuurlijke schoonheid, met turquoise wateren, witte zandstranden en kalkstenen kliffen. Hier kun je genieten van activiteiten zoals snorkelen, duiken, kajakken en eilandhoppen.

Overnachten tijdens het backpacken in de Filipijnen kan in een breed scala aan accommodaties, van goedkope hostels tot gezellige homestays en ecolodges. Het openbaar vervoer in de Filipijnen is betaalbaar en redelijk goed georganiseerd, waardoor het gemakkelijk is om van de ene bestemming naar de andere te reizen.

Bekijk hier het actuele reisadvies van de Filipijnen.